Πέμπτη 29 Ιουλίου 2021

ΑΝΔΡΕΣ - ΕΦΗΒΟΙ - ΠΑΙΔΕΣ - ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ

 Η δεύτερη ανάγνωση της ανακοίνωσης του Πανσερραϊκού

Ο Πανσερραϊκός σήμερα το μεσημέρι γνωστοποίησε το πλάνο της συνεργασίας του με 6 Σερραϊκούς Συλλόγους (Α.Ε.Σ., Γ.Σ. Σερρών 2017, Αθλητική Ακαδημία Λευκώνα, Βισάλτης Νιγρίτας, Ρούπελ Σιδηροκάστρου, Αθλητικός Όμιλος Ηράκλειας).

Επειδή πολλές φορές ο «ξύλινος» λόγος μιας ανακοίνωσης προκαλεί σύγχυση στον αναγνώστη, το SerresBasket θα ξεδιαλύνει κάποια πράγματα.

Δεν χωράει αμφιβολία ότι εδώ και αρκετά χρόνια η παραγωγή παικτών και η ανάδειξη ταλέντων στις Σέρρες πάει απ' το κακό στο χειρότερο. 

Φτάσαμε στο σημείο οι ντόπιοι παίκτες που αγωνίζονται στις δύο κορυφαίες ανδρικές ομάδες του νομού μας, Ίκαροι και Πανσερραϊκός (Β' Εθνική), να αποτελούν τη μειοψηφία και κάθε καλοκαίρι στη μεταγραφική περίοδο να «σκοτώνονται» οι «κόκκινοι» και οι «κυανοκίτρινοι» (συν και οι άλλες ομάδες που αγωνίζονται στη τοπική κατηγορία) για να πάρουν με υποσχετική κάποιον φοιτητή, προκειμένου να ενισχύσουν τα ρόστερ τους.

Φτάσαμε στο σημείο ορισμένοι φερέλπιδες καλαθοσφαιριστές στην ηλικία των 15-16-17 ετών να φεύγουν από τη περιοχή μας με όνειρα και φιλοδοξίες (οι μάνατζερ φουσκώνουν τα μυαλά των παιδιών και των γονέων τους) και να εντάσσονται σε συλλόγους της Θεσσαλονίκης, δίχως όμως να παρουσιάζουν σημαντική πρόοδο.

Έτσι αργά ή γρήγορα, είτε επιστρέφουν στις Σέρρες, είτε ξεκόβουν από το Μπάσκετ εστιάζοντας 100% στις σπουδές τους (αυτό ισχύει 9/10 των περιπτώσεων, μια που δεν υπάρχει νέος Σερραίος καλαθοσφαιριστής με αξιομνημόνευτη καριέρα).

Ο Πανσερραϊκός απηύθυνε κάλεσμα στα σωματεία του νομού μας για πανστρατιά, στοχεύοντας:

1. Στη παραγωγή Σερραίων καλαθοσφαιριστών που θα είναι σε θέση μελλοντικά να επανδρώσουν τη πρώτη ομάδα (το Τμήμα των Ανδρών).

2. Στο να μπει ένα τέλος στη φυγή των ντόπιων παικτών που αναχωρούν για άλλες πολιτείες σε πολύ νεαρή ηλικία.

Το όραμα του Προέδρου του Ερασιτέχνη Πανσερραϊκού, κ. Τάσου Παναγιώτου, ο οποίος ασχολείται σοβαρά με όλο αυτό το εγχείρημα, είναι μέσω της ένωσης των μπασκετικών δυνάμεων των Σερρών, να «χτισθεί» ένα οικοδόμημα πάνω σε γερά θεμέλια και στέρεες βάσεις για να ωφεληθεί η τοπική καλαθοσφαίριση πολύπλευρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: