Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019

Β' ΕΘΝΙΚΗ


Η τρύπα στην άμυνα, το μπούκωμα στην επίθεση και οι χαμηλές πτήσεις των «βαριών χαρτιών»

Στο «μικροσκόπιο» του SerresBasket μπήκαν οι επιδόσεις των Ικάρων το τελευταίο χρονικό διάστημα, κατά το οποίο οι «κυανοκίτρινοι» πάνε απ' το κακό στο χειρότερο, έτσι ώστε να φανεί τι φταίει για την κατρακύλα της ομάδας.

Η τρύπα στην άμυνα

Εάν η άμυνα αποτελεί την καλύτερη επίθεση, τότε οι Ίκαροι έχουν κοπεί στο τεστ. Το σύνολο του Κώστα Σίσκου δέχεται σταθερά πάνω από 70 πόντους όταν αγωνίζεται στο ΔΑΚ Σερρών και μοιραία χάνει.

Ίκαροι - Προποντίς/Χαλκηδόνα: 71-75

Ίκαροι -  Έσπερος Λαμίας: 72-76

Ίκαροι - Στρατώνι: 67-77

Μ.Ο.: 76 π.
Το μπούκωμα στην επίθεση

Κι αν το εντός έδρας σκοράρισμα είναι «υποφερτό» για τους Ικάρους δεν ισχύει το ίδιο για τα παιχνίδια που δίνουν οι «κυανοκίτρινοι» μακριά από την βάση τους.

Η παραγωγικότητα της σερραϊκής ομάδας αγγίζει μόλις και μετά βίας τους 54 (!) πόντους κι έτσι αποχωρεί από το παρκέ με σκυμμένο κεφάλι.

Φάρσαλα - Ίκαροι: 54-52

Αγρίνιο - Ίκαροι: 64-57

Φίλιππος Βέροιας - Ίκαροι: 65-53

Εύστοχο τρίποντο; Last Υear...

Το περιφερειακό σουτ είναι ευχή ή κατάρα. Δυστυχώς για τους «κυανοκίτρινους» το τρίποντο αποτελεί πληγή που δεν λέει να επουλωθεί.

Οι Ίκαροι έχουν ευστοχήσει όλο κι όλο σε 15 τρίποντα κόντρα σε Φάρσαλα (2), Χαλκηδόνα (3), Αγρίνιο (1), Έσπερο Λαμίας (2), Φίλιππο Βέροιας (3), Στρατώνι (4), δηλαδή 2,5 πετυχημένα σουτ  ανά αγώνα έξω από τη γραμμή των 6.75.

Τα «καυτά πιστόλια» που έχουν σιγήσει

Η σωστή ομαδική δουλειά φέρνει τις νίκες, αλλά κάθε ομάδα έχει παίκτες που αναλαμβάνουν δράση στην επίθεση.

Ο Γιάννης Κακιούζης είναι ο κορυφαίος σκόρερ των «κυανοκίτρινων», με τον πολύπειρο σέντερ να έχει 18,8 πόντους μ.ο. στα τελευταία 6 παιχνίδια μένοντας όμως κάτω από τους 10 ενάντια σε Στρατώνι (9) και Φίλιππο Βέροιας (8) αντίστοιχα.

Ο Παντελής Γεωργιανός έχει προσφέρει 55 πόντους (9,1 ανά παιχνίδι), ενώ η επιθετική συνεισφορά του Δημήτρη Καραμπέκη κυμαίνεται στους 9,6 πόντους ανά αγώνα (58 συνολικά).

Όπως γίνεται εύκολα κατανοητό Γεωργιανός και Καραμπέκης πρέπει άμεσα να ανεβάσουν στροφές, αφού και ταλέντο διαθέτουν και εμπειρίες έχουν ως καλαθοσφαιριστές, ενώ η βελτίωση της αγωνιστικής εικόνας του Κακιούζη θα δώσει μεγάλη ώθηση στους Ικάρους ενόψει της δύσκολης συνέχεια του πρωταθλήματος της Β' Εθνικής.

* ΦΩΤΟ-ΠΗΓΗ: www.anexartitos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: