Τετάρτη 16 Μαΐου 2018

ΕΚΑΣΑΜΑΘ (ΑΝΔΡΕΣ, ΠΛΕΪ-ΟΦ, 3η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ)

«Άγγιξε» τη πρόκριση, έφυγε με το κεφάλι ψηλά το «τριφύλλι»

Αστέρας Καβάλας - Ζενίθ 88.8 Α.Ο.Σ.: 62-53

Η πορεία των «πράσινων» στο φετινό πρωτάθλημα σταμάτησε στη Καβάλα. Ο Ζενίθ 88.8 έχασε στο κλειστό γυμναστήριο των Ποταμουδίων από τον Αστέρα, ο οποίος σημείωσε τη δεύτερη νίκη επί της σερραϊκής ομάδας αποκτώντας αυτομάτως το δικαίωμα της συμμετοχής στα ημιτελικά των Ανδρών.

Το «τριφύλλι» βρέθηκε πίσω στο σκορ στην εναρκτήρια περίοδο της αναμέτρησης με 24-17. Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι «πράσινοι» δυνάμωσαν την άμυνά τους και η περίοδος έληξε 36-32.


Στο τρίτο δεκάλεπτο οι γηπεδούχοι αύξησαν τη διαφορά στο +8 (53-45). Στη τέταρτη περίοδο ο Ζενίθ 88.8 Α.Ο.Σ. «έριξε» τη τελευταία ζαριά για να μπει γερά στο κόλπο της πρόκρισης. Ο Γιάννης Μπουτάκογλου έδωσε οδηγία στους παίκτες του για άμυνα ζώνης 3-2, με το «τριφύλλι» να βάζει δύσκολα στον Αστέρα. 

Τρία λεπτά πριν την εκπνοή του παιχνιδιού οι «πράσινοι» υπολείπονταν 5 πόντους. Σε αυτό το καθοριστικό χρονικό σημείο της συνάντησης οι καλαθοσφαιριστές του Ζενίθ 88.8 Α.Ο.Σ. απέτυχαν σε έξι προσπάθειες να βρουν στόχο έξω από τη γραμμή των 6.75 και αυτό είχε ως συνέπεια η πλάστιγγα να γείρει οριστικά υπέρ του Αστέρα.

Διαιτητές: Ντούρας - Καλαϊτζής

Δεκάλεπτα: 24-17, 36-32 (ημ.), 53-45, 62-53

Ζενίθ 88.8 Α.Ο.Σ. (Μπουτάκογλου): Λαδιάς 3 (1) ,Μποζουτσίδης, Δεληγιάννης 2, Παπαδόπουλος, Τζουμαϊλής 9 (2), Ασημάκης 21, Καρακώστας 15 (1), Χορτομάρης 3 (1).

Σχόλιο από SerresBasket: Ο Γιαβρόπουλος βγήκε off με θλάση στη γάμπα στο ζέσταμα του αγώνα, ο Σταμπουλής εξαιτίας σοβαρών ενοχλήσεων στο γόνατο δεν ενίσχυσε το «τριφύλλι», ενώ ο Δεληγιάννης αγωνίσθηκε σήμερα με πυρετό.

Σκληρό το παιχνίδι στα Ποταμούδια (αναμενόμενο στα πλέι-οφ).

Στο ύψος των περιστάσεων ενός τόσο σημαντικού αγώνα στάθηκαν οι διαιτητές Ντούρας - Καλαϊτζής (Σ.Δ.Κ. Θράκης).

Φανταστικός από πλευράς Α.Ο.Σ. ήταν ο Τζουμαϊλής.

Κάποια παιδιά άφησαν τις δουλειές τους μεσοβδόμαδα κι έχασαν το μεροκάματο, ενώ άλλοι αθλητές έφτασαν στο γήπεδο κουρασμένοι από τη πρωϊνή εργασία.

Κι όμως οι «πράσινοι» θα μπορούσαν να φτάσουν μέχρι και τον Τελικό. Γλυκόπικρη γεύση...

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΑΣΤΕΡΑΣ ΚΑΒΑΛΑΣ - ΖΕΝΙΘ 88.8 Α.Ο.Σ.: 62-53 (2-1)

ΚΑΟΔ - ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ: 56-61 (1-2)

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ ΚΡΙ ΚΡΙ - ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: (19/5/2018)

ΗΜΙΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ

ΑΣΤΕΡΑΣ ΚΑΒΑΛΑΣ - ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

ΛΕΥΚΙΠΠΟΣ ΞΑΝΘΗΣ - ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ ΚΡΙ ΚΡΙ ή ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: