Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2019

ΑΡΘΡΟ

Μαρίνα Μπακιρτζίδου: Ένα «κόσμημα» των γηπέδων

Η Μαρίνα Μπακιρτζίδου έχει χαράξει τη δική της λαμπρή πορεία στον χώρο της γυναικείας καλαθοσφαίρισης. Η πολύπειρη Σερραία σέντερ συνεχίζει να αγωνίζεται και να προπονείται σε φουλ ρυθμούς αποτελώντας παράδειγμα προς μίμηση για όλες τις νεαρές παίκτριες.


Ξεκίνησε να «κολλάει ένσημα» στην ομάδα της Νιγρίτας, έλαβε μέρος στη διοργάνωση της Α1 Εθνικής Κατηγορίας φορώντας τη φανέλα του Πανσερραϊκού και στη συνέχεια λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων μετακόμισε στην πρωτεύουσα όπου πρόσφερε με επιτυχία τις υπηρεσίες της σε ομάδες της Αττικής που συμμετείχαν στα εθνικά πρωταθλήματα.

Αφότου επέστρεψε στον τόπο της πήρε την απόφαση να ενισχύσει τον Α.Ο.Σ., ενώ το καλοκαίρι του 2017 εντάχθηκε ξανά στις τάξεις των «κόκκινων».
Μπορεί η Μαρίνα να πέρασε τα 40, οι κινήσεις της όμως στο παρκέ δείχνουν ότι ξέρει πολλά «κιλά» μπάσκετ αποτελώντας μία από τις κορυφαίες ψηλές αθλήτριες της Α2.

Και βέβαια το σημαντικότερο απ' όλα είναι ο τρόπος που συμπεριφέρεται στο γήπεδο , βάζοντας το «Εγώ» κάτω από το «Εμείς», συμβουλεύοντας, όταν η ίδια το κρίνει αναγκαίο, τις πιο μικρές σε ηλικία συμπαίκτριές της.
Πριν από λίγα χρόνια σε μια μίνι-συνέντευξη που είχε δώσει η Μπακιρτζίδου στο SerresBasket τόνισε ότι αγαπάει αυτό που κάνει, εκφράζοντας παράλληλα την ανησυχία της για το γεγονός ότι τα κορίτσια στις μέρες μας δεν ασχολούνται ιδιαιτέρως με το άθλημα.
Αναμφισβήτητα η «αειθαλής» Μαρίνα αποτελεί ένα «κόσμημα» των γηπέδων απολαμβάνοντας της εκτίμησης τόσο των Σερραίων φιλάθλων, όσο και των αντίπαλων προπονητών και καλαθοσφαιριστριών.

* ΦΩΤΟ-ΠΗΓΗ: www.anexartitos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: