Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2018

ΕΚΑΣΑΜΑΘ (ΑΝΔΡΕΣ)

Η θέση της ΕΚΑΣΑΜΑΘ για τις κάρτες υγείας των αθλητών

Η Ένωση τοποθετήθηκε σχετικά με τις κάρτες υγείας των αθλητών των συλλόγων που λαμβάνουν μέρος στις διοργανώσεις της, ύστερα κι απ΄το θέμα που προέκυψε με τη μη διεξαγωγή του αγώνα του περασμένου Σαββάτου μεταξύ του Γ.Σ.Σερρών 2017 και της Προσοτσάνης.

Η ανακοίνωση της ΕΚΑΣΑΜΑΘ αναφέρει τα εξής:

«Σχετικά με την κάρτα υγείας των αθλητών που ισχύει βάσει του Ν.4479/2017 (άρθρο 16) καθώς και των υπουργικών αποφάσεων: Α. αριθμ. ΥΠΠΟΑ/ΓΔΟΑ/ΔΑΟΠΑΑΕΥΔΣ/ΤΑΕΥΕ/386611/15976/1417/152 και της Β. αριθμ. ΥΠΠΟΑ/ΓΔΟΑ/ΔΑΟΠΑΑΕΥΔΣ/ΤΑΕΥΕ/432589/17798/1552/168 ΣΑΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΡΟΣ ΑΠΟΦΥΓΗ ΠΑΡΕΡΜΗΝΕΙΩΝ. 

Η θεώρηση της κάρτας υγείας είναι υποχρεωτική και πρέπει να γίνεται αποκλειστικά από ιατρό ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟ ο οποίος, κατέχει θέση σε μονάδες Υγείας όπως περιγράφονται στο υπόδειγμα της Ε.Ο.Κ που σας έχει κοινοποιηθεί ή από ιδιώτη. 

Η εφαρμογή του μέτρου έχει παραταθεί με την Β. απόφαση έως την 08-10-2018. Η παράταση αυτή έχει δημιουργήσει προβλήματα σε Πρωταθλήματα ή αγώνες Κυπέλλου που έχουν ξεκινήσει νωρίτερα όσον αφορά την εφαρμογή του μέτρου. 

ΠΡΟΣ ΤΟΥΤΟ ΛΟΙΠΟΝ Όσες ομάδες κατέχουν ήδη την κάρτα υγείας σύμφωνα με τα παραπάνω, μπορούν να κάνουν χρήση αυτής, και θεωρείται ότι καλύπτουν τις προϋποθέσεις, που απαιτούνται για τη συμμετοχή των αθλητών τους σε αγώνες. 

 Όσες ομάδες, διαθέτουν θεωρημένη κάρτα υγείας από άλλης ειδικότητας ιατρό, πληρούν και αυτές τις προϋποθέσεις συμμετοχής των αθλητών τους σε αγώνες ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΕΩΣ ΤΗΝ 08-10-2018. 

Επίσης, δικαίωμα συμμετοχής σε αγώνες έχουν και αυτοί που στο αθλητικό τους δελτίο φέρουν θεώρηση ιατρού σε ισχύ, σύμφωνα με το παλιό καθεστώς, και πάντα έως την 08-10-2018».

Σχόλιο από SerresBasket: Οι 9 από τις 10 κάρτες υγείας των καλαθοσφαιριστών της Προσοτσάνης δεν ήταν καν υπογεγραμμένες από ιατρό (έφεραν μόνο σφραγίδα), οπότε δεν λογίζονται ως θεωρημένες.

Μένει να φανεί τώρα εάν τα δελτία των παικτών της ομάδας της Δράμας είναι κανονικά θεωρημένα από γιατρό. Σε διαφορετική περίπτωση η ένσταση της Προσοτσάνης δεν θα έχει καμιά τύχη.

7 σχόλια:

Unknown είπε...

Και ποιος είπε ότι δεν είχαν υπογραφή;;

ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΖΙΡΓΙΑΝΝΗΣ είπε...

Τις είδα με τα μάτια μου, όπως επίσης τις έλεγξαν ο κομισάριος του αγώνα και οι διαιτητές της αναμέτρησης.

Unknown είπε...

Εχετε δημοσιευσει τον κανονισμο και παλι επιμενετε για τις καρτες υγειας και αφηνετε υπονοουμενα για τα δελτια της ομαδας του ΑΟΠ! Δεν εχει σημασια αν ηταν θεωρημενες οι καρτες υγειας. Μεχρι 8 Οκτωβρη ειναι σαν να μην υπαρχουν, δε χρειαζεται να προσκομιζονται καν.
1) Αν ειχατε δει το δημοσιευμενο φυλλο αγωνα στο fb και το instagram του ΑΟ Προσοτσανης θα βλεπατε οτι λεει πως ο αγωνας δεν ξεκινησε γιατι η Β' Ομαδα (ΑΟ Προσοτσανης) δεν ειχε θεωρημενες καρτες υγειας. Αλλα λογια να αγαπιομαστε δηλαδη, καθως οι καρτες υγειας τιθενται σε ισχυ απο 8 Οκτωβρη. Ο κυριος Γιαβρης (κομισαριος) και η κυρια Οικονομου (διαιτητης) προσηλθαν ΑΝΕΝΗΜΕΡΩΤΟΙ για τους κανονισμους και με καθαρη διαθεση ειρωνειας. Διαιτητες που ενημερωνονται για το αντικειμενο τους (πχ Ξενικακης) ηξεραν οτι οι καρτες υγειας εχουν ισχυ απο 8 Οκτωβριου γι αυτο δεν τις ζητησαν στους αγωνες τους ειτε την 1η αγωνιστικη ειτε στα παιχνιδια κυπελλου.
2) Εφ' οσον στο φυλλο αγωνα δεν αναφερεται κατι για τα δελτια (κι αυτο γιατι ειναι κανονικα θεωρημενα οσο και αν δε σας αρεσει), το σχολιο οτι "μενει να φανει αν τα δελτια της ομαδας της Δραμας ειναι σωστα θεωρημενα αλλιως η ενσταση δε θα χει καμια τυχη" ειναι αστοχο. Αν υπηρχε προβλημα με τα δελτια θα το εγραφε στο φυλλο αγωνα.
Να ενημερωνετε σωστα και αμεροληπτα τον κοσμο, γιατι σας διαβαζουν απο ολους τους νομούς. Οσο και να προσπαθουμε να βρουμε κατι μεμπτό για τον ΑΟΠ, δεν προκειται να βγει τιποτα. Ο αγωνας δεν ξεκινησε γιατι διαιτητες και κομισαριος προσηλθαν αδιαβαστοι. Ας μην χαϊδευουμε αυτια.

ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΖΙΡΓΙΑΝΝΗΣ είπε...

Πιστεύετε ότι το SerresBasket δεν επιθυμούσε τη διεξαγωγή του αγώνα; Ήρθαμε με διάθεση να καλύψουμε το παιχνίδι (45 λεπτά πριν το τζάμπολ παρακαλώ) και φύγαμε απογοητευμένοι.

Unknown είπε...

Κανενας δεν ειπε οτι το serresbasket δεν ηθελε την διεξαγωγη του αγωνα. Γι αυτο ομως δεν ευθυνεται η ομαδα του ΑΟ Προσοτσανης. Η ευθυνη ειναι του κομισαριου και των διαιτητων που δεν ηξεραν τον κανονισμο. Αν τον ειχαν διαβασει (οπως ειχαν κανει σοβαροι συναδελφοι τους) το παιχνιδι θα ξεκινουσε κανονικα γιατι τα δελτια μας ειναι κανονικα θεωρημενα απο γιατρο.

Spyros Pelehras είπε...

κ. Μπαζιργιάννη...
Ας ειμαστε σοβαροι επιτέλους ...εδώ μιλάμε για ΜΗ ΣΩΣΤΗ ΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΝΟΝΩΝ!!!
Είστε ένα μπλογκ το οποίο και ασχολείται χρόνια με το το αντικείμενο και θα έπρεπε γράφοντας ολα αυτά να σέβεστε πρωτα απ'όλα τον κόπο σας και έπειτα τις ομάδες.
Οι καλαθοσφαιριστές της Προσοτσάνης , άφησαν δουλειες και οικογένειες για να έρθουν να παίξουν και να το ευχαριστηθούν και λόγω διαιτητη και κομισαριου που είχαν ΠΑΝΤΕΛΗ ΑΓΝΟΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ επέστρεψαν άπραγοι πίσω μετά απο ένα ταξίδι που πλησίασε τα 200 χιλιόμετρα...
Το λιγότερο που θα έπρεπε να κάνουν απο ευθιξία οι εμπλεκόμενοι ήταν να ζητήσουν ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΥΓΝΩΜΗ και όχι να έχουν αυτήν την συμπεριφορά απέναντι στους παίκτες μας.....
Κλείνοντας και επιφυλασόμμενοι κάθε νόμιμου δικαιώματος μας , θα σας παρακαλούσα να έχετε την δέουσα με σεβασμό αντιμετώπιση προς την ομάδα μας , καθώς το άρθρο που ανεβάσετε στο ιστολόγιο σας μετά το πέρας της διαδικασίας (το απόγευμα του Σαββάτου) παρέπεμπε σε μια ομάδα-σκορποχώρι που ήρθε να αγωνιστεί χωρίς να έχει ελέγξει τα δελτία της.
Τέλος ως οικογένεια του Α.Ο.Προσοτσάνης θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την ομάδα των Σερρών για την καθ'όλα άψογη φιλοξενία την οποία και θα ανταποδώσουμε στον δεύτερο γύρο.

Γραφείο Τύπου Α.Ο. Προσοτσάνης Basketball Club

ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΖΙΡΓΙΑΝΝΗΣ είπε...

Αφήστε τις απειλές κατά μέρους...

Αλήθεια, ποιο ιστολόγια, ποια ιστοσελίδα, ποια εφημερίδα, ποιος ραδιοφωνικός σταθμός, ποιος τηλεοπτικός σταθμός ασχολείται στο νομό Δράμας ενδελεχώς με το Πρωτάθλημα της ΕΚΑΣΑΜΑΘ και δη με τον Α.Ο. Προσοτσάνης;