Σάββατο 25 Μαΐου 2019

ΕΚΑΣΑΜΑΘ (ΑΝΔΡΕΣ, ΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ - 5η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ)

Συγκλονιστικός ο Γυμναστικός «άγγιξε» το θαύμα

kafeanodos Γ.Σ. Σερρών 2017 - Πανσερραϊκός: 77-64

«Μηδένα προ του τέλους μακάριζε» είχε πει ο Σόλωνας στον βασιλιά της Λυδίας Κροίσο σε μια συζήτηση που είχαν οι δύο άνδρες σχετικά με το ποιος ήταν ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος στον κόσμο στα χρόνια της αρχαιότητας.


Αυτή η ρήση του Σόλωνα, δηλαδή το να μη βιαζόμαστε να βγάζουμε συμπεράσματα πριν το τέλος, ίσως να ήρθε στο μυαλό των φιλάθλων του Πανσερραϊκού που βρέθηκαν σήμερα στο κλειστό γυμναστήριο της Ομόνοιας για να παρακολουθήσουν το ντέρμπι με τον Γυμναστικό. Οι φίλοι των «λιονταριών» πριν την έναρξη του παιχνιδιού ήταν αισιόδοξοι ότι η ομάδα τους θα κέρδιζε τους «πράσινους» και θα πανηγύριζε την άνοδο στη Γ' Εθνική.

Τα πράγματα όμως εξελίχθηκαν πολύ διαφορετικά στο παρκέ, με τον Γυμναστικό να πραγματοποιεί συγκλονιστική εμφάνιση, να «αγγίζει» το θαύμα, να επικρατεί πανάξια του συμπολίτη με διαφορά 13 πόντων «κλειδώνοντας» τη δεύτερη θέση και παραμένοντας ζωντανός στο κυνήγι της ανόδου, μολονότι οι «κόκκινοι» εξακολουθούν να κρατούν την τύχη στα χέρια τους.
Αναφορικά με την εικόνα της αναμέτρησης οι «ταύροι» με το «καλημέρα» έδειξαν τις άγριες διαθέσεις τους στο γήπεδο. Το συγκρότημα του Γιάννη Μπουτάκογλου  προηγήθηκε 10-0 στο 3' πιάνοντας στον ύπνο τους τυπικά φιλοξενούμενους.
Ο Πανσερραϊκός φάνηκε να συνέρχεται μειώνοντας σε 10-7 (4:02). Αυτή η αντίδραση όμως των «λιονταριών» αποδείχθηκε προσωρινή, αφού στην αντίπερα όχθη ο Γυμναστικός ανέβασε εκ νέου την απόδοσή του (16-9, 3:10, 21-13, 53'', 23-13, 13'') και το δεκάλεπτο έκλεισε με 23-16.

Στη δεύτερη περίοδο οι «πράσινοι» διεύρυναν σταδιακά ακόμη περισσότερο το προβάδισμά τους (29-18, 33-21, 40-26, 42-26) δημιουργώντας τεράστια προβλήματα στην αντίπαλη άμυνα, η οποία ήταν ανοργάνωτη. Το δεύτερο δεκάλεπτο έληξε 44-30.
Στην επόμενη περίοδο οι παίκτες του Φώτη Κοκολιού, πλην εξαιρέσεων, εξακολουθούσαν να είναι ράθυμοι σε αντίθεση με τους αθλητές του Γυμναστικού που «μασούσαν σίδερα». Στο 23' οι «ταύροι» ισοφάρισαν τη διαφορά με την οποία είχαν χάσει στο μας του πρώτου γύρου της τελικής φάσης (54-33), ενώ το ίδιο έπραξαν άλλες δύο φορές στη διάρκεια του τρίτου δεκαλέπτου (61-40, 4:30, 63-42, 1:45).
Τα «λιοντάρια» παρά το ισχυρό σοκ που υπέστησαν κατόρθωσαν να πετύχουν 0-7 σερί και η περίοδος έκλεισε με 63-49.
Στο τέταρτο δεκάλεπτο ο Γυμναστικός επιχείρησε να αυξήσει ξανά τη διαφορά πάνω από τους 20 πόντους (70-54, 75-60), αλλά ο Πανσερραϊκός έστω και με δυσκολία προστάτευσε το πλεονέκτημά του. 

Το τέλος του παιχνιδιού βρήκε τους «πράσινους» να πανηγυρίζουν τη σπουδαία νίκη που σημείωσαν στο μεγάλο σερραϊκό ντέρμπι, ενώ οι «κόκκινοι» ήταν προβληματισμένοι και στενοχωρημένοι.

Διαιτητές: Μπήτης - Ξενικάκης

Δεκάλεπτα: 23-16, 44-30 (ημ.), 63-49, 77-64

kafeanodos Γ.Σ. Σερρών 2017 (Μπουτάκογλου): Ιακωβίδης 20 (4), Λαδιάς, Σκαλιστής 6 (2), Ντίκογλου 8, Χατζής 11, Ντινούδης, Ασημάκης 21 (3), Καρακώστας, Γιαβρόπουλος 3, Ιωαννίδης 8.

Πανσερραϊκός ΚΡΙ ΚΡΙ  (Κοκολιός): Πεχλιβάνης 20 (2), Γεωργιανός 3, Τράκας 14 (1), Χορτομάρης, Συμεωνίδης 11, Χατζηστεφάνου, Παρχαρίδης 6 (2), Τσανάκας 6 (2), Ιωσηφίδης 4.

Σχόλιο από SerresBasket: Το Μπάσκετ είναι το άθλημα των μεγάλων ανατροπών. Μία τέτοια έφτασε κοντά στο να κάνει σήμερα ο Γυμναστικός, ο οποίος για δεύτερη φορά φέτος κέρδισε τον Πανσερραϊκός και είναι η μοναδική ομάδα που το έχει καταφέρει αυτό.

Οι «πράσινοι» ήταν πολύ ανώτεροι των «κόκκινων», έβγαλαν τρομερή ενέργεια στο παρκέ, αγωνίσθηκαν με καρδιά, είχαν πολύ καλή και γρήγορη κυκλοφορία μπάλας, έβαλαν τα σουτ, έπαιξαν έξυπνα και λίγο σκληρά στην άμυνα και το τελικό αποτέλεσμα κρίνεται πέρα για πέρα δίκαιο.

Η κούραση, τα λάθη και η ατολμία στο φινάλε της αναμέτρησης από πλευράς Γυμναστικού έβαλαν «φρένο» στην ολική ανατροπή.

Τα «λιοντάρια» ήταν εκτός τόπου και χρόνου. Ο Πεχλιβάνης έσωσε κάπως την κατάσταση για τους «κόκκινους» που πανικοβλήθηκαν και ήταν κοντά στο να καταρρεύσουν.

Απογοητευμένος αποχώρησε από το γήπεδο λίγα λεπτά πριν τη λήξη της συνάντησης ο Πρόεδρος της εταιρείας ΚΡΙ -ΚΡΙ και χορηγός των «κόκκινων», κ. Τσινάβος.

M.V.P.: Ιακωβίδης (ο «Πόντιος» ήταν φανταστικός).


ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

kafeanodos Γ.Σ. Σερρών 2017 - Πανσερραϊκός ΚΡΙ ΚΡΙ: 77-64

Αστέρας Καβάλας - Εθνικός Αλεξανδρούπολης: 72-66

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Πανσερραϊκός ΚΡΙ ΚΡΙ 9

kafeanodos Γ.Σ. Σερρών 2017 9

Αστέρας Καβάλας 7

Εθνικός Αλεξανδρούπολης 5

- ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (1/6/2019): kafeanodos Γ.Σ. Σερρών 2017 - Αστέρας Καβάλας, Πανσερραϊκός ΚΡΙ ΚΡΙ - Εθνικός Αλεξανδρούπολης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: