Τετάρτη 11 Μαρτίου 2020

Α2 ΕΘΝΙΚΗ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Λία Πελτέκη: «Πήγαμε την ομάδα ένα επίπεδο πιο πάνω»

Τρεις αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος της Α2 ο Πανσερραϊκός POLIECO «καπάρωσε» την τέταρτη θέση στη κατηγορία κάνοντας περήφανους τους φιλάθλους του.


Η αρχηγός των «κόκκινων», Λία Πελτέκη, παραχώρησε μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη στο SerresBasket μιλώντας για τη συνολική προσπάθεια που έχουν καταβάλλει φέτος οι «λιονταρίνες» στη διοργάνωση της Α2 Εθνικής Κατηγορίας.

- S.B.: Ο Πανσερραϊκός POLIECO «κλείδωσε» την 4η θέση στο Πρωτάθλημα. Είσαι ευχαριστημένη από τη φετινή πορεία της ομάδας;

- Λ.Π.: «Η ομάδα ξεκίνησε φέτος με 15 παίκτριες στο ρόστερ της και ήταν πλήρης σε όλες τις θέσεις. Με βάση το έμψυχο δυναμικό για εμένα προσωπικά ήταν απαγορευτικό να είμαστε χαμηλότερα από την 4η θέση της βαθμολογίας της Α2.

Είμαι ικανοποιημένη για τη θέση στην οποία βρισκόμαστε. Φάνηκε ότι φέτος γίνεται μια σοβαρή και αξιόλογη προσπάθεια από όλους: παίκτριες, προπονητικό τιμ και διοίκηση και πήγαμε την ομάδα ένα επίπεδο πιο πάνω».

- S.B.: Κάνατε έναν εντυπωσιακό δεύτερο γύρο πετυχαίνοντας συνεχόμενες νίκες. Ποιοι ήταν οι παράγοντες που συνετέλεσαν στην αγωνιστική σας «έκρηξη»;

Λ.Π.: «Ο στόχος που έθεσε η διοίκηση ήταν στο δεύτερο γύρο να κάνουμε 7 στα 7. Για εμάς ήταν μεγάλο κίνητρο. Ξέραμε ότι μπορούσαμε να το κάνουμε και το πραγματοποιήσαμε. 

Δεν υπάρχουν εύκολα παιχνίδια, καμία ομάδα δεν σου χαρίζεται, πρέπει να παίξεις για να κερδίσεις μέσα στον αγωνιστικό χώρο. 

Οι διαδοχικές νίκες που κάναμε δεν ήταν τυχαίο γεγονός και αυτό οφείλεται στην καλή προετοιμασία και στη δουλειά που γινόταν στη προπόνηση για κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, καθώς και στη μπασκετική αξία, στη ποιότητα και στην εμπειρία που έχουμε αποκομίσει όλα αυτά τα χρόνια σαν συμπαίκτριες».

- S.B.: Τι γνώμη έχεις για το επίπεδο της Α2;

- Λ.Π.: Οι ομάδες της κατηγορίας φέτος κυμαίνονταν σε δύο ταχύτητες. Κάποιες ήταν σε καλό μπασκετικό επίπεδο και κάποιες σε μέτριο.

Αυτό φαινόταν και από τα αποτελέσματα μεταξύ των ομάδων κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος.

Θεωρώ γενικότερα ότι το πρωτάθλημα της Α2 έχει φθίνουσα πορεία μπασκετικά και αυτό αποδεικνύεται από το ότι δεν βγαίνουν πλέον τόσες πολλές αξιόλογες παίκτριες όπως παλιότερα».

- S.B.: Η ομάδα κάθε χρόνο κάνει βήματα προόδου, έχει στήριξη από χορηγούς, όμως ο κόσμος δεν δίνει βροντερό «παρών» στο γήπεδο». Εσύ είσαι ικανοποιημένη από την προσέλευση των φιλάθλων στους εντός έδρας αγώνες;

- Λ.Π.: «Η ομάδα κάθε χρόνο καταβάλλει σημαντική προσπάθεια και δίνει την ψυχή της μέσα στο παρκέ, έτσι ώστε να ευχαριστήσει τον κόσμο της.

Έχουμε διαπιστώσει ότι κάθε χρόνο κερδίζουμε σταθερούς φιλάθλους, των οποίων η παρουσία είναι ιδιαίτερα σημαντική για εμάς και τους ευχαριστούμε γι' αυτό. Θέλω επίσης να σημειώσω ότι είναι πολύ συγκινητική η παρουσία τους στα εκτός έδρας παιχνίδια.

Όσο για τους χορηγούς είναι εμφανές ότι η βοήθειά τους είναι πολύτιμη και απαραίτητη με μεγαλύτερο χορηγό την POLIECO HELLAS που είναι κάθε στιγμή στο πλευρό μας εντός και εκτός γηπέδου.

Οφείλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ για την προσφορά τους!».

- S.B.: Θέλεις να παίξεις μπάσκετ και την επόμενη σεζόν;

- Λ.Π.: «Ας τελειώσει με υγεία και ό,τι καλύτερο η φετινή σεζόν για τον Πανσερραϊκό μας και ο προγραμματισμός της επόμενης χρονιάς θα γίνει το καλοκαίρι πάντα σε συμφωνία με την ομάδα μου».

* ΦΩΤΟ-ΠΗΓΗ: www.anexartitos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: