Τρίτη 26 Απριλίου 2022

ΕΦΗΒΟΙ (ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ, Β' ΟΜΙΛΟΣ - 1η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ)

 

Ξύπνησε αργά...

Ολυμπιακός - Α.Ε.Σ.: 60-53

Η πρώτη αποστολή της Α.Ε.Σ. στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα της Κρήτης δεν στέφθηκε με επιτυχία.

Οι «γαλάζιοι» ηττήθηκαν από τον Ολυμπιακό στο κλειστό γυμναστήριο Λίντο του Ηρακλείου.

Αναφορικά με την εικόνα του αγώνα οι αθλητές του Γιάννη Κακιούζη παρουσιάσθηκαν φανερά ανέτοιμοι πνευματικά και αγωνιστικά στο ξεκίνημα του παιχνιδιού. 

Στα πρώτα τέσσερα λεπτά της αναμέτρησης οι Σερραίοι είχαν υποπέσει σε 7 (!) λάθη και 5 φάουλ. 

Η Α.Ε.Σ. αντιμετώπισε σοβαρές δυσκολίες στο κατέβασμα της μπάλας. 

Στην επίθεση το σερραϊκό συγκρότημα δεν μπορούσε να κάνει κάτι οργανωμένο, έχοντας παράλληλα αργές επιστροφές στην άμυνα, της οποίας η συνολική λειτουργία ήταν εξίσου προβληματική.

Στον αντίποδα ο Ο.Σ.Φ.Π. μπήκε στο παρκέ «γκαζωμένος» επιβάλλοντας πλήρως τον ρυθμό του (17-2).

Καθώς κυλούσε ο χρόνος οι «γαλάζιοι» σιγά-σιγά ξεθάρρεψαν (20-9).

Το εναρκτήριο δεκάλεπτο έληξε 24-11.

Στη δεύτερη περίοδο οι τυπικά γηπεδούχοι διατηρούσαν απόσταση ασφαλείας από τους Σερραίους. 

Το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με 39-22.

Στη τρίτη περίοδο η διαφορά υπέρ του Ολυμπιακού παρέμενε σε υψηλά επίπεδα (52-30), με την Α.Ε.Σ. να είναι τρομερά άστοχη έξω από τη γραμμή των 6.75, με 0/15 (!) σουτ τριών πόντων.

Προς τιμήν τους οι «γαλάζιοι» δεν τα παράτησαν και στο τέταρτο δεκάλεπτο έδειξαν κάποιες από τις αρετές τους στον αγωνιστικό χώρο.

Οι Σερραίοι έβγαλαν περισσότερη ενέργεια στο γήπεδο, πίεσαν τους αντιπάλους, απειλούσαν σωστά το καλάθι του Ο.Σ.Φ.Π., «ροκανίζοντας» σταδιακά τη διαφορά, η οποία έπεσε στο -8 (58-50, 1:27).

Μάλιστα η Α.Ε.Σ. είχε την ευκαιρία στο τελευταίο λεπτό της συνάντησης να πλησιάσει ακόμα και στους 5 πόντους τους «ερυθρόλευκους», αλλά η ομάδα του Γιάννη Κακιούζη έκανε το εικοστό τέταρτο λάθος της κι έτσι η μεγάλη ανατροπή δεν πραγματοποιήθηκε, με τους «γαλάζιους» να χάνουν δίκαια από τον Ολυμπιακό, κερδίζοντας όμως τις εντυπώσεις στο φινάλε του παιχνιδιού.

Δεκάλεπτα: 24-11, 39-22 (ημ.), 52-30, 60-53

Ολυμπιακός (Τσαλδάρης): Παζιωτόπουλος 5 (1), Νικολαΐδης 6, Μαυραντζώτου 4, Αλέξης 2, Σαπλαούρας 2, Σαραντόπουλος 15 (2), Ζορμπάς 8, Αμπόσι 6, Σπρίτζιος 12 (2), Στηθόπουλος, Βαρβαράς.

Α.Ε.Σ. (Κακιούζης): Κακλίδης 3 (9 ριμπάουντ), Θεοδοσιάδης 9 (1), Φαρδέλλας 1, Πεχλιβανίδης 2, Καπετάκης 23 (1), Λάτσιος 6, Χατζόπουλος 9 (13 ριμπάουντ), Γρηγοριάδης, Θεοφανίδης.

- ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (27/4/2022): Α.Ε.Σ. - ΔΕΚΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: