Κυριακή 6 Μαρτίου 2022

ΑΡΘΡΟ

Φως στο τούνελ

Λίγη ώρα πριν το τζάμπολ του σημερινού αγώνα των γυναικών του Πανσερραϊκού με τον Παναθλητικό Συκεών στο κλειστό γυμναστήριο της Ομόνοιας είχα μια ενδιαφέρουσα συζήτηση με τον κ. Νίκο Τατιτζικίδη.

Αναφέρθηκα στο γεγονός της χρησιμοποίησης νεαρών παικτριών στην ομάδα, με τον Γενικό Αρχηγό των «κόκκινων» να με ενημερώνει ότι στη Καβάλα υπάρχουν 200+ αθλήτριες στα τμήματα υποδομής των συλλόγων, οι οποίοι σε συνεργασία με τον Δήμο Καβάλας διοργανώνουν τοπικά πρωταθλήματα, ενώ η διαφορά με τις Σέρρες είναι χαώδης, αφού εδώ μόνο 20 (!) κορίτσια αθλούνται και συμμετέχουν σε επίσημα παιχνίδια.

Για να είμαι ειλικρινής δηλώνω βαθύτατα απογοητευμένος με τη διαρκή αγωνιστική αποτυχία σε επίπεδο κορασίδων-νεανίδων, αφού έχω ξεχάσει πότε ήταν η τελευταία φορά που κάποια σερραϊκή ομάδα εξασφάλισε τον τίτλο στις διοργανώσεις της ΕΚΑΣΑΜΑΘ, ενώ όσο αφορά τη παρουσία συλλόγου μας στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ή τη κατάκτηση του Πρωταθλήματος πρέπει να πάμε πολύ πίσω στο χρόνο στα μέσα της δεκαετίας του 1980 με τη μεγάλη επιτυχία του Α.Ο.Σ. (νεάνιδες).

Φτάσαμε στο σημείο να πανηγυρίζουμε ήττες με μικρή διαφορά ή μια νίκη σε σύνολο 10 αγώνων.

Σιγά-σιγά άρχισε να φαίνεται φως στο τούνελ, με τον Θωμά Γκούτζια να κάνει καλή δουλειά και πλέον ο Πανσερραϊκός είναι σε θέση να κοντράρει στα ίσια τις αντίπαλες ομάδες και να κερδίζει μάλιστα και εκτός έδρας.

Πρέπει οπωσδήποτε να γίνει ένα «παιδομάζωμα», να υπάρξει συνεργασία συλλόγων-σχολείων-Δήμων, προκειμένου τα κορίτσια του Νομού Σερρών να ξεκολλήσουν από τα κινητά τους και να γνωρίσουν τον κόσμο του μπάσκετ, για να παραμείνει έτσι ζωντανή η τοπική γυναικεία καλαθοσφαίριση, διότι δίχως δικά μας παιδιά το μέλλον θα είναι «κατάμαυρο».

* ΦΩΤΟ-ΠΗΓΗ: www.anexartitos.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: