Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2019

ΑΡΘΡΟ

ΟΧΙ στην απαξίωση...ΝΑΙ στην κριτική

Οι 5 συνεχόμενες ήττες των Ικάρων σε συνδυασμό με τις μέτριες-κακές εμφανίσεις της ομάδας έχουν στενοχωρήσει τον κόσμο των «κυανοκίτρινων» που αναρωτιέται τι φταίει και το συγκρότημα του Κώστα Σίσκου βρίσκεται σε αυτή την άσχημη βαθμολογική και αγωνιστική κατάσταση.

Το χτεσινό αρνητικό αποτέλεσμα έφερε γκρίνια, μουρμούρα, ενώ στα «πηγαδάκια» που στήθηκαν μετά το τέλος του παιχνιδιού οι γνώμες έδιναν και έπαιρναν για το πως μπορούν να βελτιωθούν τα πράγματα.

Όλες οι απόψεις είναι σεβαστές υπό τη προϋπόθεση ότι βασίζονται σε λογικά επιχειρήματα, ενώ και η γκρίνια μέχρι ενός σημείου είναι αποδεκτή.

Οι «κραυγές» όμως που ακούγονται περί αλλαγών προκειμένου να σωθεί η ομάδα μόνο κακό κάνουν στους Ικάρους τη δεδομένη χρονική στιγμή.

Αλήθεια θυμάται κανείς πόσα «στραπάτσα» έπαθαν οι «κυανοκίτρινοι» στη διοργάνωση της Γ' Εθνικής μετά την εθελούσια πτώση τους σε αυτήν την κατηγορία; Αρκετά και τότε πάλι επικρατούσε «παγωμάρα», αλλά ο χρόνος κύλησε και η ομάδα πήρε τα πάνω της.

Το να διώξει τώρα η διοίκηση των Ικάρων τον Κώστα Σίσκο  είναι «προδοσία», όχι απέναντι στον Σερραίο προπονητή, αλλά απέναντι στο νέο σχέδιο λειτουργίας και φιλοσοφίας των «κυανοκίτρινων».

Το να τρέξουν οι παράγοντες των «κυανοκίτρινων» και να παρακαλέσουν τους «μέντορες» να αναλάβουν ξανά δράση δεν είναι λύση. 

Άλλωστε οι «μέντορες» πέρυσι είχαν τη μεγάλη ευκαιρία να ανεβάσουν την ομάδα στην Α2 Εθνική, αλλά έχυσαν το γάλα από τη καρδάρα μέσα στο ίδιο τους το «σπίτι», ενώ οι Ικαροι δεν έλαβαν μέρος ούτε στα καλά μπαράζ (προβιβάσθηκε και το Πευκοχώρι).

Μία νίκη θα δώσει ψυχολογία στους παίκτες και τα χαμόγελα θα επιστρέψουν στους φιλάθλους και ειδικά σε αυτούς που όταν έρχονται στο γήπεδο ζουν το παιχνίδι.

ΟΧΙ στην απαξίωση...ΝΑΙ στην κριτική.

Υ.Γ.: Πόσες φορές ακούστηκε χτες στο ΔΑΚ Σερρών το σύνθημα «ΙΚΑΡΟΙ-ΙΚΑΡΟΙ»; Ούτε μία! Ο κόουτς, οι καλαθοσφαιριστές και οι παράγοντες ζητούσαν από τους φιλάθλους  λίγη βοήθεια, αλλά άκρα του τάφου σιωπή. 

* ΦΩΤΟ-ΠΗΓΗ: www.anexartitos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: