Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2020

ΔΙΑΦΟΡΑ

Εθελοντική αιμοδοσία του Δήμου Σερρών με τον «Μ.Γ.Σ Πανσερραϊκός» και τους «Πελαργούς»

Αιμοληψία εθελοντών αιμοδοτών διοργανώνει το Τμήμα Δημόσιας Υγείας του Δήμου Σερρών με τη συμμετοχή του Μ.Γ.Σ. Πανσερραϊκός και των Φίλων της Εθνικής Ομάδας Μπάσκετ «Πελαργοί» την Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2020 στο Διοικητήριο στην αίθουσα «Κωνσταντίνος Καραμανλής». 
Η αιμοληψία θα πραγματοποιηθεί κατά τις ώρες 9.00 πμ-13.00 μμ σε συνεργασία με τη Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών και της Ν.Υ. Αιμοδοσίας και τελεί υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών. Τηλέφωνο για ραντεβού 2321350571, κατά τις εργάσιμες ημέρες από τις 8.00 πμ έως 2 μμ. 

Την ημέρα της αιμοδοσίας οι αιμοδότες πρέπει να έχουν μαζί τους την ταυτότητα και το ΑΜΚΑ. Στα κινητά συνεργεία αιμοδοσιών, όπως και σε όλες τις Υπηρεσίες Αιμοδοσίας των Νοσοκομείων, λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα αποφυγής της διασποράς του ιού και προστασίας της υγείας των αιμοδοτών. 

Όλοι οι κανόνες υγιεινής τηρούνται, ώστε η προσφορά αίματος να είναι ασφαλής και η ροή αιμοδοτών ελεγχόμενη. Η εξάπλωση του ιού αλλά και η αιμοδοσία αποτελούν ατομική ευθύνη του κάθε πολίτη, οι αιμοδότες καλούνται να τηρούν τα μέτρα ασφαλείας που έχουν ανακοινωθεί από τον ΕΟΔΥ, τηρώντας 2m απόσταση από τους άλλους αιμοδότες και κάνοντας χρήση αντισηπτικού που βρίσκεται στον χώρο της αιμοδοσίας. 

Οι τελευταίες μελέτες κινδύνου υποδεικνύουν ότι ο COVID-19 δεν μεταδίδεται μέσα από τη διαδικασία μετάγγισης του αίματος. Ωστόσο, εάν κάποιος εν δυνάμει εθελοντής έχει έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα, τότε αποκλείεται η αιμοδοσία για 28 ημέρες από την τελευταία επαφή. 

Επιπλέον, όπως και σε κάθε αιμοδοσία, εάν ο αιμοδότης αρρωστήσει 2-14 μέρες μετά την αιμοδοσία, παρακαλούμε να επικοινωνήσει με την αιμοδοσία στην οποία πρόσφερε αίμα. 

Ας γίνουμε εθελοντές αιμοδότες, ας προσφέρουμε το δώρο της ζωής!

Δεν υπάρχουν σχόλια: