Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2021

ΑΡΘΡΟ


Α.Ε.Σ.: Το φωτεινό μονοπάτι για την αναγέννηση του Σερραϊκού Μπάσκετ

Άνοιξη: Μία από τις τέσσερις εποχές του χρόνου. Η περίοδος κατά την οποία η Φύση αναγεννάται, φορώντας και πάλι τα όμορφα πολύχρωμά της «ρούχα», αποχαιρετώντας το κρύο και τα χιόνια του Χειμώνα.

Βαδίζοντας στο φινάλε του 2021 και προσμένοντας το 2022, μπορούμε να πούμε ότι, βάσει των όσων έχουμε δει ιδίοις όμμασι στα γήπεδα τη φετινή σεζόν, η σημερινή Α.Ε.Σ. αποτελεί την ηλιαχτίδα στο «μαύρο» τοπίο του Σερραϊκού Μπάσκετ, είναι το φωτεινό μονοπάτι μέσω του οποίου η τοπική καλαθοσφαίριση μπορεί να αναγεννηθεί, να αναστηθεί και να ελπίζει σε καλύτερες ημέρες στο μέλλον.

Παιδιά όλο ζωντάνια, που χαίρονται και απολαμβάνουν αυτό που κάνουν δουλεύοντας σκληρά σε καθημερινή βάση. 

Παίκτες που έχουν αρετές και τις οποίες ξεδιπλώνουν στο παρκέ κάθε φορά που αγωνίζονται κόντρα και σε έμπειρους αθλητές.

Οι ισορροπίες όμως είναι λεπτές και χρειάζεται προσοχή, ειδικά στην εφηβεία, με τις συνήθεις ψυχολογικές μεταπτώσεις που βιώνουν οι νέοι ως απόρροια της πίεσης που αισθάνονται για την επίτευξη των στόχων στο σχολείο, στον αθλητισμό (ή σε οποιαδήποτε άλλη εξωσχολική δραστηριότητα), έχοντας να διαχειριστούν και τα συναισθήματά τους (τα πρώτα σκιρτήματα της καρδιάς).

Δεν είναι καθόλου δύσκολο να πάρουν τα μυαλά τους αέρα και γι' αυτό πρέπει οι παίκτες να έχουν κάποιον άνθρωπο ως πρότυπο, ο οποίος θα τους «κουμαντάρει» καλά σε αυτή τη τρυφερή ηλικία.

Ευτυχώς στους «γαλάζιους» υπάρχει αυτός ο άνθρωπος και δεν είναι άλλος από τον Γιάννη Κακιούζη.

Το μπασκετικό του βιογραφικό είναι πλούσιο και τα δείγματα γραφής που έχει παρουσιάσει μέχρι τώρα ως κόουτς είναι ενθαρρυντικά.

Το πιο σημαντικό όμως απ' όλα, το Α&Ω, είναι ο τρόπος προσέγγισης των καλαθοσφαιριστών από τη πλευρά του προπονητή, προκειμένου να χτισθούν ειλικρινείς σχέσεις αμοιβαίου σεβασμού και αλληλοεκτίμησης. 

Στη δημιουργία αρμονικού οικογενειακού κλίματος έχουν συμβάλλει (και συνεχίζουν να το πράττουν συστηματικά) ο Τάσος Παναγιώτου (Πρόεδρος του Μ.Γ.Σ. Πανσερραϊκός), ο Βασίλης Χρυσανθίδης (Τεχνικός Διευθυντής, άνθρωπος που ζει για το Μπάσκετ και γνωρίζει καλά το DNA του συλλόγου), ο Μίλτος Μαντζαρίδης (Α.Ε.Σ. μέχρι το κόκαλο) και ο Κώστας Βέρρος.

Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει στον Τάσο Παναγιώτου, ο οποίος είναι ο μπροστάρης αυτής της προσπάθειας. 

Ο «ισχυρός» άνδρας του Ενωμένου Σερραϊκού Μπάσκετ επιθυμούσε διακαώς να υπάρξει συστράτευση των δυνάμεων της τοπικής καλαθοσφαίρισης, προκειμένου να γίνουν επιτέλους βήματος προς τα μπροστά, μακριά από αντιζηλίες και έχθρητες. 

Η φετινή Α.Ε.Σ. είναι η εκπλήρωση ενός προσωπικού του ονείρου, για το οποίο μόχθησε όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα (συζητήσεις με ομάδες, με παίκτες και γονείς, οικονομικό άνοιγμα), έτσι ώστε η «ελίτ» των φερέλπιδων αθλητών του νομού μας να ενισχύσει την Α.Ε.Σ., να γαλουχηθεί σε ένα υγιές και οργανωμένο περιβάλλον και αυτά τα ταλέντα να μη χαθούν υποκύπτοντας στους μάνατζερ που τάζουν λαγούς με πετραχήλια σε μικρούς και μεγάλους.

Το γεγονός ότι το έμψυχο δυναμικό του Πανσερραϊκού που αγωνίζεται στην υψηλότερη κατηγορία σε επίπεδο Ανδρών απαρτίζεται κυρίως από μη γηγενείς καλαθοσφαιριστές καταδεικνύει την ανάγκη στήριξης αυτού του εγχειρήματος, για να έχουμε ξανά αξιόλογους ντόπιους παίκτες που να «πονάνε» τις ομάδες μας.

Κακά τα ψέματα, έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί η περίοδος των παχιών αγελάδων (λεφτά δεν πρόκειται να φέρει ως δώρο στους συλλόγους ο Άη Βασίλης) και εάν πραγματικά θέλουμε εδώ στις Σέρρες να βγούμε από τον μπασκετικό Χειμώνα, τότε οφείλουμε να λατρέψουμε την Άνοιξη.

* Σκίτσο: Θάνος Ραφτόπουλος

** ΦΩΤΟ-ΠΗΓΗ: www.anexartitos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: