Τρίτη 14 Μαΐου 2019

ΑΡΘΡΟ

Σέρρες: Η πόλη που αγαπάει (;) το Μπάσκετ...

Ο υποβιβασμός των Ικάρων στην Γ' Εθνική αποτελεί ισχυρό πλήγμα στο γόητρο και στο κύρος του Σερραϊκού Αθλητισμού.

Οι «κυανοκίτρινοι» αγωνίζονται (δεν ολοκληρώθηκε ακόμη το Πρωτάθλημα της Β' Εθνικής) στην υψηλότερη κατηγορία σε επίπεδο ανδρών στον νομό Σερρών.

Κι όμως αυτή η πολύ σημαντική και συνάμα δυσάρεστη είδηση πέρασε στα ψιλά από την συντριπτική πλειοψηφία των τοπικών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Σαν να μη συνέβη τίποτα.... 

Ναι οι Ίκαροι που κοντράρονταν με την ΑΕΚ και τον Ηρακλή στην Α2, με τον Άρη στο Κύπελλο Ελλάδος, που απέκλεισαν τον Κολοσσό Ρόδου του Γιάννη Σφαιρόπουλου για την ίδια διοργάνωση, που έδωσαν σπουδαίο φιλικό με τον ΠΑΟΚ, που ήταν έτοιμοι για το μεγάλο άλμα στην Α1 Εθνική και τους «έκοψαν τα φτερά» με το έτσι θέλω δύο σερί σεζόν.

Άκρα του τάφου σιωπή. Μηδενικό ενδιαφέρον σε αυτή την πόλη όπου οι φίλαθλοι δεν έχουν αποκτήσει ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΗ συνείδηση. Στα πανηγύρια και στις φιέστες πρώτοι-πρώτοι, στα δύσκολα ελάχιστοι ρομαντικοί βρίσκονται στην κερκίδα.

-«Ποιοι Ίκαροι; Που παίζουν;»... λες και ζούμε σε άλλο μέρος. 

Και βέβαια στα τουρνουά και στους αγώνες των τμημάτων υποδομής οι γονείς και λοιποί συγγενείς τρέχουν για να θαυμάσουν τα «καμάρια» τους στα γήπεδα, αλλά όταν τα παιδιά μεγαλώσουν και σταματήσουν το μπάσκετ, τότε εξαφανίζονται όλοι τους από τα κλειστά γυμναστήρια.

-«Έλα μωρέ τώρα, ποιοι Ίκαροι; Πλάκα με κάνεις;».

Όσο αφορά τους επίσημους αυτής της πόλης... άφαντοι, αόρατοι, εκτός κι αν πρόκειται να λάβουν καμιά τιμητική πλακέτα ή να δώσουν και μετά «Μην είδατε τον Παναή;». Δεν τους νοιάζει το Μπάσκετ, αφού τα «ψηφαλάκια» δεν είναι πολλά.

Και καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι Σέρρες = Μπουγάτσα-Σουβλάκι-Ρετσίνα. Η «μαύρη τρύπα» που υπάρχει σε αυτήν την πόλη έχει «ρουφήξει» και το Μπάσκετ και μένει να ζούμε με ορισμένες γλυκιές αναμνήσεις του παρελθόντος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: