Σάββατο 30 Ιουνίου 2018

ΔΙΑΦΟΡΑ

Η αποτυχία του σερραϊκού συστήματος

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του www.serressport.gr ο νεαρός καλαθοσφαιριστής Βαγγέλης Κεμανετζής θα μετακομίσει στη Θεσσαλονίκη μια και εντάχθηκε στις τάξεις του ΠΑΟΚ.

Ο 17χρονος πρώην αθλητής του Βισάλτη Νιγρίτας και των Ικάρων προστίθεται στη λίστα με τους γηγενείς παίκτες που ως έφηβοι αποφάσισαν να εγκαταλείψουν τις Σέρρες για να παίξουν μπάσκετ αλλού.

Το ότι ο Κεμανετζής θα φορέσει τη φανέλα του ΠΑΟΚ από τη μια είναι ευχάριστο γεγονός, αφού η δυναμική που έχει ο σύλλογος της συμπρωτεύουσας δεν μπορεί να συγκριθεί με κανενός συλλόγου στο νομό μας.

Από την άλλη όμως το να χάνονται διαρκώς παιδιά από τα δικά μας σωματεία φανερώνει και την αποτυχία του σερραϊκού συστήματος. Οι ομάδες αδυνατούν να πείσουν τους ταλαντούχους αθλητές και τους γονείς τους ότι διαθέτουν το "know how": τη σωστή συμπεριφορά του προπονητή προς τον παίκτη, τις σύγχρονες μεθόδους εκγύμνασης και προπόνησης (συν ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα διατροφής), τον χρόνο συμμετοχής του καλαθοσφαιριστή στα παιχνίδια των ανδρών (1-2 λεπτά συμμετοχής είναι κοροϊδία από τη στιγμή που ο παίκτης έχει αρετές και προσόντα) και κάποιες άλλες παροχές (π.χ. η κάλυψη των εξόδων μετακίνησης [όταν ο αθλητής πηγαινοέρχεται στις Σέρρες από κάποιο χωριό], ή των εξόδων για τα φροντιστήρια του Λυκείου).

Οπότε όπως γίνεται εύκολα κατανοητό οι κλήσεις στην Εθνική Ομάδα των Παίδων και των Εφήβων Σερραίων καλαθοσφαριστών που αγωνίζονται σε τοπικά σωματεία θα συνεχίσουν να είναι οι εξαιρέσεις στον κανόνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: