Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2021

ΠΑΙΔΕΣ (ΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ - 5η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ)

 Μόνο περηφάνεια για τα παιδιά των Ικάρων!

Έπεσε σήμερα το απόγευμα η αυλαία στο 48ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα των Παίδων που διεξήχθη από τη 1 έως τις 5 Σεπτεμβρίου στο κλειστό γυμναστήριο του Πανελληνίου στη Κυψέλη.

Οι Σερραίοι πρέπει να αισθανόμαστε περήφανοι για τα παιδιά των Ικάρων, τα οποία μαζί με τον προπονητή τους, διέσχισαν μεγάλο δρόμο σε μια περίεργη σεζόν εξαιτίας της πανδημίας του COVID-19, κατακτώντας μπασκετικές κορυφές.

Οι Ίκαροι έκαναν το όνειρό τους πραγματικότητα, φτάνοντας στον τελικό προορισμό του ταξιδιού που ήταν η Αθήνα.

Το σύνολο του Γιώργου Μπίλιου αναμετρήθηκε με τον Ολυμπιακό, τον Παναθηναϊκό (Εξάστερος), τον Προμηθέα Πάτρας, τη ΔΕΚΑ και το Ηράκλειο Κρήτης. Η «αφρόκρεμα» της ελληνικής καλαθοσφαίρισης σε επίπεδο Παίδων.

Οι Ίκαροι κατάλαβαν τι σημαίνει να παίζεις με τους καλύτερους, πέτυχαν μια νίκη και το κυριότερο απόλαυσαν αυτή τη «γιορτή» του Μπάσκετ.

Το βέβαιο είναι ότι όταν περάσουν τα χρόνια και τα παιδιά γίνουν άνδρες, είτε ασχοληθούν ενεργά με το άθλημα, είτε όχι, θα θυμούνται για πάντα τη σπουδαία εμπειρία που βίωσαν την αγωνιστική περίοδο 2020-21.

Σίγουρα ο κόουτς των «κυανοκίτρινων» είδε και τις αδυναμίες που έχει η ομάδα του, πάνω στις οποίες πρέπει να γίνει σοβαρή δουλειά, έτσι ώστε αυτή η φουρνιά να έχει ακόμα πιο λαμπρό μέλλον.

Αναμφίβολα οι Ακαδημίες μας ΠΡΕΠΕΙ επιτέλους να δουλέψουν με ένα στοχευμένο πλάνο, το οποίο να ακολουθείται απαρέγκλιτα από όλους όσους εμπλέκονται στη προπονητική διαδικασία και οι Σύλλογοι μας να φροντίσουν για τη δημιουργία κατάλληλων συνθηκών προς όφελος των νεαρών καλαθοσφαιριστών τους, έτσι ώστε να πάψουμε να «ζηλεύουμε» τον Προμηθέα Πάτρας ή τη ΔΕΚΑ για το οικοδόμημα που έχουν «χτίσει».

Για την ιστορία, Πρωταθλητής μετά από ένα συγκλονιστικό σε εξέλιξη παιχνίδι, ανεδείχθη ο Προμηθέας Πάτρας, ο οποίος νίκησε σε νεκρό χρόνο τη ΔΕΚΑ.

Οι Ίκαροι ηττήθηκαν από τον Ολυμπιακό με 69-91 (το σκορ στο 17' ήταν 35-39).

Ο αθλητής των «κυανοκίτρινων», Ευδόξιος Καπετάκης συμπεριλήφθηκε στη καλύτερη πεντάδα της διοργάνωσης μαζί με τον Αλέξανδρο Σαμοντούροβ (ΔΕΚΑ), τον Νίκο Βασιλείου (Προμηθέας Πάτρας), τον Βενιαμίν Αμπόση (Ολυμπιακός) και τον Νεοκλή Αβδάλα (Εξάστερος).

M.V.P. και πρώτος σκόρερ αναδείχθηκε ο Αλέξανδρος Σαμοντούροβ της ΔΕΚΑ.

Σχόλιο από SerresBasket: 

Προς όλους τους τοπικούς «άρχοντες» που αύριο-μεθαύριο θα αρχίσουν τις «κολακείες» και τα «κομπλιμέντα» για τη παιδική ομάδα των Ικάρων με ανακοινώσεις και αναρτήσεις στο Facebook:

1. Η μπάλα του Μπάσκετ είναι στρογγυλή.

2. Τρέξτε, δουλέψτε, πιέστε, να αποκτήσει ο νομός μας και η πόλη μας σύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις. Βαρεθήκαμε τα λόγια!!!

Και εις Ανώτερα Μάγκες!!!

Κερδίσατε με το σπαθί σας αυτό το παράσημο. Μας κάνατε περήφανους!

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΙΚΑΡΟΙ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: 69-91

ΕΞΑΣΤΕΡΟΣ - ΗΡΑΚΛΕΙΟ: 60-58

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΑΣ - ΔΕΚΑ: 60-61

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΑΣ 10

ΔΕΚΑ 9

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 8

ΕΞΑΣΤΕΡΟΣ 7

ΙΚΑΡΟΙ 6

ΗΡΑΚΛΕΙΟ 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: