Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2017

ΔΙΑΦΟΡΑ

«Ένωσαν» τις φωνές τους κατά του AIDS

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η εκδήλωση που διοργάνωσε χθες, 1η Δεκεμβρίου 2017 στο ΔΑΚ Σερρών ο «Πανσερραϊκός Κρι Κρι», τμήμα Καλαθοσφαίρισης Ανδρών του Μ.Γ.Σ. Πανσερραϊκού, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS σε συνεργασία με το Τμήμα Φυσικής Αγωγής της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, το Basketball Club «Πελαργοί» και τον ΟΠΑΠΚΑ Σερρών, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης). 

Το κλειστό γυμναστήριο γέμισε ασφυκτικά από τους μαθητές της Γ’ τάξης των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων της πόλης μας, καθώς και του Αριστοτελείου Εκπαιδευτηρίου. Στην αρχή της εκδήλωσης, που καλύφθηκε σχεδόν από όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης της πόλης μας, χαιρετισμό έστειλαν η Υφυπουργός Εσωτερικών κ. Μαρία Κόλλια Τσαρουχά, ο πρόεδρος του ΟΠΑΚΠΑ Σερρών κ. Μαργαρίτης Χατζημαργαρίτης και ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Σερρών κ. Άγγελος Βάκαλος.

Στη συνέχεια, τον λόγο πήρε ο Αντιδήμαρχος Σερρών κ. Ηλίας Γκότσης που εκπροσώπησε τη Δημοτική Αρχή, η Αντιπρόεδρος του Μ.Γ.Σ. Πανσερραϊκού κ. Καίτη Εμμανουηλίδου, ο Σχολικός Σύμβουλος Φυσικής Αγωγής κ. Απόστολος Ντάνης και, τέλος, ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών κ. Κωνσταντίνος Τενεκετζής. 

Ακολούθησε η ενδιαφέρουσα επιστημονική ομιλία με θέμα «1η Δεκέμβρη: Ημέρα αφύπνισης. Αγαπώ το σώμα μου, φροντίζω για μένα και για σένα" από τον ιατρό της ομάδας των Ικάρων κ. Νάσο Παπαδόπουλο (MD, Msc, Γενικός Οικογενειακός Ιατρός, Ιατρός Δημόσιας Υγείας ΠΕ Σερρών), την οποία σχολίασε εύστοχα ο ιατρός του ΑΟΣ και του Γ.Σ. Σερρών κ. Χάρης Σιουσιουλούδης (MD ,Msc, Γενικός Οικογενειακός Ιατρός). 

Οι μαθητές παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον τους ομιλητές και, στη συνέχεια, συμμετείχαν με τις ερωτήσεις τους σε διαδραστική συζήτηση που συντόνισε ο ιατρός του Πανσερραϊκού Κρι Κρι Δρ. Μηλούσης Θάνος (MD, Msc, PhD Hons, Ειδικός Παθολόγος – Φυσιολόγος της Άσκησης). Το πρώτο μέρος έκλεισε με το μήνυμα του Αναπληρωτή Καθηγητή ΤΕΦΑΑ κ. Βαγγέλη Τσαμουρτζή, επιστημονικού συνεργάτη του Πανσερραϊκού Κρι Κρι σε θέματα προγραμματισμού, ανάπτυξης και επιμόρφωσης, στο οποίο τονίστηκε πεποίθηση ότι «οι μαθητές, ως αυριανοί ενήλικες, μπορούν με τη γνώση τους να κατανοήσουν τα δεδομένα της νόσου του AIDS και με τις πράξεις τους να διαμορφώσουν μια συνείδηση πρόληψης, συμβάλλοντας σημαντικά στον περιορισμό της επιδημίας».  

Στη συνέχεια, ήρθε η ώρα του αγώνα μεταξύ των ομάδων «Επίλεκτοι Μαθητές Γ’ τάξης Λυκείων – Μικτή Σερρών» που απαρτίστηκαν από αθλητές όλων των σωματείων της πόλης μας ΑΕ ΣΕΡΡΩΝ, ΑΟΣ, ΙΚΑΡΟΙ και ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΥ ΚΡΙ ΚΡΙ. Τη «Μαθητική» ομάδα που αγωνίστηκε με τις λευκές στολές του Πανσερραϊκού Κρι Κρι κοουτσάρισαν οι προπονητές του Αριστοτελείου Εκπαιδευτηρίου κ. Κώστας Μάρκου και του Πανσερραϊκού Κρι Κρι κ. Φώτης Κοκολιός, ενώ την «Μικτή» που αγωνίστηκε με τις μπλε στολές των Πελαργών κοουτσάρισαν οι προπονητές των Ικάρων κ. Στέργιος Ποργιόπουλος και του Ορφέα Ν. Σκοπού κ. Κώστας Σίσκος. 

Για την ιστορία, ο αγώνας εξελίχθηκε με ανατροπές στο σκορ, ενώ στο τέλος νικήτρια αναδείχθηκε η «Μαθητική» με 60-53. Το τζάμπολ του αγώνα έκανε ο παλαίμαχος διεθνής καλαθοσφαιριστής του Πανσερραϊκού κ. Βασίλης Παραμανίδης, διαιτητές έπαιξαν οι κ.κ. Άκης Μορφακίδης και Άρης Νέδογλου, ενώ στη γραμματεία ήταν οι κ.κ. Λίτσα και Αλεξάνδρα Κουντουρά.

* ΦΩΤΟ-ΠΗΓΗ: Christos Antoniou

Δεν υπάρχουν σχόλια: