Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2021

ΜΕ ΤΗ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ COACH

 

Η ανάλυση του αγώνα: Πανσερραϊκός ΚΡΙ ΚΡΙ - Μακεδονικός

Ένα πολύ δυνατό παιχνίδι παρακολουθήσαμε στο κλειστό γυμναστήριο της κοιλάδας των Αγίων Αναργύρων ανάμεσα στον Πανσερραϊκό και τον, εκ των πρωτοπόρων της Β' Εθνικής, Μακεδονικό.

Το τελικό 65-73 κρίνεται δίκαιο, καθώς η αίσθηση που αποκομίσαμε στο γήπεδο ήταν ότι ο Πανσερραϊκός ήθελε, αλλά δεν μπορούσε χτες απέναντι σε μια ομάδα που ήρθε αποφασισμένη να μη χάσει άλλο έδαφος στη βαθμολογία. 

Το πρώτο δεκάλεπτο μετά το αρχικό 2-0 άνηκε στους φιλοξενούμενους που επέβαλαν τον ρυθμό τους, μετέφεραν το παιχνίδι κοντά στη ρακέτα και από εκεί δημιούργησαν τις προϋποθέσεις για ελεύθερα σουτ, με τον Πανσερραϊκό να στέλνει παγίδα στον Γεωργάκη (πριν την ντρίπλα) και τον Σερραίο «πύργο» των φιλοξενούμενων να μοιράζει σωστά τη μπάλα. 

Γενικά σε όλο το παιχνίδι όποτε ακούμπησαν τη μπάλα στο low post οι Θεσσαλονικείς βρήκαν σουτ (πήρε χαμηλό βαθμό η άμυνα του Πανσερραϊκού στο κομμάτι των close out).

Στην αντίπερα όχθη, οι γηπεδούχοι αναλώθηκαν σε άστοχα σουτ από την περιφέρεια (το πρώτο μπάσιμο του Γεωργιανού, εύστοχο κόλας ήρθε μετά το πρώτο time out του κόουτς Mασλαρινου).

Το 13-23 έδωσε από νωρίς το δικαίωμα στον Μακεδονικό να νιώσει άνετα στο παιχνίδι. 

Στη 2η περίοδο ο Πανσερραϊκός αφυπνίστηκε με το πρώτο εύστοχο τρίποντό του στο ματς από τον Ασημάκη και με τον Στεφανίδη να βρίσκει σκορ μείωσε σε 25-30.

Η πρώτη φάση μετά το time out του κόουτς των φιλοξενούμενων (μπάλα στο post στον Γεωργάκη, διαγώνια πάσα, τρίποντο) είναι χαρακτηριστική του ότι ο Μακεδονικός ήξερε τι ζήταγε στο παιχνίδι.


Με 5 πόντους του Ντίνου (το κάρφωμα στον αιφνιδιασμό ζέστανε και την κερκίδα) στην ανάπαυλα ο Πανσερραϊκός διατήρησε την επαφή με το σκορ στο 33-36. 

Στο τρίτο δεκάλεπτο κρίθηκε κατά την άποψή μας το ποιος θα ήταν ο νικητής. 

Ο Πανσερραϊκός δυνάμωσε την άμυνά του, οδήγησε σε κακές επιλογές τον Μακεδονικό δεόμενος μόνο ένα καλάθι σε 5 αγωνιστικά λεπτά (από τον Γεωργάκη μετά το εντυπωσιακό κάρφωμα από υποδειγματική κυκλοφορία). 

Η αδυναμία να χτίσει κάποια διαφορά στο σημείο αυτό στοίχισε (προηγήθηκε μόλις 37-36 και 40-38 σε ένα διάστημα που ο Στεφανίδης είναι εκτός στην λειτουργία της επίθεσης). 

Στο σημείο αυτό με τον Γεωργάκη να χρεώνεται με το 3ο του φάουλ και να βγαίνει από το παιχνίδι για να προφυλαχθεί και με το σκορ στο 40-38, ενώ περιμέναμε τον Πανσερραϊκό να μείνει μπροστά στο σκορ, στα τελευταία 4 λεπτά δέχεται (έχοντας μόλις δύο ομαδικά φάουλ) 3 συνεχόμενα τριποντά (40-47) και ενώ μειώνει σε 44-47 δέχεται τρίποντο, καλάθι και φάουλ και εκ νέου τρίποντο και το σκορ στο τέλος του 3ου δεκαλέπτου διαμορφώνεται σε 46-56. 

Στο τέταρτο δεκάλεπτο ο Πανσερραϊκός κάνει την αντεπίθεση στα τελευταία λεπτά, μειώνοντας στους 4 πόντους (με προσωπικές ενέργειες του Στεφανίδη), αλλά στη ρουλέτα των βολών και με τον χρόνο που απέμεινε ήταν δύσκολο να διεκδικήσει τη νίκη. 

Σε γενικές γραμμές ήταν καλή προσπάθεια της Σερραϊκής ομάδας αλλά χωρίς τη διάρκεια που απαιτείται μέσα στον αγώνα για να κερδίσεις τον ισχυρό Μακεδονικό που εμφανίστηκε με περισσότερες λύσεις από την περιφέρεια και μεγαλύτερη υπομονή στον τρόπο που επιτέθηκε και στο πως δημιουργούσε τα σουτ του. 

Κρίσιμο εκτός έδρας παιχνίδι για τα «λιοντάρια» αυτό της Τετάρτης με την Αρετσού για να υπάρξει ηρεμία στις γιορτές και να πάρουν ανάσα βαθμολογική ανάσα.

COACH Γ.Σ.

* ΦΩΤΟ-ΠΗΓΗ: www.anexartitos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: