Σάββατο 10 Ιουλίου 2021

Ε.ΚΑ.Σ.Α.ΜΑ.Θ. (ΠΑΙΔΕΣ-ΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ)

Κατακτητές της κορυφής της Ε.ΚΑ.Σ.Α.ΜΑ.Θ. οι Ίκαροι!

Ίκαροι - Αρίων Ξάνθης: 56-45

Οι Ίκαροι Σερρών επικράτησαν πανάξια του Αρίωνα Ξάνθης με 56-45 στον Τελικό που διεξήχθη σήμερα το απόγευμα στο κλειστό γυμναστήριο της Ελευθερούπολης και αναδείχθηκαν Πρωταθλητές στη διοργάνωση της Ε.ΚΑ.Σ.Α.ΜΑ.Θ. για την αγωνιστική περίοδο 2020-21!

Οι «κυανοκίτρινοι» εξασφάλισαν τη συμμετοχή τους στη προκριματική φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος που θα λάβει χώρα στη Θεσσαλονίκη από τις 16 έως τις 20 Ιουλίου έχοντας τώρα ως στόχο να καταλάβουν κι εκεί τη πρώτη θέση, έτσι ώστε να δώσουν το «παρών» στη τελική φάση.

Αναφορικά με την εικόνα της αναμέτρησης, το ξεκίνημα για την ομάδα του Γιώργου Μπίλιου ήταν καταστροφικό. Οι Ίκαροι παρουσιάσθηκαν χαλαροί, δίχως πάθος σε αντίθεση με τους Θρακιώτες που μπήκαν στο παρκέ με ενθουσιασμό και αρκετή ενέργεια.

Ο Αρίωνας προηγήθηκε 2-10 (6:31), με τον προπονητή των «κυανοκίτρινων» να καλεί επειγόντως τάιμ-άουτ για να διορθώσει τα κακώς κείμενα της ομάδας του.

Ευτυχώς για τους Σερραίους, το τάιμ-άουτ είχε θετική επίδραση και οι Ίκαροι αποφάσισαν να παίξουν μπάσκετ εξαπολύοντας τεράστια αντεπίθεση.

Οι τυπικά γηπεδούχοι κυκλοφόρησαν καλύτερα τη μπάλα, περιόρισαν τα λάθη τους, είχαν ευστοχία από μέση και μακρινή απόσταση, μάζεψαν τα ριμπάουντ, δυνάμωσαν την άμυνά τους πετυχαίνοντας 18-0 (!) σερί. Το εναρκτήριο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με νταμπλ-σκορ (20-10).

Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι Ίκαροι διατηρούσαν απόσταση ασφαλείας από τους αντιπάλους τους (25-15, 5:23, 29-15, 2:20), με τον Αρίωνα να μειώνει σε 29-21 στο 18' και τους «κυανοκίτρινους» να ανεβάζουν πολύ γρήγορα ξανά τη διαφορά σε διψήφιο αριθμό πόντων (34-21).

Στο επόμενο δεκάλεπτο η απόδοση των Ικάρων δεν κυμάνθηκε σε υψηλά επίπεδα. Το σύνολο του Γιώργου Μπίλιου έχασε τη πειθαρχία του και τον προσανατολισμό του εντός των τεσσάρων γραμμών του γηπέδου, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στον Αρίωνα να μπει εκ νέου στο κόλπο της νίκης (38-32 στο 27'). Η περίοδος έληξε 42-37.

Στο τέταρτο δεκάλεπτο οι «κυανοκίτρινοι» πάλευαν να παραμείνουν στη θέση του οδηγού, με τους Ξανθιώτες να μη τα παρατάνε (46-41, 7:17).

Η αποβολή του Μελαδιανού από πλευράς Αρίωνα στο 34' αποτέλεσε μεγάλο πλήγμα για το συγκρότημα του Χρήστου Παπαδόπουλου.

Στο πλέον καθοριστικό χρονικό σημείο του αγώνα οι Ίκαροι έδειξαν χαρακτήρα, αύξησαν τη διαφορά στο +10 στο 39' (55-45) και πανηγύρισαν στο φινάλε τη σπουδαία επιτυχία! 

Διαιτητές: Ρούκας - Νέδογλου Α.

Δεκάλεπτα: 20-10, 34-21 (ημ.), 42-37, 56-45

Ίκαροι Σερρών (Μπίλιος): Αστερίου, Μπανάβας 9, Κακλίδης 9, Ανδρικάκης 3, Θεοφανίδης 3(1), Φραγκούλης, Ντώνες 8(2), Καπετάκης 16(1), Τσιώλης, Μιντσώκης, Καραπέπερας 1, Χατζόπουλος 7.

Αρίων Ξάνθης (Παπαδόπουλος): Κουρτίδης 11, Μπαρδακίδης 2, Βασιλειάδης, Κίτσος 2, Τασελαρίδης, Μουσαδές 2, Ευστρατίου 3, Μελαδιανός 20(3), Ντόρφμαν 5(1).

Σχόλιο από SerresBasket: Ίκαροι - Μαχητές - Νικητές!!! Άντε με το καλό να δούμε τη σερραϊκή ομάδα και στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, διότι το Σερραϊκό Μπάσκετ πρέπει επιτέλους να πάρει τα πάνω του.

Συγχαρητήρια στους παίκτες και στο προπονητικό τιμ των «κυανοκίτρινων» για τη κατάκτηση του Πρωταθλήματος.

M.V.P.: Καπετάκης.

Απαρηγόρητος ήταν μετά το τέλος της συνάντησης ο νεαρός καλαθοσφαιριστής του Αρίωνα Ξάνθης, Μελαδιανός, στον οποίο μίλησε για λίγο ο κόουτς των Ικάρων, Γιώργος Μπίλιος.

Αρκετές βολές έχασαν οι «κυανοκίτρινοι».

Ευχαριστούμε πολύ τους ανθρώπους του κλειστού γυμναστηρίου της Ελευθερούπολης για τη φιλοξενία τους και την ευγένειά τους (δυστυχώς τέτοιες συμπεριφορές δεν τις συναντούμε συχνά στη πόλη των Σερρών).

Το SerresBasket φρόντισε μέσα από τη σελίδα του στο Facebook για τη συνεχή ενημέρωσή σας με φωτογραφικό υλικό, βίντεο, συνεντεύξεις κλπ.

Παραπάνω κόσμος, από το κανονικό που προβλέπεται, βρέθηκε στις κερκίδες του γηπέδου. Βέβαια όσοι γονείς θελήσουν να πάνε στη Θεσσαλονίκη από τις 15 Ιουλίου ισχύουν τα νέα μέτρα (μόνο εμβολιασμένοι στα κλειστά γυμναστήρια).

Τα μετάλλια στους αθλητές απένειμε ο Πρόεδρος της Ε.ΚΑ.Σ.Α.ΜΑ.Θ., κ. Νικολόπουλος.

Εξαιρετικές οι μουσικές επιλογές στη διάρκεια της ανάπαυλας του ημιχρόνου με AC/DC, Rage Against The Machine και Bad Company.

Καλή η διαιτησία των κυρίων Ρούκα και Νέδογλου Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια: