Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2021

Β' ΕΘΝΙΚΗ

Φιλική ήττα για τον Πανσερραϊκό από την Ένωση Καβάλας

Φιλικό χρήσιμων συμπερασμάτων ήταν αυτό που έδωσε σήμερα το απόγευμα ο Πανσερραϊκός κόντρα στην Ένωση Καβάλας, ομάδα Α2 Εθνικής Κατηγορίας.

Η απόδοση των «λιονταριών» είχε σκαμπανεβάσματα, κάτι που στη παρούσα φάση θεωρείται φυσιολογικό λόγω του ότι οι «κόκκινοι» βρίσκονται στο στάδιο της προετοιμασίας, ενώ πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψιν ότι το σύνολο του Στέργιου Ποργιόπουλου αντιμετώπισε έναν αντίπαλο, ο οποίος έχει ήδη δώσει επίσημο παιχνίδι για τη νέα σεζόν (η Καβάλα κέρδισε την Ελευθερούπολη στο Κύπελλο Ελλάδας).

Στο πρώτο και στο δεύτερο δεκάλεπτο η εικόνα της αναμέτρησης των «κόκκινων» με τους «μπλε» ήταν ολόιδια με τους φιλοξενούμενους να είναι καλύτεροι στο παρκέ από το 1' έως το 5' και από το 10' έως το 15' και με τον Πανσερραϊκό να ανεβάζει στροφές στα χρονικά διαστήματα 5'-10' και 15'-20'.


Η εναρκτήρια περίοδος έληξε 13-16, ενώ η επόμενη περίοδος ολοκληρώθηκε με 25-29.

Στη τρίτη περίοδο τα «λιοντάρια» έβγαλαν περισσότερη ενέργεια στο γήπεδο και προηγήθηκαν 32-31. 

Οι Καβαλιώτες όμως αντεπιτέθηκαν, σημειώνοντας 2-14 σερί. Το δεκάλεπτο έκλεισε με 34-45.

Στη τέταρτη περίοδο οι «κόκκινοι» ήταν θεατές στον αγωνιστικό χώρο και η διαφορά υπέρ των αντιπάλων «σκαρφάλωσε» στο +18 (34-52).

Ο Πανσερραϊκός συνήλθε κάπως μειώνοντας σε 42-52, με την Ένωση Καβάλας να κερδίζει τελικά τα «λιοντάρια» με 44-59.

Σχόλιο από SerresBasket: Ασημάκης και Δατσιάδης δεν ενίσχυσαν τους «κόκκινους» στο σημερινό παιχνίδι. Οι δύο παίκτες είναι τραυματίες.

Από πλευράς φιλοξενούμενων δεν αγωνίσθηκε ο εξαιρετικός σκόρερ, Μάλκολμ Άρμστεντ (Αμερικανός πόιντ-γκαρντ με κοινοτικό διαβατήριο), ο οποίος παρακολούθησε το ματς από τον πάγκο (μάλιστα πριν την έναρξη της συνάντησης έτρωγε σνακ).

Ψηλό και καλό κορμί ο Χριστοδούλου. Ο νεαρός σέντερ φαίνεται ότι διαθέτει αρετές ως καλαθοσφαιριστής και θα βοηθήσει σημαντικά την ομάδα του στο πρωτάθλημα της Β' Εθνικής.

Θετική η εμφάνιση του Δημητρακά.

Άλλα πράγματα ζητούσε ο κόουτς Ποργιόπουλος από τους παίκτες κι αυτοί άλλα έκαναν (ή δεν έκαναν), με τον προπονητή του Πανσερραϊκού να «εκρήγνυται».

Πολύ χαμηλό το ποσοστό της ευστοχίας των «λιονταριών» στις ελεύθερες βολές (5/15 - 30%). 

Ορισμένοι καλαθοσφαιριστές των «κόκκινων» ήταν αδικαιολόγητα αγχωμένοι και πιεσμένοι.

Με 50 λεπτά καθυστέρηση ξεκίνησε το παιχνίδι. Η αποστολή των φιλοξενούμενων άργησε να φτάσει στις Σέρρες, εξαιτίας κάποιου «ποντικού», ο οποίος έκλεψε τα παπούτσια των καλαθοσφαιριστών.

Αύριο στις 6 μ.μ. στο ΔΑΚ Σερρών ο Πανσερραϊκός θα υποδεχθεί τον ΚΑΟΔ.


Δεκάλεπτα: 13-16, 25-29 (ημ.), 34-45, 44-59

Πανσερραϊκός (Ποργιόπουλος): Γκούτζιας, Χαρίτογλου 6 (2), Στεφανίδης 2, Χριστοδούλου 11, Κουμανιώτης, Γεωργιανός 7 (1), Γούνας, Ντίνος 3 (1), Δημητρακάς 14 (4), Κεραμάρης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: