Δευτέρα 2 Απριλίου 2018

ΒΡΑΒΕΙΟ «ΑΝΔΡΕΑΣ ΡΟΤΑΡΙ»

Το Βραβείο «ΑΝΔΡΕΑΣ ΡΟΤΑΡΙ 2017-18» στον Σίμο Αχτσή

Νικητής του φετινού Βραβείου «ΑΝΔΡΕΑΣ ΡΟΤΑΡΙ» ανεδείχθη ο καλαθοσφαιριστής του Ορφέα Ν. Σκοπού, Σίμος Αχτσής.

Για τη τελική εκλογή ελήφθησαν υπόψιν 3 κριτήρια:

1. Η ψήφος του κόσμου (33%)

2. Η ψήφος των προπονητών (33%)

3. Η άποψη του SerresBasket (33+1%)

Κριτήριο 1ο: Ο Κόσμος

Στη σχετική ψηφοφορία των αναγνωστών-επισκεπτών του SerresBasket.gr ο αθλητής των «ασπρόμαυρων» έλαβε τη μερίδα του λέοντος.


Μάλιστα να σημειωθεί ότι και στους δύο υποψηφίους επιβλήθηκε ποινή 20% επί των ψήφων. Οπότε το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας μετά το -20% έχει ως εξής: 


Κριτήριο 2ο: Οι Προπονητές

14 προπονητές (head coahes σε τμήματα Παμπαίδων, Παίδων, Εφήβων, Ανδρών και του κλιμακίου της ΕΚΑΣΑΜΑΘ στο Νομό Σερρών) προσκλήθηκαν να λάβουν μέρος στη διαδικασία. 12 εκ των 14 μας τίμησαν με τη ψήφο τους.

Ο παίκτης των «κόκκινων» συγκέντρωσε τη μεγαλύτερη προτίμηση από τους Ειδικούς (για ευνόητους λόγους δεν συμμετείχαν στη ψηφοφορία οι προπονητές του Πανσερραϊκού, του Ορφέα Ν. Σκοπού και της Ακαδημίας Καλαθοσφαίρισης Νέας Ζίχνης).


Κριτήριο 3ο: Η άποψη του SerresBasket

Αχτσής: Πριν από λίγα χρόνια ήταν ένα παιδάκι που στην ανάπαυλα των εντός έδρας αγώνων του Ορφέα Νέου Σκοπού έπαιρνε τη μπάλα και σούταρε τρίποντα αποσπώντας το χειροκρότημα των φιλάθλων για την ευστοχία του.

Αυτός ο «κοντορεβυθούλης» παραμένει παιδί (γεννηθείς του 2004), αλλά η πρόοδός του είναι αξιοθαύμαστη. Αγωνίζεται με τους Παμπαίδες, τους Παίδες, τους Εφήβους και τους Άνδρες του Ορφέα, ενώ κλήθηκε και στο Κλιμάκιο του Βορρά της Εθνικής Παμπαίδων.


Έχει άγνοια κινδύνου και άρπαξε την ευκαιρία που του έδωσε ο Κώστας Σίσκος στη διοργάνωση της Γ' Εθνικής. Οι Παίδες των «ασπρόμαυρων» για πρώτη φορά στην ιστορία του συλλόγου προκρίθηκαν φέτος στα πλέι-οφ του Πρωταθλήματος της ΕΚΑΣΑΜΑΘ και λίγο έλειψε να δώσουν το «παρών» και στο FINAL-4.

Ταχύς, με καλό σουτ από τη περιφέρεια, οργανωτής, δίνει ώθηση στην ομάδα με τη παρουσία του στο παρκέ.

Έχει αδυναμίες ως παίκτης (ειδικά στην άμυνα) και πρέπει να δουλέψει σε ακόμη πιο υψηλούς ρυθμούς. Ερωτηματικό αποτελεί η σωματική του ανάπτυξη στο μέλλον.

Γρίψιος: Προέρχεται από αθλητική οικογένεια (ο πατέρας του καλαθοσφαιριστής, η μητέρα του προπονήτρια στην ομάδα μπάσκετ με αμαξίδιο του Πανσερραϊκού κι ο αδελφός του αρχηγός στους Ικάρους).

Ξεθάρρεψε ως παίκτης, βελτίωσε τις κινήσεις του και αν βρεθεί σε καλή μέρα τότε τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα για τους αντιπάλους του. 

17 ετών, δίμετρος, δεν το παίζει «σταρ», με κόσμια συμπεριφορά στο γήπεδο. Αγωνίζεται με τους Εφήβους (έφτασε στο FINAL 4 της ΕΚΑΣΑΜΑΘ) και τους Άνδρες του Πανσερραϊκού, ενώ έχει κληθεί στο Κλιμάκιο του Βορρά της Εθνικής Εφήβων.


Σε κρίσιμους αγώνες όταν δεν ξεκινάει καλά επηρεάζεται αρνητικά η απόδοσή του. Πρέπει να πιστέψει περισσότερο στον εαυτό του και να γίνει πιο «σκληρός».  Υστερεί σε ταχύτητα κι έκρηξη.

Επιλογή SerresBasket: Αχτσής.

Όταν τολμάς να τα βάλεις με τα «θηρία» και βγάζεις ψυχή και ταλέντο στο παρκέ τότε όλα είναι δυνατά. 

Σχόλιο από SerresBasket: Συγχαρητήρια και στους δύο καλαθοσφαιριστές. Χαίρεσαι να τους βλέπεις να αγωνίζονται στο γήπεδο.

Το βραβείο είναι ένα βραβείο, το σημαντικότερο απ' όλα είναι να μη ξεχάσουμε τον αδικοχαμένο ΑΝΔΡΕΑ ΡΟΤΑΡΙ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: