Πέμπτη 30 Μαΐου 2019

Γ' ΕΘΝΙΚΗ

Ο ανηφορικός δρόμος των Ικάρων και οι λύσεις

Ουδείς γνωρίζει τι θα κάνουν οι Ίκαροι τη νέα χρονιά. Οι «κυανοκίτρινοι» υποβιβάστηκαν στη Γ' Εθνική και το τοπίο είναι θολό στη σερραϊκή ομάδα.

Στη μπασκετική πιάτσα ακούγονται διάφορα πράγματα, είτε ότι θα λάβουν κανονικά μέρος στο Πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής, είτε ότι θα επιλέξουν τις διοργανώσεις της ΕΚΑΣΑΜΑΘ.

Ο δρόμος των Ικάρων είναι ανηφορικός και θα το εξηγήσουμε αυτό. 

Παίκτες-«κλειδιά» που μπορούν να βρουν αξιόλογες προτάσεις και να αγωνισθούν σε υψηλότερες κατηγορίες δύσκολα θα προτάξουν πάλι το συναίσθημα έναντι του συμφέροντος και της εξέλιξής τους ως αθλητές. 

Για παράδειγμα πέρυσι το καλοκαίρι ο Παντελής Γεωργιανός δέχθηκε κρούση από την Ελευθερούπολη με καλά λεφτά, αλλά ο αρχηγός των «κυανοκίτρινων» είπε όχι στους Καβαλιώτες, οι οποίοι πανηγύρισαν τελικά την άνοδο στην Α2 Εθνική.

Και δεν είναι μόνο ο Γεωργιανός, αλλά και άλλοι καλαθοσφαιριστές που σίγουρα θα το σκεφτούν το να παίξουν σε μια ομάδα, η οποία δεν θα έχει υψηλούς στόχους τη νέα σεζόν. 

Επίσης να μη ξεχνάμε ότι οι Ίκαροι κουβαλάνε στις πλάτες τους  χρέη άνω των 140.000 ευρώ που αποτελούν πολύ σημαντικό εμπόδιο στη μεταγραφική ενίσχυση των «κυανοκίτρινων».

Οι λύσεις

Σε αυτό το σημείο που βρίσκονται οι Ίκαροι δύο λύσεις υπάρχουν (σε περίπτωση που δεν βρεθεί κάποιος «σωτήρας»):

1. Συνεργασία με τον Γυμναστικό Σύλλογο Σερρών 2017. Οι δύο συμπολίτες μπορούν να ενώσουν τις δυνάμεις τους (όπως έκανε ο Πανσερραϊκός με την Α.Ε.Σ.) και να πορευθούν μαζί στη Γ' Εθνική. Ο Γυμναστικός δεν έχει οφειλές, στους «πράσινους» αγωνίζονται παίκτες με προσόντα που ξέρουν και τις εθνικές κατηγορίες. Μέσω αυτής της οδού η επιστροφή στη Β' Εθνική θα μπορούσε να επιτευχθεί σύντομα.

Καθ' όσον γνωρίζουμε οι σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων των δύο σερραϊκών συλλόγων είναι φιλικές, οπότε τα διαδικαστικά μπορούν να διευθετηθούν σε κλίμα ομόνοιας.

2. Πτώση της ομάδας στο τοπικό και πενταετές πλάνο για την αναγέννηση των Ικάρων με κινητήριο δύναμη τα παιδιά των τμημάτων υποδομής, τα οποία θα έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο με τη σωστή καθοδήγηση του προπονητή, δίχως πίεση και άγχος για διακρίσεις σε χρόνο μηδέν. 

Εντός αυτού του χρονικού διαστήματος ίσως να «καθαρίσουν» οι «κυανοκίτρινοι» από τα χρέη, αλλά το σπουδαιότερο είναι η δημιουργία ενός συνόλου που να χαίρεται το μπάσκετ (όπως π.χ. κάνει ο Ορφέας Νέου Σκοπού [διαφορετικά μεγέθη βέβαια οι Ίκαροι και οι «ασπρόμαυροι»]) και η ενδεχόμενη πώληση παικτών σε μεγάλους συλλόγους της χώρας.

* ΦΩΤΟ-ΠΗΓΗ: www.anexartitos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: