Δευτέρα 31 Αυγούστου 2020

Β' ΕΘΝΙΚΗ


 Τριπλή μεταγραφική ενίσχυση για Ικάρους με Μανούσο, Νικολόπουλο και Θεοδωράκο! Επιστροφή Σίσκου στους «κυανοκίτρινους»!

Τρεις σπουδαίους παίκτες εγνωσμένης αξίας απέκτησαν οι Ίκαροι. Συγκεκριμένα οι «κυανοκίτρινοι» ενέταξαν στο δυναμικό τους, τον Σάββα-Αλέξανδρο Μανούσο, τον Ντίνο Νικολόπουλο και τον Γιώργο Θεοδωράκο.

Ο Μανούσος είναι 35 ετών (2.07 μ. ύψος), με καταγωγή από τις Σέρρες, μπορεί να παίξει τόσο ως πάουερ φόργουορντ, όσο και ως σέντερ, και έχει αγωνισθεί στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Ο έμπειρος καλαθοσφαιριστής έχει φορέσει τις φανέλες του Π.Α.Ο.Κ., του ΚΑΟΔ, της Λιετκαμπέλις (Λιθουανία - έλαβε μέρος και στο Ολ Σταρ Γκέιμ), της Α.Ε.Λ. 1964, της Στρούμιτσα 2005 (ανεδείχθη Πρωταθλητής στη λίγκα των Σκοπίων), του Απόλλωνα Πατρών, της Ολυμπιάδας Πάτρας, της Αθλητικής Ένωσης Λεμεσού (συμμετείχε και στη διοργάνωση του Eurochallenge, ενώ κατέκτησε το Σούπερ Καπ στην Κύπρο), της Αναγέννησης Φλόγας, της Νόβα Χουτ Οστράβα (Τσεχία), της Δόξας Λευκάδας, του Λαυρίου, του Ερμή Λαγκαδά, της Ε.Κ. Καβάλας, της Οσπιτάλετ (Ισπανία), της Ουνιόν Νταξ-Γκαμάρντ (Γαλλία), της Ευρώπης '87 Πευκοχωρίου, όπως επίσης των Εθνικών Ομάδων U16 και U20.

Ο Μανούσος έχει αγωνισθεί στην Α2 Εθνική με 9 διαφορετικούς συλλόγους, είναι από τους κορυφαίους ριμπάουντερ, έχοντας πετύχει μάλιστα και ρεκόρ με 15 νταμπλ-νταμπλ σε μια σεζόν.

Όσο αφορά τον Νικολόπουλο, είναι 32 ετών (1.84 μ. ύψος), από την Ξάνθη, αγωνίζεται ως γκαρντ και έχει κι αυτός πλούσιο μπασκετικό βιογραφικό με παρουσία σε: Α.Σ. Ξάνθη (Α2 Εθνική), Απόλλωνα Καλαμαριάς (κατέκτησε το πρωτάθλημα στη Γ' Εθνική), Αριστοτέλη Επανομής (άνοδος στη Γ' Εθνική), Μ.Ε.Ν.Τ. (Β' Εθνική), Π.Α.Ο.Κ. (Basket League), Τρίκαλα (Basket League), Απόλλωνα Πατρών (Basket League), Μαχητές/Δόξα Πεύκων (Α2 Εθνική), Γ.Σ. Φαρσάλων (Β' Εθνική), Δόξα Λευκάδας (άνοδος στη Β' Εθνική) και Λεύκιππο Ξάνθης (άνοδος στη Β' Εθνική).

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αθλητής είναι ο γιος του Προέδρου της Ε.ΚΑ.Σ.Α.ΜΑ.Θ., κ. Νίκου Νικολόπουλου.

Ο Γιώργος Θεοδωράκος γνωρίζει πρόσωπα και καταστάσεις στους «κυανοκίτρινους», αφού ήταν μέλος των Ικάρων τη σεζόν 2011-12. 

Ο 32χρονος σμολ-φόργουορντ (ύψος 1.99 μ.) γεννήθηκε στη Στοκχόλμη (Σουηδία) και έχει προσφέρει επιτυχώς τις υπηρεσίες του στην Ολύμπια Λάρισας (Α1), στην Ολυμπιάδα Πάτρας (Α1 με συμμετοχή και σε ευρωπαϊκή διοργάνωση και Α2), στο Ρέθυμνο (άνοδος στην Α1), στους Ικάρους (Α2), στον Π.Α.Ο.Κ. (Basket League), στον Ηρακλή (Α2), στον Ερμή Λαγκαδά (Α2), στην Ευρώπη '87 Πευκοχωρίου (Α2), στον Αίολο Αστακού (Α2), στην Ελευθερούπολη (άνοδος στη Β' Εθνική), στον Κόροιβο Αμαλιάδας (Α2) και στο Ληξούρι (Γ' Εθνική).

Στην οικογένεια των Ικάρων επέστρεψε και ο Κώστας Σίσκος. Ο Σερραίος προπονητής αποχώρησε από τον Ερμή Σχηματαρίου και θα είναι στο πλευρό του Στέφανου Πέρκου ως άμεσος συνεργάτης αναλαμβάνοντας κυρίως το σκάουτινγκ.

* ΦΩΤΟ-ΠΗΓΗ: www.anexartitos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: