Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2021

ΜΕ ΤΗ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ COACH

 Η ανάλυση του αγώνα: Πανσερραϊκός ΚΡΙ ΚΡΙ - Γέφυρα από τον Coach Γ.Σ.

Προσπάθησε αλλά δεν τα κατάφερε ο Πανσερραϊκός στον εξ' αναβολής εντός έδρας αγώνα με την ισχυρή Γέφυρα και γνώρισε δίκαια την ήττα με σκορ 63 - 78. 

Το ξεκίνημα του πρώτου δεκαλέπτου άνηκε στους γηπεδούχους που επιτέθηκαν μέσα από το κεντρικό πικ και είτε έφτασαν την μπάλα στο καλάθι, είτε δημιούργησαν προϋποθέσεις για συνεχόμενα εύστοχα τρίποντα. 

Το time out του προπονητή της Γέφυρας βοήθησε τους φιλοξενούμενους στο να ισορροπήσουν και με υπομονή μετέφεραν το παιχνίδι κοντά στην ρακέτα όπου κυριάρχησαν. 

Ο Πανσερραϊκός (ασφαλώς με την σημαντική απουσία στην θέση 5) έδειξε αδυναμία στο αμυντικό ριμπάουντ, δεν πίεσε την μπάλα ώστε να αποτρέψει την κυκλοφορία της, ενώ και στα close out οι παίκτες της Γέφυρας πέρασαν εύκολα και τελείωσαν τις φάσεις. 

Το 24 - 27 του πρώτου δεκαλέπτου μαρτυράει την κακή αμυντική εμφάνιση των Σερραίων που αδίκησε τον καλό επιθετικό τους ρυθμό. 

Στο 2ο δεκάλεπτο το παιχνίδι συνέχισε να έχει την ίδια εικόνα, με τον Ασημάκη πραγματικά να δείχνει την ποιότητά του συμβάλλοντας σημαντικά στο να κλείσει το ημίχρονο κοντά στο σκορ με 42-44.

Κομμάτι που πρέπει να προσέξουν οι παίκτες του Πανσερραϊκού είναι τα πολλά καλάθια και φάουλ που χάρισαν στο πρώτο ημίχρονο, ενώ με ομάδες όπως η Γέφυρα μετράνε όλες οι λεπτομέρειες, όπως το άστοχο κάρφωμα στον αιφνιδιασμό και το 3ποντο που δέχτηκαν στο αμυντικό transition. 

Θετικό το πρώτο ημίχρονο όσο αφορά το επιθετικό κομμάτι με εμφανής την αλλαγή στη κατεύθυνση σε σχέση με τις πρώτες αγωνιστικές (και την αλλαγή στην τεχνική ηγεσία), αλλά δυστυχώς η κακή αμυντική συμπεριφορά δεν επέτρεψε στον Πανσερραϊκό να αποκομίσει κάποιο προβάδισμα. 


Το τρίτο δεκάλεπτο έκρινε ουσιαστικά το παιχνίδι καθώς η Γέφυρα βελτίωσε την άμυνά της στο πικ (χαρακτηριστικό τα 2 συνεχόμενα λάθη από τον Στεφανίδη), ενώ τα τρίποντα δεν έβρισκαν στόχο με αποτέλεσμα η ομάδα της Θεσσαλονίκης να χτίσει διψήφια διαφορά. 

Με άμυνα ζώνης προσπάθησε ο κόουτς Μασλαρινός να σταματήσει την επίθεση της Γέφυρας, αλλά το τρίποντο που δέχτηκε στην προτελευταία επίθεση διατήρησε την διψήφια διαφορά. 

Οι 10 πόντοι στην επίθεση στη τρίτη περίοδο αποτέλεσαν τροχοπέδη στο να μείνει ο Πανσερραϊκός στη διεκδίκηση του παιχνιδιού. 

Το 4ο δεκάλεπτο είχε την ίδια εικόνα και στην ουσία δεν μπόρεσε ο Πανσερραϊκός να γίνει απειλητικός και να απειλήσει τη Γέφυρα. 

Μπένας και Μπρόζος δεν είχαν αντίπαλο κοντά στα καλάθια και τους ανήκει ισάξια ο τίτλος του πολυτιμότερου παίκτη. 

Κάθε αλλαγή προπονητή θέλει χρόνο να κριθεί. Η εικόνα δεν ήταν άσχημη, ούτε σήμερα όπως και στα 2 εκτός με τον κόουτς Μασλαρινό στο τιμόνι. 

Πρέπει να μάθει να ζει με τις απουσίες του ο Πανσερραϊκός (να μην είναι άλλοθι) και να γίνει πιο σκληρός στην άμυνά του για να καλύψει τις αδυναμίες του. 

Σημαντικό το επόμενο εντός έδρας παιχνίδι με τον ΚΑΟΧ. 

Πρέπει να έχει την στήριξη όλων μας.

COACH Γ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: