Παρασκευή 8 Μαΐου 2020

Γ' ΕΘΝΙΚΗ

Κακιούζης: «Πάνω απ' όλα είναι η Υγεία μας»

Πρωτάθλημα τέλος, προπονήσεις τέλος, με τους Ικάρους STIHL να μη γνωρίζουν τη δεδομένη χρονική στιγμή σε ποια κατηγορία θα βρίσκονται τη νέα σεζόν (Γ' ή Β' Εθνική;).

Ο παίκτης-προπονητής των «κυανοκίτρινων», Γιάννης Κακιούζης, μίλησε στο SerresBasket για αυτή τη πρωτόγνωρη κατάσταση που βιώνει η ελληνική καλαθοσφαίριση αναφέροντας τα εξής:

«Φτάσαμε στους 2 μήνες από τη διακοπή του πρωταθλήματος. Για μένα ήταν αδιανόητο να αρχίσει ξανά η αγωνιστική δράση, αφού το χρονικό διάστημα που πέρασε είναι μεγαλύτερο και από την περίοδο της ξεκούρασης το καλοκαίρι. 

Πιστεύω ότι η απόφαση της Ε.Ο.Κ. είναι σωστή. Υπήρχε σοβαρός κίνδυνος να τραυματισθούν οι παίκτες, αφού χρειάζονται 6-7 εβδομάδες προετοιμασίας για να επανέλθουν οι αθλητές. 

Σίγουρα κάποιες ομάδες μπορεί να αισθάνονται αδικημένες, άλλες να είναι ευνοημένες, όμως οι συνθήκες είναι ιδιαίτερες. 

Πάνω απ' όλα όμως είναι η υγεία μας.

Αυτό που ζούμε είναι μια παγκόσμια κρίση, η οποία θα επηρεάσει και το μπάσκετ. Από την Α2 και κάτω η συντριπτική πλειοψηφία των καλαθοσφαιριστών είναι Έλληνες. Θα δημιουργηθεί μεγάλο οικονομικό ζήτημα, αν για παράδειγμα μια ομάδα θα πρέπει να ταξιδέψει περισσότερες φορές, τα έξοδα θα ανέβουν και οι διοικήσεις ίσως να μη μπορούν να φανούν συνεπείς στις υποχρεώσεις τους προς τους παίκτες.

Τώρα δημιουργούνται αυξημένες υποχρεώσεις και για τους συλλόγους, και για την Ομοσπονδία και για τις Ενώσεις.

Η Ε.Ο.Κ. πρέπει να λάβει αποφάσεις για σημαντικά θέματα, όπως είναι η αναδιάρθρωση των κατηγοριών, τα μπαράζ, τα πανελλήνια πρωταθλήματα των μικρότερων ηλικιών που συνδέονται με τις πανελλαδικές εξετάσεις και για άλλα θέματα-προβλήματα που θα προκύψουν και τα οποία πρέπει να λύσουν οι αρμόδιοι.

Εύχομαι ολόκληρη η κοινωνία να μπορέσει να ξεπεράσει αυτή τη κατάσταση, να βρεθεί το συντομότερο δυνατό κάποιο φάρμακο ή κάποιο εμβόλιο και να μην έχουμε δεύτερο κύμα του ιού αργότερα και πάμε σε νέο lockdown».

* ΦΩΤΟ-ΠΗΓΗ: www.anexartitos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: