Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2017

ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ

Γκαβανόζης Χρήστος: «Αισθάνομαι χαρούμενος για την Ακαδημία του Ορφέα»

Από τις 3 έως τις 5 του Γενάρη η καρδιά του ελληνικού μπάσκετ θα χτυπάει στο κλειστό γυμναστήριο του Νέου Σκοπού, εκεί όπου θα πραγματοποιηθεί το Πανελλήνιο Τουρνουά Κορασίδων με τη συμμετοχή 9 κορυφαίων συλλόγων: Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ, Μαντουλίδης, Πιερικός/Αρχέλαος Κατερίνης, Ασπίς Ξάνθης, Κρόνος Αγίου Δημητρίου, Κρόνος Γέρακα και φυσικά ο διοργανωτής του τουρνουά ο Ορφέας Νέου Σκοπού.




Το SerresBasket εξασφάλισε μία ενδιαφέρουσα συνέντευξη από τον Πρόεδρο των «ασπρόμαυρων», κ. Χρήστο Γκαβανόζη, ο οποίος μίλησε και για την αθλητική εκδήλωση των κορασίδων, αλλά αναφέρθηκε και γενικότερα στην ''Orfeas Basketball Academy".

- Κύριε Γκαβανόζη μετά το άκρως επιτυχημένο Πανελλήνιο Τουρνουά Παμπαίδων τον περασμένο Απρίλιο, ήρθε τώρα η σειρά για την αντίστοιχη διοργάνωση σε επίπεδο Κορασίδων τον προσεχή Γενάρη. Πείτε μας λίγα πράγματα γι' αυτό το σπουδαίο τουρνουά.

Χ.Γ.: «Με δεδομένο ότι έχουμε καλή ομάδα και στα κορίτσια και από τη στιγμή που έχουμε άριστες επαφές και εξαιρετικές σχέσεις με διάφορους συλλόγους ανά την Ελλάδα αποφασίσαμε να προχωρήσουμε σε αυτό το εγχείρημα έχοντας και τη στήριξη του Δήμου Εμμανουήλ Παππά. Τα κορίτσια μας ''ζήλεψαν'' τους παμπαίδες, ήθελαν κι αυτά να λάβουν μέρος σε μια αντίστοιχη εκδήλωση κι εμείς φροντίσαμε να τους ικανοποιήσουμε αυτή την επιθυμία.

Πιστεύω ότι θα είναι ένα ωραίο και δυνατό τουρνουά. Άλλωστε τα ονόματα των ομάδων που θα δώσουν το ''παρών'' μιλάνε από μόνα τους.  Οι αθλήτριες που θα συμμετάσχουν θα είναι γεννηθείσες 2003-2004.  Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι το Πάσχα θα γίνει στον Νέο Σκοπό και το ''2ο Young Talents Tournament''».



- Τι να περιμένουν να δουν οι φίλαθλοι που θα έρθουν στο κλειστό γυμναστήριο του Νέου Σκοπού;

Χ.Γ.: «Θα είναι ένα εορταστικό τριήμερο μετά τη Πρωτοχρονιά γεμάτο μπάσκετ. Θα δουν τα κορίτσια να χαίρονται το μπάσκετ χωρίς το άγχος του αποτελέσματος. Και βέβαια οι φίλαθλοι θα απολαύσουν μία σημαντική διοργάνωση και θα έχουν παράλληλα τη δυνατότητα να δουν και τα μέρη μας. Ο αθλητικός τουρισμός είναι σπουδαία ευκαιρία για τη πόλη των Σερρών.

Με χαρά είδα τελευταία ότι και άλλες ομάδες των Σερρών ακολουθούν το παράδειγμά μας και προχωράνε προς αυτή τη κατεύθυνση, όπως οι Ίκαροι με το αναπτυξιακό χριστουγεννιάτικο τουρνουά, για το οποίο τη προηγούμενη εβδομάδα συζητούσα με τον κ. Προεστό, αλλά και ο Πανσερραϊκός με την Α.Ε.Σ. που έμαθα ότι σχεδιάζουν να κάνουν ένα γιορτινό τουρνουά καλαθοσφαίρισης. Όλες αυτές οι προσπάθειες ανεβάζουν τις Σέρρες τόσο σε επίπεδο μπάσκετ, όσο και τουριστικά».

- Παρά το γεγονός ότι ο Ορφέας εδρεύει σε μία περιοχή που είναι μικρή πληθυσμιακά έχει καταφέρει να τραβήξει πάνω του φώτα της δημοσιότητας πανελλαδικά. Πως το κατορθώσατε αυτό;

Χ.Γ.: «Μη ξεχνάτε ότι η Ακαδημία μας ιδρύθηκε και ξεκίνησε να λειτουργεί από το 1990. Η εμπειρία μετράει πάρα πολύ σε αυτό. Ήδη προτού εμφανισθεί ο Γιώργος Καράγκουτης που είναι άτομο με υψηλή αναγνωρισιμότητα, είχαν γίνει στον Νέο Σκοπό τουρνουά με τη συμμετοχή συλλόγων από την Αθήνα, όπως το Μαρούσι. Η έλευση του Γιώργου Καράγκουτη στον Ορφέα μας απογείωσε. Από εκεί και πέρα μετράει πολύ η σκληρή δουλειά και η υπομονή. Στο τέλος οι κόποι επιβραβεύονται».



- Είστε ευχαριστημένος από την εξέλιξη που έχει η ''Orfeas Basketball Academy'' τα τελευταία χρόνια;

Χ.Γ.: «Απόλυτα. Είχαμε βάλει με τον Γιώργο ένα πλάνο πενταετίας με στόχο να ανεβάσουμε την απόδοσή της Ακαδημία μας σε όλους τους τομείς. Και μόνο που στέλνουμε συνεχώς παιδιά στα κλιμάκια, πέρυσι ήταν δύο του 2003, φέτος δύο του 2004, αλλά και η θεαματική βελτίωση στην απόδοση των παικτών σε σύγκριση με το παρελθόν, όλα αυτά αποτυπώνονται στο γήπεδο και στα αγόρια και στα κορίτσια και αισθάνομαι χαρούμενος κι εγώ προσωπικά και ο Γιώργος Καράγκουτης και όλοι όσοι βρίσκονται στον Ορφέα».



Δεν υπάρχουν σχόλια: