Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2019

ΑΡΘΡΟ

Μη μας χαλάτε τις Κυριακές

Ο χτεσινός αγώνας της Γ' Εθνικής που διεξήχθη στο ΔΑΚ Σερρών μεταξύ των συμπολιτών, Πανσερραϊκού ΚΡΙ ΚΡΙ και Ικάρων STIHL είχε όμορφες στιγμές, αλλά δυστυχώς είχε και άσχημες που «αμαύρωσαν» τη γιορτή που είχε στηθεί στο κλειστό γυμναστήριο που γέμισε από κόσμο.

Είναι πολύ λυπηρό να βλέπεις γονείς με τα παιδιά τους να φεύγουν άρον άρον από το γήπεδο πριν καν ολοκληρωθεί το παιχνίδι, είναι στενάχωρο να βλέπεις αθλητές των Ακαδημιών να εγκαταλείπουν τις θέσεις τους τρέχοντας.

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. 

Λίγα λεπτά με την έναρξη του αγώνα εμφανίστηκαν στο γήπεδο οι οργανωμένοι οπαδοί των «λιονταριών» από το "Che Guevara Club", οι οποίοι κάθισαν στην κερκίδα των φιλοξενούμενων. 

Δεν πέρασε πολύ χρόνος και άρχισαν να «εκτοξεύονται» χυδαίες ύβρεις προς τους καλαθοσφαιριστές των «κυανοκίτρινων» (ειδικά τον Γιάννη Κακιούζη τον «έλουσαν» με πάσης φύσεως «κοσμητικά» επίθετα - οι ανόητοι που το έπραξαν ας ρίξουν μια ματιά στην πορεία του συγκεκριμένου παίκτη στον χώρο του Μπάσκετ).

Στη συγκεκριμένη κερκίδα όμως βρίσκονταν αθλητές και προπονητές τόσο της "Lions Basketball Academy",  όσο και της Ακαδημίας Καλαθοσφαίρισης των Ικάρων.

Ορισμένοι άνθρωποι από πλευράς Ικάρων εξέφρασαν τα παράπονά τους για τα «μπινελίκια» που έπεφταν ασταμάτητα.

Ο παράγοντας του Πανσερραϊκού και ιατρός, Θάνος Μηλούσης (ήταν και ο γιατρός του αγώνα) έσπευσε στη κερκίδα, έτσι ώστε να μη ξεφύγει η κατάσταση και συνομίλησε με κάποιους από τους οργανωμένους οπαδούς των «κόκκινων», αλλά δεν εισακούσθηκε.

Η σπίθα όμως είχε ήδη ανάψει και στο 18' της συνάντησης η σπίθα έγινε φωτιά. Αφορμή ήταν ένα μεγάλο πανό που είχαν κρεμάσει οι «Τσε Γκεβάρα», το οποίο δεν επέτρεπε στα παιδιά των Ικάρων να δουν το παιχνίδι. 

Κάποιος χαλάρωσε το πανό σε ένα σημείο για να υπάρχει ορατότητα στον αγωνιστικό χώρο, οι «Τσε Γκεβάρα» του ζήτησαν το λόγο, ορισμένοι γονείς ζήτησαν αυτοί με τη σειρά τους τον λόγο από τους οργανωμένους οπαδούς των «λιονταριών» κι έγινε της κακομοίρας!
Προς τιμήν του ο Ανέστης Σταυρόπουλος που ασχολείται με την Ακαδημία του Πανσερραϊκού ανέβηκε στη κερκίδα και επιχείρησε να λειτουργήσει ως πυροσβέστης, υψώνοντας μάλιστα τον τόνο της φωνής του στους «Τσε Γκεβάρα», οι οποίοι έλεγαν τα δικά τους, ενώ τον πυροσβέστη επιχείρησε να κάνει και ο παλιός αρχηγός των «κόκκινων», Δημήτρης Τσανάκας, που έδωσε το «παρών» στο ντέρμπι.

Τελικά από την κερκίδα αποχώρησαν και οι δύο Ακαδημίες, ενώ υπήρξαν μπαμπάδες και μαμάδες που πήραν τα παιδιά τους και έφυγαν από το γήπεδο.

Στο ημίχρονο του αγώνα ο Δημήτρης Τσανάκας κουβέντιασε ξανά με τους «Τσε Γκεβάρα» για να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Εις μάτην όμως... 

Μέχρι και το τρίτο δεκάλεπτο τα βρισίδια με αποδέκτες τους Ικάρους ήταν «νον-στοπ». 

Στο τέταρτο δεκάλεπτο άλλαξε το σκηνικό στην κερκίδα. Ο Πανσερραϊκός δεν μπορούσε να αντιδράσει στον αγωνιστικό χώρο κι έτσι τα «χοντρά μπινελίκια» τα άκουγαν πλέον ο προπονητής και οι αθλητές των «κόκκινων».

Όταν έληξε το ντέρμπι και οι «κόκκινοι» φώναξαν «Πανσερραϊκός» εισέπραξαν αποδοκιμασίες και γιούχα από τους οργανωμένους οπαδούς.

Σύμφωνα με όσα κατήγγειλε στο SerresBasket ο Παναγιώτης Σπανός, αθλητής της Ακαδημίας των Ικάρων έπαθε κρίση πανικού λόγω της έντασης που σημειώθηκε.

Από τη πλευρά του Πανσερραϊκού ειπώθηκε ότι την περασμένη Τετάρτη έγινε συνάντηση ανάμεσα στη διοίκηση και τους «Τσε Γκεβάρα», έτσι ώστε όλα να κυλήσουν καλά στο γήπεδο, ενώ σημείωσαν ότι η Ακαδημία των «κυανοκίτρινων» κακώς κάθισε στη συγκεκριμένη κερκίδα έχοντας ενημερωθεί εγκαίρως.

Πάντως οι άνθρωποι του Πανσερραϊκού ήταν πολύ προβληματισμένοι εξαιτίας αυτών των γεγονότων, ενώ σύμφωνα με το σημερινό Δελτίο Τύπου που εξέδωσαν οι «κόκκινοι» υπάρχει δέσμευση για την περιφρούρηση του αθλητικού πνεύματος στους επόμενους εντός έδρας αγώνες της ομάδας, ενώ καταδικάζουν τις βωμολοχίες και τους διαπληκτισμούς.

Το SerresBasket αρκετές φορές έχει γράψει για τον παλμό που δίνουν οι οργανωμένοι οπαδοί στην κερκίδα, με τα τύμπανα, τις τρομπέτες, τα ωραία συνθήματα, τις σημαίες, τα πανό, τα κασκόλ, τα χαρτάκια. 

Άλλωστε προσωπικά εγώ ο ίδιος κατά το μακρινό παρελθόν έχω ταξιδέψει μαζί με τους οργανωμένους ("Red Lions").

Ποιος μπορεί να ξεχάσει την εκδρομή που είχαν κάνει οι «Τσε Γκεβάρα» στην Κομοτηνή για τον Τελικό Πρωταθλήματος της ΕΚΑΣΑΜΑΘ, όταν ο Πανσερραϊκός έχασε στην παράταση από τον Αστέρα Καβάλας και δεν ανέβηκε κατηγορία, με τους «Τσε» να τα δίνουν όλα στο γήπεδο και να επιστρέφουν ξημερώματα στις Σέρρες πικραμένοι. Αγαπάνε τον Πανσερραϊκό και ταξιδεύουν παντού για την «καψούρα» τους, αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς.

Όμως το Μπάσκετ δεν πρέπει να «ποδοσφαιροποιηθεί». Προστριβές, «μπινελίκια», εντάσεις, φασαρίες, δεν έχουν θέση στα γήπεδα του Μπάσκετ που ακόμα έρχονται γονείς με τα παιδιά τους. Αυτό πρέπει να το καταλάβουν οι οργανωμένοι οπαδοί το συντομότερο δυνατό αν θέλουν να μη «τραυματίζουν» την εικόνα που βγάζουν προς τα έξω.

Μη μας χαλάτε τις Κυριακές, αφήστε μας να χαρούμε το Μπάσκετ.

* ΦΩΤΟ-ΠΗΓΗ: www.anexartitos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: