Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2020

ΑΡΘΡΟ

Από «κούκλα»... «πανούκλα»

Το Δ.Α.Κ. Σερρών αποτελεί το μεγαλύτερο κλειστό γυμναστήριο του Νομού μας. Αντί λοιπόν αυτός ο χώρος άθλησης να είναι το καμάρι της πόλης μας, η αλήθεια και εικόνα που παρουσιάζει το γήπεδο είναι διαφορετική.

Διότι δεν δύναται εν έτει 2020 να εξακολουθεί να υφίσταται το πρόβλημα με τη θέρμανση της σάλας τον χειμώνα, όπως επίσης κι αυτό με τον μηχανισμό της κάτω κερκίδας, η οποία δεν ανοίγει (ευτυχώς έπαψαν να στάζουν τα νερά από την σκεπή στο παρκέ...πρόοδος το να μην υπάρχουν πλέον στο γήπεδο κουβάδες και πανιά!).

Όσο αφορά για τα ΑμεΑ οι συνθήκες δεν είναι καλές (εδώ προχτες το μεσημέρι άτομο χωρίς αναπηρία που ήθελε να χρησιμοποιήσει την τουαλέτα έψαχνε επί 5 λεπτά να βρει ένα ρολό χαρτί υγείας).

Ορισμένοι ίσως να μας κατηγορήσουν ότι κάνουμε το άσπρο-μαύρο από τη στιγμή μάλιστα που στις Σέρρες διεξάγονται σπουδαία Τουρνουά Μπάσκετ, το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα της Πάλης και των Πολεμικών Τεχνών, Πανελλήνιοι Αγώνες Body-Building, το FINAL-4 του Κυπέλλου Ελλάδος Γυναικών στο Βόλεϊ, το FINAL-4 του Κυπέλλου Ελλάδος Ανδρών στο Χάντμπολ, ενώ κάνει την προετοιμασία της στο ΔΑΚ Σερρών η Εθνική Εφήβων (Καλαθοσφαίριση).
Κι όμως τα πράγματα είναι μαύρα κι άραχνα, αφού χάρη σε «φτιασιδώματα» της τελευταίας στιγμής το κλειστό γυμναστήριο της κοιλάδας των Αγίων Αναργύρων «σουλουπώνεται» για ένα Σαββατοκύριακο, αλλά μετά και πάλι η «Κούκλα» γίνεται «Πανούκλα».

Σχετικά με το ψύχος που επικρατεί στο γήπεδο το SerresBasket επικοινώνησε με τον καθ' ύλην αρμόδιο, Πρόεδρο του ΟΠΑΚΠΑ, κ. Γιάννη Δεσποτίδη, ο οποίος ήταν ειλικρινής και μας ενημέρωσε ότι τη δεδομένη χρονική στιγμή είναι πολύ δύσκολο να επιλυθεί οριστικά το συγκεκριμένο πρόβλημα, μια και λεφτά δεν υπάρχουν (το γράφουμε εμείς πιο «χύμα»... πρέπει δηλαδή να ξηλωθεί το όλο σύστημα που υπολειτουργεί με «κολλήματα», να γίνει προφανώς κάποια μελέτη και να τοποθετηθεί καινούργιο).

Σαφώς και δεν θα ρίξουμε τα βέλη μας στη παρούσα φάση στον κ. Δεσποτίδη, ο οποίος μετράει λίγους μήνες στο πόστο του, έχοντας «κληρονομήσει» αυτούς τους «μπελάδες» από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή που δεν αγάπησε με όλη της τη καρδιά τον τοπικό αθλητισμό (οι προσωπικές γνωριμίες κάποιων ανθρώπων του χώρου έφεραν ορισμένες μεγάλες διοργανώσεις στις Σέρρες, ασχέτως που οι επίσημοι συγκέντρωσαν πάνω τους τα φώτα της δημοσιότητας [πρώην «άρχοντες» μη περιμένετε να σας δώσουμε έπαινο για τα νέα κουφώματα, για τις 2-3 καινούργιες πόρτες και για τον ηλεκτρονικό πίνακα που διαρκώς μπλοκάρει]).

Δυστυχώς η πόλη μας, μέσω των εκπροσώπων της δεν απαίτησε με οργανωμένο και μεθοδικό τρόπο την κατασκευή ενός σύγχρονου κλειστού γυμναστηρίου. Τα χρόνια περνάνε και άλλες περιοχές της χώρας χαίρονται γήπεδα-«στολίδια» (μπράβο τους και μαγκιά τους), ενώ εμείς περιμένουμε μήπως και εκμεταλλευθούμε προγράμματα τύπου "Leader" και «Φιλόδημος». Να' χαμε, να λέγαμε. Τεράστια ανικανότητα!

Εν κατακλείδι, ούτε οι αθλητές που τα δίνουν όλα στο γήπεδο αξίζουν τέτοιας μεταχείρισης, ούτε και οι φίλαθλοι που πηγαίνουν στο ΔΑΚ Σερρών για να παρακολουθήσουν από κοντά τα παιχνίδια.

Απαιτείται συλλογική προσπάθεια και καλή θέληση από όλους, έτσι ώστε να ξεφύγουμε από τη μιζέρια.

Θα επανέλθουμε...

Υ.Γ.1: Δεν είναι κρίμα αυτά τα παιδιά να εγκαταλείψουν το γήπεδο;

Υ.Γ.2: Οι υπεύθυνοι της ΕΟΚ το καλοκαίρι δήλωσαν ότι θα ήθελαν να φέρουν στις Σέρρες την ομάδα των Ανδρών, αλλά οι εγκαταστάσεις δεν είναι υψηλού επιπέδου. Όνειρο απατηλό.

* ΦΩΤΟ-ΠΗΓΗ: www.anexartitos.gr, Christos Antoniou

Δεν υπάρχουν σχόλια: