Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2017

ΕΚΑΣΑΜΑΘ (ΕΦΗΒΟΙ, Α' ΟΜΙΛΟΣ, Α' ΦΑΣΗ - 8η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ)

Νικητές οι Ίκαροι, κερδισμένος ο Πανσερραϊκός!

Ίκαροι - Πανσερραϊκός: 78-75

Ένα πολύ μεγάλο παιχνίδι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι φίλαθλοι σήμερα το μεσημέρι στο κλειστό γυμναστήριο της κοιλάδας των Αγίων Αναργύρων. Οι Ίκαροι αναμετρήθηκαν με τον Πανσερραϊκό στο σπουδαίο τοπικό ντέρμπι, με τους «κυανοκίτρινους» να επικρατούν των «κόκκινων», αλλά τα «λιοντάρια» κράτησαν τη διαφορά από τον αγώνα του πρώτου γύρου (73-67) και βρίσκονται «αγκαλιά» με το Πρωτάθλημα.



Αναφορικά με την εικόνα του παιχνιδιού στο πρώτο δεκάλεπτο οι γηπεδούχοι ήταν ανώτεροι στο παρκέ, έχοντας καλή κυκλοφορία μπάλας σε αντίθεση με τους φιλοξενούμενους που ήταν πολύ στατικοί στην επίθεση. Έτσι οι Ίκαροι προηγήθηκαν με 15-4 (2:25). Τα «λιοντάρια» προσπάθησαν να ανασυνταχθούν μειώνοντας σε 15-9 και η περίοδος έληξε 22-15.


Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι «κόκκινοι» ανέβασαν την απόδοσή τους και έφεραν το ματς στον πόντο (29-28, 5:05). Οι «κυανοκίτρινοι» δεν πανικοβλήθηκαν απαντώντας άμεσα στους αντιπάλους τους (43-33, 1:31). Η έλλειψη όμως καθαρού μυαλού από τους παίκτες των Ικάρων είχε ως αποτέλεσμα το «ροκάνισμα» της διαφοράς από τον Πανσερραϊκό (46-42).

Στο τρίτο δεκάλεπτο οι Ίκαροι κυριάρχησαν στον αγωνιστικό χώρο (51-44 στο 23', 57-47 στο 27', 61-47 στο 28'). Η περίοδος έκλεισε με 61-51.

Στο τέταρτο δεκάλεπτο ο «πληγωμένος» εγωισμός των «κόκκινων» διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο προκειμένου να επιστρέψουν δυναμικά. Μέχρι το 35' οι γηπεδούχοι διατηρούσαν το πάνω χέρι στη συνάντηση (67-61), αλλά από εκείνο το χρονικό σημείο κι έπειτα τα «λιοντάρια» αντεπιτέθηκαν πετυχαίνοντας τρία διαδοχικά τρίποντα προσπερνώντας στο σκορ με 69-70 (στο 37'). 

Η αγωνία έφτασε στο κατακόρυφο, με τους Ικάρους να φωνάζουν «παρών» σημειώνοντας 7 σερί πόντους (76-70, 13''). Οι «κυανοκίτρινοι» θα μπορούσαν μαζί με τη νίκη να πάρουν και τη διαφορά, αλλά στα τελευταία δευτερόλεπτα οι αθλητές των Ικάρων έχασαν την αυτοσυγκέντρωσή τους γεγονός που εκμεταλλεύθηκε ο Πανσερραϊκός, ο οποίος πλησίασε σε απόσταση αναπνοής (76-75, 8"). Στη τελευταία φάση του παιχνιδιού οι «κόκκινοι» επέλεξαν να μη σταματήσουν τον χρόνο (ευστόχησε ο Κεμανετζής σε δίποντο) και οι γηπεδούχοι κατέκτησαν μία τιμητική νίκη, ενώ η ήττα για τα «λιοντάρια» ήταν γλυκιά.



Σχόλιο από SerresBasket: Συγχαρητήρια και στις δύο ομάδες για το όμορφο μπάσκετ μέσα σε αθλητικά πλαίσια.

Οι Ίκαροι απέτυχαν στη σωστή διαχείριση των διψήφιων διαφορών.

Δύο βήματα πριν τη κατάκτηση του Πρωταθλήματος ο Πανσερραϊκός.

Καθυστερημένος έφτασε στο γήπεδο ο Γρίψιος λόγω εξετάσεων στην αγγλική γλώσσα. Ο σέντερ του Πανσερραϊκού δημιούργησε πολλά προβλήματα στους «κυανοκίτρινους» στο πρώτο ημίχρονο. Στο δεύτερο μέλος κλείσθηκε, αλλά κατόρθωσε να πετύχει ένα καθοριστικό γκολ-φάουλ στο τέλος.

Μ.V.P. του ντέρμπι ο Τσέλιος. Αυτό το παιδί αν δουλέψει σωστά έχει μέλλον μπροστά του.

«Τρεχαντήρι» ο Κοπίλης. Στο τέταρτο δεκάλεπτο δεν δίστασε να σουτάρει έξω από τα 6.75 και δικαιώθηκε. Βέβαια λίγο πριν το φινάλε έχασε σίγουρο καλάθι σε αιφνιδιασμό 4 εναντίον 1.

Πλατνάρης καλός μπροστά, αλλά πίσω αντιμετώπισε αρκετά προβλήματα.

Πιπιλιός και Τοπάλης πρέπει να σταματήσουν να σκέφτονται αποκλειστικά το τρίποντο.

Άφαντος ο Τσιαντής για 30 λεπτά. Στη τέταρτη περίοδο ο γκαρντ του Πανσερραϊκού θυμήθηκε τον καλό του εαυτό.

Θετικός ο Καρούσης.

Δεν έχουν λύσεις στον πάγκο οι «κυανοκίτρινοι».

Πολλές φορές άκουσαν τον «εξάψαλμο» οι καλαθοσφαιριστές των Ικάρων στη διάρκεια τάιμ-άουτ.

Υπήρξαν και κάποιες, ευτυχώς λίγες, «φιλοφρονήσεις» μεταξύ των δύο πλευρών.

11 δευτερόλεπτα πριν την εκπνοή του αγώνα περιφερειακός σύμβουλος των Σερρών έκανε «ντου» ζητώντας εναγωνίως μικρόφωνο!!! (μάλλον θα ήθελε να πει τα κάλαντα).

Καλοί οι διαιτητές.

Με Despacito δεν γίνεται δουλειά. "War Pigs" και "Hells Bells" DJ.

Διαιτητές: Δημάδης - Τσακιρίδης

Δεκάλεπτα: 22-15, 46-42 (ημ.), 61-51, 78-75

Ίκαροι: Κεμανετζής 11 (2), Πιπιλιός 14 (1), Τσέλιος 28, Τοπάλης 14 (2), Καρούσης 11, Καμήλαλης.


Πανσερραϊκός (Κοκολιός): Αποστολίδης 6, Τσιαντής 11 (1), Κοπίλης 8 (2), Αναστασιάδης 2, Χρυσοστομίδης 11 (1), Πλατνάρης 18 (2), Γρίψιος 19, Μπουναρτζής, Καμήλαλης.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΙΚΑΡΟΙ - ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ: 78-75

ΟΡΦΕΑΣ Ν. ΣΚΟΠΟΥ - Α.Ο.Σ.: (20/12/2017)

ΡΟΥΠΕΛ ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟΥ - Α.Ε.Σ.: (23/12/2017)

- ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (6/1/2018): Α.Ε.Σ. - ΟΡΦΕΑΣ Ν. ΣΚΟΠΟΥ, ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ - Α.Ο.Σ., ΙΚΑΡΟΙ - ΡΟΥΠΕΛ ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: