Τετάρτη 5 Ιουνίου 2019

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Κοκολιός: «Θέλω να παραμείνω στον Πανσερραϊκό και να παλέψουμε για την άνοδο στην Β' Εθνική»

Το SerresBasket λίγες μονάχα ημέρες μετά την άνοδο του Πανσερραϊκού ΚΡΙ ΚΡΙ στην Γ' Εθνική συνάντησε από κοντά και συζήτησε με τον Φώτη Κοκολιό για τα πάντα. Καλή ανάγνωση!

- S.B.: Κόουτς πέρυσι περίπου τέτοια εποχή ο Πανσερραϊκός είχε γνωρίσει έναν αποκλεισμό-σοκ από το Δημοκρίτειο Κομοτηνής. Πόσο δύσκολο ήταν για την ομάδα να διανύσει εκ νέου φέτος την ίδια διαδρομή και να κατακτήσει την κορυφή;

- Φ.Κ.: «Πέρυσι ενώ είχαμε το πλεονέκτημα της έδρας χάσαμε από το Δημοκρίτειο και αποκλεισθήκαμε. Βέβαια υπήρχαν και δύο τραυματισμοί, το διάστρεμμα του Σάββα Παρχαρίδη και η διάταση στον προσαγωγό του Χρήστου Ιακωβίδη που ήταν η αιχμή του δόρατος για την περσινή χρονιά, οπότε ξεμείναμε στην επίθεση, χωρίς αυτό να αποτελεί δικαιολογία.

Ήρθε τότε αυτό το κακό αποτέλεσμα και έπρεπε να δούμε τι έφταιξε, να κάνουμε τον απολογισμό μας και να γίνει ο προγραμματισμός για την επόμενη χρονιά.

Εγώ σε αυτό το σημείο θα ήθελα να ευχαριστήσω τη διοίκηση που για δεύτερη χρονιά μου εμπιστεύθηκε τα ηνία της ομάδας. Καθίσαμε όλοι μαζί και κάναμε τον σχεδιασμό με την μεγαλύτερη δυνατή ακρίβεια. 

Όλα τα "θέλω" μου ή σχεδόν όλα τα "θέλω" μου ικανοποιήθηκαν κι αυτό ήταν ένα επιπλέον βάρος, αυτό μπορεί ο καθένας να το ερμηνεύσει όπως θέλει, για εμένα δεν ήταν, διότι δεν υπήρχε άλλο αποτέλεσμα πλην της ανόδου. Με συστηματική δουλειά και υπομονή ήρθε η άνοδος».

- S.B.: Εκτός από τις ηχηρές μεταγραφές που πραγματοποίησε η ομάδα του περσινό καλοκαίρι, τι άλλο λειτούργησε θετικά στο να εξασφαλίσετε την άνοδο;

- Φ.Κ.: «Όντως κάναμε κάποιες ηχηρές μεταγραφές, με την προσθήκη του Φίλιππου Συμεωνίδη, ξαναφέραμε πίσω στα γήπεδα τον Κώστα Πεχλιβάνη, έβαλα παπούτσια στον Σταύρο Ιωσηφίδη, η απόκτηση του Ηλία Τράκα.

Όλα αυτά ήταν στα πλαίσια του προγραμματισμού. Κακά τα ψέματα αν κοιτάξουμε πίσω θα δούμε ότι όποια ομάδα θέλει να κάνει πρωταθλητισμό πρέπει να έχει την εμπειρία στο ρόστερ και η εμπειρία να κατέχει πρωταγωνιστικό ρόλο. Δεν ήταν τυχαία η επιλογή αυτών των παικτών. Πήραμε παιδιά "winners", παιδιά που έχουν βγάλει ομάδες και μπορούσαν να σηκώσουν το βάρος, τα οποία πλαισιώθηκαν από μικρότερους σε ηλικία αθλητές.

Αυτό ήταν το δικό μου στοίχημα, το πως θα βάλω στο ίδιο "καζάνι" την εμπειρία με την νεανικότητα και να παράγουμε αυτό που όλοι λέμε, χημεία. Πιστεύω ότι το καταφέραμε. Παιδιά με λιγότερη εμπειρία όπως ο Βαγγέλης Σταματόπουλος, ο Ραφαήλ Πεχλιβάνος, ο Αντώνης Αποστολίδης που παίζουν στην ίδια θέση με τον Συμεωνίδη μάθανε πολλά, όπως και ο Τάσος Φραγκούλης στα γκαρντ έμαθε πολλά φέτος από τον Πεχλιβάνη.

Όλα τα παραπάνω έβγαλαν μια "υγεία" και αυτή η "υγεία" μας βοήθησε να φτάσουμε στον στόχο».

- S.B.: Θέλατε να συνδυάσετε σκορ και θέαμα ή ο σκοπός αγιάζει τα μέσα και σας ενδιέφερε μόνο η άνοδος;

- Φ.Κ.: «Πρωταρχικός στόχος ήταν η άνοδος. Θέλαμε βέβαια να συνδυάσουμε αυτό με το καλό μπασκετικό θέαμα και θεωρώ ότι τις περισσότερες φορές το καταφέραμε. Βέβαια δεν βοηθάει και η ποιότητα του Πρωταθλήματος. Όταν έχεις να κάνεις με ομάδες, σε καμία περίπτωση δεν θέλω να υποβαθμίσω κάποια από αυτές, που στα ρόστερ τους δεν διαθέτουν παίκτες με ποιότητα για αυτή τη κατηγορία τότε είναι λίγο περίεργο.

Ευτυχώς που στον δικό μας όμιλο ήρθε ο Αστέρας Καβάλας, έτσι αυξήθηκε ο ανταγωνισμός, και ήμασταν περισσότερο σε εγρήγορση. Αν υπήρχαν κι άλλες τέτοιες ομάδες που θέλουν να πρωταγωνιστήσουν θα ήταν καλύτερα τα πράγματα.

Όταν αγωνίζεσαι κόντρα σε 2-3 δυνατούς αντιπάλους και οι υπόλοιποι είναι υποδεέστεροι εκεί πρέπει να κάνεις προσπάθεια για να "συμμαζέψεις" τους παίκτες. Ανούσια παιχνίδια όμως δεν υπήρξαν».

- S.B.: Ποια ήταν η καλύτερη στιγμή και ποια ήταν η χειρότερη της ομάδας φέτος;

- Φ.Κ.: «Η χειρότερη είναι νωπή στη μνήμη μας. Ήταν η ήττα στο ματς της τελικής φάσης με τον Γυμναστικό. Για ακόμη μία φορά θέλω να τους συγχαρώ για την αγωνιστικότητα που έδειξαν στο γήπεδο. Ήταν μια νίκη γι' αυτούς δίκαιη 100%. 

Δυο φορές έφτασαν και στη διαφορά, «άγγιξαν» το θαύμα όπως οι ίδιοι είπανε, αν και εγώ δεν πιστεύω σε θαύματα στο μπάσκετ. Μπαίνει μέσα και προσπαθείς. 

Εμείς όμως αντιδράσαμε και κρατήσαμε το σκορ στα επίπεδα που θέλαμε.

Η καλύτερη στιγμή, εντάξει όταν ανεβαίνεις κατηγορία είναι κάτι πολύ σημαντικό, αλλά πριν τον Τελικό με τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης, είχαμε τον Τελικό του Κυπέλλου στη Κομοτηνή με τον Αστέρα Καβάλας, εκεί όπου κατακτήσαμε το πρώτο τρόπαιο της χρονιάς αντιμετωπίζοντας μία αξιόλογη ομάδα. Τα συναισθήματα ήταν πολύ ωραία και έντονα».
- S.B.: Ο Φώτης Κοκολιός θέλει να παραμείνει στον Πανσερραϊκό; Κι αν ναι υπό ποιες προϋποθέσεις;

- Φ.Κ.: «Από τη στιγμή που η ομάδα ανέβηκε με τη δική μου προσπάθεια και με την προσπάθεια των παικτών θα ήθελα να είμαι ο προπονητής και της επόμενης χρονιάς. Αυτό είναι θέμα όμως της διοίκησης και θα αποφασίσει η ίδια.

Αν θα έμενα πάντως θα ζητούσα πάλι να πρωταγωνιστήσει η ομάδα. Ο Πανσερραϊκός έχει ποιοτικούς καλαθοσφαιριστές και με την προσθήκη ορισμένων παικτών-«κλειδιών» πιστεύω ότι η ομάδα μπορεί να παλέψει για την άνοδο στην Β' Εθνική».

- S.B.: Οι παίκτες-«κλειδιά» βρίσκονται στις Σέρρες ή πρέπει να έρθουν από αλλού;

- Φ.Κ.: «Εγώ πιστεύω ότι υπάρχουν κι εδώ. Υπάρχει ποιότητα και εντός των ορίων του νομού. Αλλά είναι ακόμα νωρίς να το συζητήσουμε αυτό. Είναι ένας γενικότερος σχεδιασμός στο μυαλό μου. Όλα εξαρτώνται από τη διοίκηση».

- S.B.: Από τη στιγμή που η ομάδα άλλαξε κατηγορία θα παραδόσεις κάποια έκθεση αξιολόγησης του υπάρχοντος υλικού στη διοίκηση;

- Φ.Κ.: «Ήταν κάτι το οποίο έκανα και πέρυσι και να πω την αλήθεια με χαροποίησε. Μου είχε ζητηθεί από το διοικητικό συμβούλιο να κάνω μια έκθεση απολογισμού και το έπραξα με μεγάλη χαρά, εκθέτοντας κάποια πράγματα σχετικά με το "στραπάτσο" που πάθαμε πέρυσι και με ποιους τρόπους, με ποιες μεταγραφές ο Πανσερραϊκός θα μπορούσε να πάει ως πρωταγωνιστής.

Στα ίδια πλαίσια θα κινηθώ και φέτος αν μου ζητηθεί. Εγώ αυτό το έχω έτοιμο. Τι πήγε καλά, τι έφταιξε, τι καταφέραμε και προτάσεις για το μέλλον».

- S.B.: Από τη παρουσία του κόσμου στο γήπεδο είσαι ευχαριστημένος;

- Φ.Κ.: «Βεβαίως. Πρέπει να πω ένα μεγάλο «Ευχαριστώ» στους φιλάθλους που μας στήριξαν τη φετινή χρονιά περισσότερο από πέρυσι και ήταν ο έκτος παίκτης της ομάδας σε δύσκολα παιχνίδια. Κατάφεραν να δώσουν παλμό στο κλειστό γυμναστήριο της Ομόνοιας και να μας δώσουν ώθηση.

Οφείλεται και σε αυτούς η μεγάλη επιτυχία που είχαμε φέτος».

- S.B.: Η πόλη μας «σηκώνει» δύο ομάδες στην Γ' Εθνική;

- Φ.Κ.: «Η ιστορία έχει δείξει ότι αντέχει και τέσσερις ομάδες. Κάποτε λέγανε ότι με τις 4 ομάδες στην ίδια κατηγορία υπήρχε ανταγωνισμός, παραγωγή παικτών κλπ., ενώ με τις λιγότερες ομάδες δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο. Εμένα δεν θα με βρεις σύμφωνο με αυτό.

Γνώμη μου είναι ότι πρέπει να υπάρχει ένας συντονισμός. Δηλαδή να υπάρχει μία ομάδα που να πρωταγωνιστεί και να ανεβαίνει κατηγορίες. Από εκεί και πέρα τα υπόλοιπα παιδιά δεν θα χαθούνε. Να αγωνίζονται σε χαμηλότερες κατηγορίες, να παίρνουν παραστάσεις βάσει και της ηλικίας τους κι από εκεί και ύστερα να γίνονται τροφοδότες της μεγάλης ομάδας. Ένα τέτοιο πλάνο θα έβγαζε "υγεία" στον νομό.

Αυτό που λείπει τη δεδομένη χρονική στιγμή είναι η παραγωγή».

- S.B.: Πως βλέπεις τη συνεργασία του Πανσερραϊκού με την Α.Ε.Σ.;

- Φ.Κ.: «Όλες οι συνεργασίες είναι καλές. Από τη στιγμή που και τα δύο συμβούλια έχουν τη διάθεση να θέσουν ορισμένα ζητήματα επί τάπητος και υπάρχουν ικανά παιδιά που είναι σε θέση να στελεχώσουν και παιδικά και εφηβικά τμήματα, αν γίνει μια σωστή διαχείριση το αποτέλεσμα  που θα προκύψει πιστεύω ότι θα είναι πάρα πολύ καλό».

- S.B.: Αναφέρθηκες στην παραγωγή. Γιατί δεν βγαίνουν παίκτες στις Σέρρες; Τι φταίει;

- Φ.Κ.: «Δύσκολο ερώτημα και για να απαντηθεί πρέπει να το ψάξουμε πάρα πάρα πολύ. Εγώ δεν θα πω ότι φταίνε οι προπονητές ή φταίνε οι παράγοντες. Όλοι από λίγο ευθύνονται.

Δυστυχώς ένα άλλο πρόβλημα που μπαίνει στην εξίσωση είναι ότι δουλεύουμε ένα τμήμα ή κάποιους παίκτες από την ηλικία των 13-14 ετών, άντε να πάρουν παραστάσεις, άντε να πάρουν συμμετοχές, ενδεχομένως ορισμένα από αυτά τα παιδιά στην ηλικία των 16 ετών ξεχωρίζουν κάπως παραπάνω και πάνε σε κλιμάκια, αλλά όταν φτάνουν στα 18 και δίνουν πανελλήνιες εξετάσεις εξαφανίζονται.

Στο πρόσφατο παρελθόν είχα στα χέρια μου έναν τέτοιο παίκτη, χωρίς να θέλω να πω ότι τον έβγαλα εγώ, ο Δημήτρης Καραμπέκης, πολύ καλός μαθητής, το απέδειξε, πολύ καλός αθλητής, ήταν στα κλιμάκια, πήγε στην Εθνική, έδωσε εξετάσεις και τον χάρηκε η Ξάνθη.

Πρέπει να δουλέψουμε σε όλα τα επίπεδα. Χρειάζεται μια καλύτερη οργάνωση ξεκινώντας από τις Ακαδημίες και φτάνοντας μέχρι τα αγωνιστικά τμήματα. Να υπάρχει μια διεύθυνση και μια κατεύθυνση.

Να υπάρχει ένας επικεφαλής προπονητής, ο οποίος θα είναι σε επικοινωνία με τους υφιστάμενους προπονητές, να υπάρχει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα και από εκεί και πέρα ανά διαστήματα να γίνεται έλεγχος σχετικά με το αν τηρούνται αυτά που είχαν ειπωθεί στην αρχή, αν έχουν αποτέλεσμα όλα αυτά και αν δεν υπάρχει αποτέλεσμα να γίνονται οι όποιες παρεμβάσεις  στα προπονητικά προγράμματα.

Είναι θέμα οργάνωσης».

- S.B.: Η έλλειψη οργάνωσης ευθύνεται για την απουσία των σερραϊκών ομάδων από τα Πανελλήνια Πρωταθλήματα;

- Φ.Κ.: «Και αυτό. Ας μιλήσουμε για το εφηβικό της δικής μας ομάδας, το οποίο και πέρυσι και φέτος έκανε την ίδια πορεία. Κατ' εμέ το περσινό ήταν πιο ποιοτικό.  Αλλά εκεί που χάναμε ήταν στο ότι δεν μπορούσαμε να μαζέψουμε τα παιδιά πέρα από 2 προπονήσεις την εβδομάδα, επειδή ήταν μαθητές της Γ' Λυκείου. Αυτό μας ζόρισε αρκετά.

Αθλητές πολύ καλοί, όπως ο Τσιαντής, ο Πλατνάρης, ο Χρήστος Γρίψιος, είχαν διαβάσματα και έτσι δεν καταφέραμε να κάνουμε το ένα κλικ παραπάνω.

Η φετινή χρονιά κύλησε παρόμοια, αν και ήταν πιο δύσκολη λόγω λειψανδρίας. Αναγκαζόμασταν να πάρουμε παιδιά από το παιδικό για να συμπληρώσουμε το ρόστερ. Βέβαια αυτό είχε και το θετικό ότι δίνεις παραστάσεις και σε άλλους παίκτες, οι οποίοι θα είναι πιο έτοιμοι την επόμενη σεζόν.

Οργάνωση, δομή, λειτουργία και το "feedback" που πρέπει να παίρνουμε όλοι στη διάρκεια τέλεσης του προγράμματος και θα βρεθεί η λύση. Υπάρχουν αρκετά μοντέλα και Εκπαιδευτήρια εκεί έξω που έχουν δείξει τον δρόμο, με τον οποίο γίνεται η παραγωγή. Δεν είναι κακό να πας να δεις , να ρωτήσεις, να μάθεις πως γίνεται και πως το κάνουν. Κι όχι να το αντιγράψεις, αλλά να το επεξεργασθείς και να κάνεις το δικό σου».

- S.B.: Εφόσον παραμείνεις στα «λιοντάρια» και η διοίκηση αποδεχθεί την πρότασή σου για την διεκδίκηση της ανόδου στην Β' Εθνική θα δώσεις ευκαιρίες σε αθλητές 16-17 ετών;

- Φ.Κ.: «Εγώ θα προσπαθήσω να έχω στο ρόστερ 1-2 αθλητές μικρότερης ηλικίας. Θα επιδιώξουμε να τους δώσουμε χρόνο συμμετοχής, την ευκαιρία για να δείξουν τι μπορούν να κάνουν. Αν τα καταφέρουν ή δεν τα καταφέρουν αυτό είναι ένα άλλο θέμα».

- S.B.: Πως κρίνεις το επίπεδο των προπονητών στις Σέρρες; Είναι υψηλό, μέτριο, υπερεκτιμήμενο ή υποτιμημένο;

- Φ.Κ.:«Είναι υψηλό. Υπάρχουν καταξιωμένοι προπονητές που έχουν δώσει τα διαπιστευτήριά τους. Οι πράξεις μετράνε για εμάς τους προπονητές. Υπάρχει η διάθεση για μόρφωση και επιμόρφωση, για ψάξιμο και για διόρθωση των ατελειών.

Εγώ χαίρομαι να μιλάω με συναδέλφους και να ακούω τη γνώμη τους για προβληματισμούς που έχω. Δεν είναι ντροπή αυτό. Τους εμπιστεύομαι και συζητάω μαζί τους. Σε περίπτωση που κάποιος άλλος προπονητής ζητήσει την δική μου γνώμη θα τον βοηθήσω. Έτσι πρέπει να κινούμαστε».
- S.B.: Αφού λοιπόν το επίπεδο των προπονητών στις Σέρρες είναι υψηλό γιατί υπάρχουν αντιζηλίες και κόντρες;

- Φ.Κ.:«Αυτά υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν και δεν  θα εκλείψουν ποτέ. Η γενικότερη όμως εικόνα δείχνει ότι είμαστε καλά».

- S.B.: Ποιος σε «έσπρωξε» στην προπονητική; Ποιον θεωρείς ως «μέντορά» σου;

- Φ.Κ.: «Την προπονητική την ξεκίνησα δίπλα στον Στάθη Καμαράκη. Δίπλα στον Στάθη Καμαράκη με έβαλε ο Βασίλης Χρυσανθίδης σε επίπεδο ανδρικού ως βοηθός. Το "μπαμ" σε μένα έγινε με την έλευση του Λευτέρη Χατζηκυριακίδη.

Δεν θέλω να μειώσω κάποιον, άλλωστε ποιος είμαι εγώ θα κριτικάρω τους άλλους, αλλά ο Λευτέρης έφερε μια άλλη παιδεία στις Σέρρες. Δούλεψε πάνω στη λεπτομέρεια, ήταν πιο στοχευμένη η προπόνηση. Εισήχθη το βίντεο και η βίντεο-ανάλυση που μέχρι τότε δεν υπήρχε έτσι όπως αυτός την ήθελε κι έτσι όπως έκρινε ότι ήταν καλό για την ομάδα και για τα παιδιά. Όλα αυτά μου κέντρισαν το ενδιαφέρον κι ασχολήθηκα πιο πολύ. 

Τον ευχαριστώ πάρα πολύ, έχουμε επικοινωνία, συζητάμε, όταν έχω ένα θέμα θα τον πάρω τηλέφωνο και θα μου πει τη γνώμη του».
- S.B.: Ποια στιγμή ξεχωρίζεις στην προπονητική σου καριέρα;

- Φ.Κ.: Ήταν η περίοδος που ο Χατζηκυριακίδης αποχώρησε από τους Ικάρους λόγω ενός προβλήματος υγείας και κλήθηκα από τη διοίκηση να αναλάβω τα ηνία της ομάδας  στις 6 τελευταίες αγωνιστικές της Α2 Εθνικής. 

Η πορεία της ομάδας στο πρωτάθλημα ήταν εξαιρετική. Κάναμε υπερπροσπάθεια, αλλά είχαμε μια κακή ήττα εντός έδρας από τη Νήαρ Ήστ που μας τα ανέτρεψε όλα για την κατάκτηση της δεύτερης θέσης και την άνοδο στην Α1. Αν ανεβαίναμε θα ήταν το ιδανικό φινάλε, αλλά με το "αν" δεν γίνεται τίποτα.

Τερματίσαμε τρίτοι και η Α1 την επόμενη χρονιά διεξήχθη με 11 ομάδες και ρεπό. 

Αυτή τη στιγμή την θεωρώ κορυφαία».

- S.B.: Ποιους προπονητές θαυμάζεις; Είτε Έλληνες, είτε ξένους.

- Φ.Κ.: «Θα πω έναν κι έναν. Ομπράντοβιτς και Ιτούδη. Βέβαια ήταν μαζί και στον Παναθηναϊκό αυτοί οι δύο, αλλά έχουν πετύχει σπουδαία πράγματα από μόνοι τους. Είναι κορυφαίοι στο είδος τους».

- S.B.: Καλώς ή κακώς τα χρόνια περνάνε και στο έμψυχο δυναμικό του Πανσερραϊκού υπάρχουν καλαθοσφαιριστές μεγάλης ηλικίας. Όταν σταματήσουν αυτοί οι σπουδαίοι αθλητές να παίζουν, τότε τι θα γίνει; Θα πρέπει να αγοράζoυν οι ομάδες παίκτες-ηγέτες;

- Φ.Κ.: «Θα πρέπει να φτιάξουμε παίκτες-νικητές. Κι αυτό καλώς εχόντων των πραγμάτων θα ξεκινήσει από φέτος. Στόχος είναι να βγάλουμε κάτι από πίσω. Υπάρχει υλικό και με τη σωστή καθοδήγηση μπορεί να γίνει αυτό.

Από τα τμήματα των Παμπαίδων που λαμβάνουν μέρος σε κάποια υποτυπώδη πρωταθλήματα με τους κανόνες των οποίων διαφωνώ, απαιτείται ένας προσεκτικός σχεδιασμός, τον καλό να τον προσέξεις λίγο παραπάνω, να τον πλαισιώσεις με εξίσου καλούς, να ανεβάσεις το επίπεδο, έτσι ώστε στο παιδικό και στο εφηβικό να γίνει ακόμα καλύτερος και να δώσει τα μέγιστα στο ανδρικό».

- S.B.: Στον Νομό Σερρών «καλλιεργείται» το Μπάσκετ από αρκετούς συλλόγους. Δεν υπάρχουν όμως σύγχρονες εγκαταστάσεις. Τι γνώμη έχεις επί αυτού του ζητήματος;

- Φ.Κ.: «Λέμε να κάνουμε εκείνο, να κάνουμε το άλλο, αλλά δυστυχώς όταν δεν υπάρχουν εγκαταστάσεις τα πράγματα είναι δύσκολα. Εγώ δεν λέω να γίνουν σώνει και καλά κλειστά γυμναστήρια, αλλά να φτιαχθούν προπονητήρια. Ένα-δύο προπονητήρια στην πόλη θα ήταν το ιδανικό σενάριο για να ξέρει ο καθένας τι έχει, που το έχει και πως μπορεί να το λειτουργήσει.

Έχουν ακουστεί διάφορα κατά καιρούς. Δύο γήπεδα είναι λίγα για τις Σέρρες. Υπάρχει και το κλειστό γυμναστήριο του Σκουτάρεως, αλλά είναι 18χιλιόμετρα πήγαινε-έλα και το κλειστό του ΤΕΦΑΑ, αλλά εκεί δεν μπορείς να βάλεις αγωνιστικό τμήμα.

Υπάρχει έλλειψη. Ελπίζω να αλλάξει κάτι στο καλύτερο. Ίδωμεν...».
- S.B.: Ποιος είναι ο καλύτερος παίκτης με τον οποίο έχεις συνεργασθεί;

- Φ.Κ.: «Θα μου επιτρέψεις να μην απαντήσω. Ίσως να αδικήσω κάποιον και δεν το  θέλω».

- S.B.: Δουλεύεις το πρωί, το απόγευμα είσαι στο γήπεδο, έχεις σύζυγο και 2 παιδιά. Είσαι αρκετές ώρες μακριά από την οικογένειά σου. Αξίζει όλο αυτό τελικά;

- Φ.Κ.: «Κώστα μου βάζεις δύσκολα (γέλια). Ορισμένες φορές με πιάνουν οι τύψεις. Δεν περνάω χρόνο όσο θέλω με τη γυναίκα μου και τα παιδιά μου.

Μέσω αυτής της συνέντευξης θέλω να εκφράσω τις ευχαριστίες μου στη γυναίκα μου για την μεγάλη ανοχή που δείχνει. Δεν είναι από τον χώρο του αθλητισμού, είναι φιλόλογος. Αυτό που με κέρδισε είναι ότι όταν στις αρχές της είχα αναφέρει ότι βρίσκομαι αρκετές ώρα στα γήπεδα για προπόνηση κλπ., μου είχε πει και το θυμάμαι σαν να ήταν χτες: «αφού αρέσει σε εσένα, εμένα δεν με πειράζει».

- S.B.: Έρχεται στο γήπεδο;

- Φ.Κ.:«Όχι πάντα. Για παράδειγμα στον Τελικό με τον Εθνικό δεν ήρθε (γέλια). Αλλά ήταν όλη την ημέρα στην "τσίτα", οπότε δικαιολογείται. Με στηρίζει 1000%».

- S.B.: Κλείνοντας αυτή τη συνέντευξη ποια είναι η άποψή σου για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στο ελληνικό μπάσκετ;

- Φ.Κ.: «Αν η Ελλάδα έχει να δείξει ένα άθλημα προς τα έξω αυτό είναι το Μπάσκετ. Έχουμε τις επιτυχίες σε συλλογικό επίπεδο, σε FINAL-4, τα πρωταθλήματα του Παναθηναϊκού, του Άρη παλιότερα. 

Αυτό που γίνεται με τον Ολυμπιακό είναι στενάχωρο. Δεν μπορώ να το πιστέψω ότι θα στηθεί πρωτάθλημα της Α1  δίχως την παρουσία΄του Ολυμπιακού. Δεν είμαι αρμόδιος για τα να κρίνω όλα αυτά και ελπίζω σύντομα να βρεθεί μια λύση, να γίνει πάλι η Α1 ανταγωνιστική και ήρεμη».

* ΦΩΤΟ-ΠΗΓΗ: www.anexartitos.gr, www.serresgoal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: