Δευτέρα 22 Μαρτίου 2021

ΔΙΑΦΟΡΑ

 

Συνεχίζεται το θέατρο του παραλόγου με τις εκλογές της Ομοσπονδίας

Μπάχαλο! Αυτή είναι η σωστή λέξη για την κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό μπάσκετ εδώ και αρκετούς μήνες.

Δεν φτάνει που τα πρωταθλήματα έχουν σταματήσει από το φθινόπωρο και η σεζόν πάει χαμένη, με τους συλλόγους να αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα επιβίωσης λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας του COVID-19, έχουμε και το θέατρο του παραλόγου με τις εκλογές της Ε.Ο.Κ.

Σήμερα η Ομοσπονδία εξέδωσε ανακοίνωση βάσει της οποίας οι εκλογές αναβάλλονται για τις 23 του Μάη!

Η ανακοίνωση της Ε.Ο.Κ.:

Το Δ.Σ. της ΕΟΚ με ομόφωνη απόφασή του στη συνεδρίαση της 22ας Μαρτίου 2021 αποφάσισε την αναβολή της Τακτικής γενικής Συνέλευσης και των Αρχαιρεσιών της Ομοσπονδίας για τις 23 Μαΐου 2021. Η απόφαση αυτή βασίσθηκε πρωτίστως στα ακόλουθα δεδομένα

1) Στην απόφαση του πρωτοδικείου Αθηνών η οποία έκανε δεκτό αίτημα αθλητικών σωματείων μελών της Ομοσπονδίας, που είχαν αποκλειστεί λόγω του ηλεκτρονικού Μητρώου της Γ.Γ.Α. και αναγνώρισε το δικαίωμά τους για εγγραφή στο Μητρώο της Ε.Ο.Κ. για συμμετοχή στην Γενική Συνέλευση με το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι. Με τον τρόπο αυτό αποφεύγονται παράνομοι αποκλεισμοί και ακυρότητες της διαδικασίας. 

2) Στην εξάντληση κάθε δυνατότητας για διεξαγωγή ανοικτής δημοκρατικής διαδικασίας λόγω των συνθηκών που έχει δημιουργήσει η πανδημία του covid 19. Η υποχρέωση της τήρησης της διά ζώσης συμμετοχής των αθλητικών σωματείων, με δικαίωμα λόγου και κριτικής, στις ύψιστες δημοκρατικές διαδικασίες, της διεξαγωγής των ΓΣ και των Αρχαιρεσιών, δεν δύναται να υποκατασταθεί από ψηφιακή την "συνεύρεση" εκατοντάδων αντιπροσώπων και του ευάλωτου της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας».

Σχόλιο από SerresBasket: Πρώτα βγαίνει η ψυχή και μετά το χούι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: