Τετάρτη 1 Ιουλίου 2020

ΕΚΑΣΑΜΑΘ (ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΙΔΩΝ)


Πανάξιος Πρωταθλητής ο Πανσερραϊκός!

Πανσερραϊκός - Ίκαροι: 79-70

Ο πρώτος επίσημος αγώνας Μπάσκετ στη μετά-κορωνοϊό εποχή στις Σέρρες διεξήχθη σήμερα το απόγευμα στο κλειστό γυμναστήριο της κοιλάδας των Αγίων Αναργύρων.

Συγκεκριμένα στο ΔΑΚ Σερρών αναμετρήθηκαν ο Πανσερραϊκός και οι Ίκαροι σε αγώνα μπαράζ για την ανάδειξη της πρωταθλήτριας ομάδας στη διοργάνωση των Παίδων της Ένωσης Καλαθοσφαιρικών Σωματείων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Οι «κόκκινοι»  και οι «κυανοκίτρινοι» είχαν περάσει στη δεύτερη φάση του πρωταθλήματος της Ένωσης, έχοντας συγκεντρώσει τους ίδιους βαθμούς, μετρώντας από μία νίκη στις μεταξύ τους αναμετρήσεις κι έτσι η Ε.ΚΑ.Σ.Α.ΜΑ.Θ. αποφάσισε να διεξαχθεί ένα παιχνίδι ανάμεσα στους δύο συμπολίτες, προκειμένου να προκύψει η ομάδα που θα δώσει το «παρών» στη προκριματική φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος.

Στα του σημερινού αγώνα λοιπόν, (τηρήθηκε κατά γράμμα το πρωτόκολλο διεξαγωγής της συνάντησης με παρουσία στο γήπεδο μόνο αθλητών, προπονητών, συνοδών αποστολών, ιατρού, διαιτητών, κομισάριου, ανθρώπων της γραμματείας και δημοσιογράφων), οι δύο ομάδες έπαιξαν μπάσκετ υψηλού επιπέδου, οι νεαροί αθλητές παρά την αφόρητη ζέστη που επικρατούσε στο γήπεδο τα έδωσαν όλα στο παρκέ, με τον Πανσερραϊκό να κερδίζει δίκαια τους Ικάρους, να εξασφαλίζει τον τίτλο του Πρωταθλητή και να παίρνει το εισιτήριο της πρόκρισης για τη Θεσσαλονίκη.

Στο πρώτο δεκάλεπτο το σύνολο του Πασχάλη Ρούλη προηγήθηκε 4-7 (6:04), αλλά τα «λιονταράκια» του Βαγγέλη Σαμαρά αντέδρασαν πολύ γρήγορα (11-7, 4:38). 

Οι «κυανοκίτρινοι» προσπέρασαν πάλι στο σκορ 13-15 (2:45), ενώ το ίδιο έπραξαν μετά από λίγο και οι «κόκκινοι» (16-15, 2:05).

Τελικά η περίοδος έληξε 17-19.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι τυπικά φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν πιο δυνατά αποκτώντας διαφορά 10 πόντων (17-27, 8:09).

Το τρίτο φάουλ του Θεοδοσιάδη στο 15' , ο οποίος ήταν ο ηγέτης των Ικάρων, και η απόσυρσή του στον πάγκο για να προφυλαχθεί επέδρασε αρνητικά στους «κυανοκίτρινους», με τον Πανσερραϊκό να πραγματοποιεί την ολική επαναφορά στο παιχνίδι (36-35, 1:30).

Το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με 41-35.

Στη τρίτη περίοδο οι Ίκαροι ισοφάρισαν σε 45-45 (7:52). Ο Πανσερραϊκός με σερί 8-0 σερί «ανάσανε» (53-45 στο 25'), αλλά οι «κυανοκίτρινοι» δεν κατέθεσαν τα όπλα και πλησίασαν στον πόντο (55-54, 1:45), έχοντας εξαιρετική ευστοχία από την περιφέρεια.

Το δεκάλεπτο έκλεισε με 59-57.

Έως το 37' το ματς ήταν αμφίρροπο (67-66). Στο πλέον καθοριστικό χρονικό σημείο της αναμέτρησης οι «κόκκινοι» έδειξαν μεγαλύτερη αποφασιστικότητα, ήταν περισσότερο συγκεντρωμένοι, σε αντίθεση με τους Ικάρους που «θόλωσαν» και έμειναν από δυνάμεις στο φινάλε του ντέρμπι.

Τα «λιονταράκια» βρέθηκαν στο +8 (74-66, 1:20) και πανηγύρισαν την πανάξια νίκη τους κόντρα σε έναν δυνατό και αξιόμαχο αντίπαλο.

Σχόλιο από SerresBasket: Συγχαρητήρια και στις δύο ομάδες για την μεγάλη προσπάθεια που έκαναν εντός των τεσσάρων γραμμών του γηπέδου.

Μπράβο στον Πανσερραϊκό για την κατάκτηση του Πρωταθλήματος της ΕΚΑΣΑΜΑΘ και του ευχόμαστε καλή επιτυχία στους αγώνες που θα διεξαχθούν στη Θεσσαλονίκη σε 15 μέρες. Μακάρι να δούμε τα «λιονταράκια» στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Το έχει ανάγκη το Σερραϊκό Μπάσκετ.

M.V.P.: Γρηγοριάδης.

Πολύ καλός από πλευράς «κόκκινων» ο Βασιλείου (πρέπει να δουλέψει στις βολές) και ο Λάτσιος (πέτυχε δύο καθοριστικά καλάθια στο τέλος).

Από πλευράς Ικάρων διακρίθηκαν οι Θεοδοσιάδης και Χατζόπουλος.

Πάνω κάτω πήγαινε ο Πρόεδρος του ΟΠΑΚΠΑ, κ. Δεσποτίδης, προκειμένου όλα να κυλήσουν ομαλά.

Ευχαριστούμε τον κ. Χρυσανθίδη που ενήργησε προκειμένου οι δημοσιογράφοι να έχουν τραπέζια και καρέκλες για να κάνουν τη δουλειά τους χωρίς προβλήματα.

Διαιτητές: Μπήτης - Ντούρας

Δεκάλεπτα: 17-19, 41-35, 59-57, 79-70


Πανσερραϊκός (Σαμαράς): Παυλίδης 6, Φαρδέλλας 8 (2), Λάτσιος 16, Μελισσάς, Τζιλερίδης 5, Γρηγοριάδης 24, Δεμέλκας 2, Βασιλείου 18.


Ίκαροι (Ρούλης): Πεσκέλογλου 10 (2), Ανδρικάκης 7 (1), Χατζόπουλος 16 (3), Χατζηπαυλίδης, Θεοδοσιάδης 20, Κακλίδης, Καπετάκης 12, Κουδέρης 2, Μιντσώκης 3, Γεωργαντάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: