Σάββατο 17 Απριλίου 2021

ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ

 Ενιαία και ισχυρή η Ακαδημία Καλαθοσφαίρισης του Πανσερραϊκού

Κάτι το οποίο θα έπρεπε να είχε γίνει εδώ και καιρό, αποτελεί πλέον πραγματικότητα για την Ακαδημία Καλαθοσφαίρισης του Πανσερραϊκού.

Συγκεκριμένα στη "Lions Basketball Academy" εντάσσονται και τα κορίτσια του συλλόγου. 

Ο Κώστας Τότσιος ήταν και παραμένει ο επικεφαλής όλης αυτής της μεγάλης προσπάθειας έχοντας παρουσιάσει θετικά δείγματα γραφής, ενώ οι προπονητές που είχαν υπό τις οδηγίες τους τις μικρές σε ηλικία αθλήτριες είναι σε πλεονεκτική θέση για ανανεώσουν τη συνεργασία τους με τον Πανσερραϊκό τη νέα σεζόν.

Η ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα ο Πανσερραϊκός αναφέρει τα εξής:

«Ο Μ.Γ.Σ. Πανσερραϊκός είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έναρξη της συνεργασίας των δύο Τμημάτων Καλαθοσφαίρισης για τη λειτουργία κοινής ακαδημίας! 

Πιο συγκεκριμένα, η διοίκηση του Μπάσκετ Ανδρών, μετά από 4 χρόνια επιτυχημένης παρουσίας στο τιμόνι της ομάδας, κι έχοντας αναβαθμίσει πλήρως τα τμήματα υποδομών και την ακαδημία του, θα στηρίξει έμπρακτα το αντίστοιχο Γυναίκειο Τμήμα του Συλλόγου, αναλαμβάνοντας με τεχνογνωσία κι εμπειρία να λειτουργήσει στα ίδια πρότυπα τα τμήματα υποδομής και των κοριτσιών. 

Το πλαίσιο της συνεργασίας που καταρτίστηκε με εξαιρετική συνεργασία από τα διοικητικά επιτελεία των Τμημάτων (Α. Σταυρόπουλος και Θ. Καντάς για τους άντρες – Δ. Γιαννάκης για τις γυναίκες) και υπογράφεται από τους εφόρους τους Θ. Μηλούση και Ν. Τατιτζικίδη, διασφαλίζει την ισότιμη ένταξη της ακαδημίας των κοριτσιών στη σύγχρονη και πρότυπη Lions Basketball Academy, η οποία πλέον αριθμεί περίπου 200 παιδιά! 

Υπεύθυνος αγωνιστικά παραμένει ο επικεφαλής προπονητής της LBA ο Κ. Τότσιος, ενώ όλοι οι εν ενεργεία προπονητές της ακαδημίας των κοριτσιών έχουν σαφή προτεραιότητα να ανανεώσουν και την επόμενη χρονιά τη συνεργασία τους με την ομάδα. 

Ως υπεύθυνος φυσικής κατάστασης των αθλητριών αναλαμβάνει ο γυμναστής της ομάδας και της LBA Δρ. Θ. Καννάς. Β. 

Τέλος, ανακοινώνεται η ίδρυση νέου τμήματος μπάσκετ αγοριών στο Σκούταρι που θα συλλειτουργήσει με το ήδη υπάρχον τμήμα των κοριτσιών. 

Οι επιτυχημένες βασικές αρχές λειτουργίας της LBA παραμένουν σταθερές: 

Α. Ολιγομελή τμήματα με ανώτερο αριθμό 18 παιδιών, τον οποίο όταν συμπληρώσουν λειτουργούν με την παρουσία και δεύτερου προπονητή στο γήπεδο για την καλύτερη αφομοίωση των βασικών αρχών του αθλήματος. 

Β. Εβδομαδιαίο πρόγραμμα 3 προπονήσεων μπάσκετ και, επιπλέον, μιας προπόνησης φυσικής κατάστασης και ενδυνάμωσης για παιδιά άνω των 10 ετών. 

Γ. Συμμετοχή σε φιλικά τουρνουά εντός κι εκτός του νομού Σερρών. 

Δ. Συμμετοχή σε κοινωνικές και φιλανθρωπικές δράσεις με βάση το καλεντάρι της ομάδας. 

Ε. Πλήρης υλικοτεχνικός εξοπλισμός για τις προπονήσεις και τους αγώνες. 

ΣΤ. Συνεχής παρακολούθηση και αξιολόγηση της αγωνιστικής προόδου των αθλητριών με στατιστικά στοιχεία μέσω της ειδικής ψηφιακής πλατφόρμας Basket Pad. 

Ζ. Τακτική ενημέρωση των γονέων για την απόδοση και τη συμπεριφορά των παιδιών. 

Η. Πλήρης ιατρική κάλυψη των παιδιών από το επιστημονικό επιτελείο της ομάδας, με προνόμια τόσο για τον προ-αθλητικό έλεγχο όσο και την αποκατάστασή τους από τραυματισμούς εντός των γηπέδων.

Θ. Γραφείο Τύπου για την προβολή της αθλητικής και κοινωνικής δράσης της LBA. 

Η LBA συγκαταλέγεται ανάμεσα στις 50 καλύτερες ακαδημίες μπάσκετ της Ελλάδας και λειτουργεί υπό την αιγίδα του Ο.Π.Α.Π».

Δεν υπάρχουν σχόλια: