Παρασκευή 20 Μαρτίου 2020

Α2 ΕΘΝΙΚΗ

Αφροδίτη Τσάντα: «Πρέπει να βάλουμε στην ζωή μας τον Εθελοντισμό!»


Η Ελλάδα, όπως και ολόκληρος σχεδόν ο πλανήτης, περνάει πολύ δύσκολες στιγμές με την πανδημία του κορωνοϊού. 


Στη χώρα μας γίνεται τιτάνια προσπάθεια από τους ανθρώπους που βρίσκονται στη πρώτη γραμμή για την αντιμετώπιση της νόσου.

Υπάρχουν όμως κι άτομα που έχοντας υιοθετήσει ως στάση ζωής τον εθελοντισμό και την ανιδιοτελή προσφορά για το κοινό καλό  σπεύδουν να βοηθήσουν όπως μπορούν.

Κινούμενες λοιπόν προς αυτή τη κατεύθυνση τρεις αθλήτριες του Πανσερραϊκού POLIECO, η Αφροδίτη Τσάντα, η Νεκταρία Πιτσιάβα και η Γλαύκη Βάννα όχι μόνο δεν εγκατέλειψαν την πόλη μας για να πάνε στις ιδιαίτερες πατρίδες τους (Πάτρα, Βελβεντό Κοζάνης, Λευκάδα), αλλά  αντιθέτως έμειναν στις Σέρρες και εντάχθηκαν σε μια ομάδα εθελοντών, η οποία δημιουργήθηκε αυτή την εβδομάδα ενώνοντας τις δυνάμεις της με τον Δήμο Σερρών προς εξυπηρέτηση των συνανθρώπων μας.

Η Αφροδίτη Τσάντα μίλησε στο SerresBasket για αυτή τη μεγάλη προσπάθεια που γίνεται αναφέροντας τα εξής:

«Η αλήθεια είναι ότι αυτό που συμβαίνει αυτές τις μέρες θα το θυμόμαστε για πολύ καιρό. 

Πέρα από το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που προσφέρει τα μέγιστα, αυτό που μπορεί να κάνει ο καθένας είναι να προσέχει τον εαυτό του και κατ'επέκταση έτσι θα βοηθήσει και τον διπλανό του. 

Ύστερα από μια ιδέα ενός φίλου και με την στήριξη και τον συντονισμό από τους αρμοδίους φορείς του Δήμου δημιουργήθηκε μια ομάδα εθελοντών οπού θα αναλάβει να καλύψει τις εξωτερικές ανάγκες των ευπαθών ομάδων και όχι μόνο. 
Σκοπός αυτής της ενέργειας είναι να υπάρχει όσο το δυνατόν λιγότερη κυκλοφορία ειδικά από τις ευπαθείς ομάδες που βρίσκονται περισσότερο σε κίνδυνο. 

Το να έχεις τη δυνατότητα να προσφέρεις και όντως να το κάνεις είναι κάτι που όλοι πρέπει να βάλουμε στην ζωή μας. Τον εθελοντισμό! 

Τέλος, θα ήθελα να προσθέσω ότι στο πρόγραμμα αυτό θα συμμετέχουν και οι δυο συμπαίχτριες μου Νεκταρία Πιτσιάβα και Γλαύκη Βάννα».


* ΦΩΤΟ-ΠΗΓΗ: www.anexartitos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: