Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2018

ΑΡΘΡΟ

Τα χαστούκια και η αντίδραση

Η δωδέκατη αγωνιστική του Πρωτάθληματος των Ανδρών της ΕΚΑΣΑΜΑΘ έκρυβε συγκινήσεις με τους πολυάριθμους φιλάθλους που γέμισαν ασφυκτικά το κλειστό γυμναστήριο της Ομόνοιας να βλέπουν τον Ζενίθ 88.8 Α.Ο.Σ. να ρίχνει στο καναβάτσο τον Πανσερραϊκό ΚΡΙ ΚΡΙ, ο οποίος γεύτηκε για πρώτη φορά το πικρό ποτήρι της ήττας.

Ξεκινώντας από τους θριαμβευτές του ντέρμπι οι «πράσινοι» είναι άξιοι συγχαρητηρίων. Το «τριφύλλι» τα έδωσε όλα στον αγωνιστικό χώρο έχοντας ως ηγέτη τον Ασημάκη και δικαιώθηκε στο τέλος. 

Το «τριφύλλι», όπως δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Γιάννης Μπουτάκογλου, μάζεψε τα κομμάτια του ύστερα από τα απανωτά χαστούκια που δέχθηκε στον πρώτο γύρο από Πανσερραϊκό και ΚΑΟΔ, αλλά και με τη μεγάλη ατυχία που προέκυψε με τον τραυματισμό του Στέλιου Χορτομάρη. 

Συν τοις άλλοις, ο Α.Ο.Σ. έχασε ακόμη έναν οργανωτή, τον Λαλιώτη (χτύπησε σοβαρά στο γόνατο) ενώ οι απουσίες των Στόικου και Βελλίκη δημιούργησαν κενά στη θέση ''5". Παρά όμως τη κακοδαιμονία οι «πράσινοι» δεν το έβαλαν κάτω, συσπειρώθηκαν σαν οικογένεια, πίστεψαν στους εαυτούς τους και μέχρι πριν γίνει το τζάμπολ του προχτεσινού παιχνιδιού μετρούσαν 8 σερί νίκες. 

Οι πιθανότητες ήταν εναντίον του Α.Ο.Σ. στη σερραϊκή μονομαχία του Σαββάτου, αλλά το αουτσάιντερ «έσπασε» τον τσαμπουκά του φαβορί, έκανε το 9 στα 9, αποδεικνύοντας ότι είναι σε θέση να ελπίζει για κάτι καλό τον Μάη, εφόσον συνεχίσει να αγωνίζεται στο ίδιο τέμπο.

Στην αντίπερα όχθη οι «κόκκινοι» δέχθηκαν κι αυτοί πλήγμα στο ξεκίνημα της σεζόν με τον τραυματισμό του Χατζηανδρέου. Τα «λιοντάρια» όμως είτε εύκολα, είτε δύσκολα έπαιρναν τα παιχνίδια. Κόντρα όμως στον συμπολίτη ο Πανσερραϊκός φανέρωσε όλες τις αδυναμίες που έχει ως ομάδα.

Εν πολλοίς, το συγκρότημα του Φώτη Κοκολιού ποντάρει πολλά στο τρίποντο (δίκοπο μαχαίρι). Επιπροσθέτως, δεν έχει σταθερότητα μέσα στη ρακέτα (ο Σταματόπουλος παρουσιάζει σκαμπανεβάσματα, ενώ ο ταλαντούχος Γρίψιος δεν έχει «κολλήσει» ένσημα στη τοπική κατηγορία). Ιακωβίδης και Τσανάκας είναι έμπειροι, αλλά όταν δεν βρεθούν στη μέρα τους (οργάνωση και σκοράρισμα ο αρχηγός, οργάνωση κυρίως ο «Τσάνακ») τότε επηρεάζεται αρνητικά ολόκληρος ο Πανσερραϊκός.

Βέβαια οι «κόκκινοι» περιμένουν πως και πως τον Κηπουρό, ο οποίος βάσει της ποιότητας που έχει ως καλαθοσφαιριστής μπορεί να αλλάξει τις ισορροπίες στη τελική φάση της διοργάνωσης, αλλά μέχρι τότε το πρωτάθλημα έχει ακόμη πολύ δρόμο μπροστά του και τα «λιοντάρια» πρέπει να αντιδράσουν άμεσα, «χτίζοντας» το «ΕΜΕΙΣ».

* ΦΩΤΟ-ΠΗΓΗ: www.anexartitos.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια: