Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2022

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΟΣ (Α' ΦΑΣΗ - 1η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ)

 Η μπίλια έκατσε στο κόκκινο

Πανσερραϊκός - Δόξα Λευκάδας: 54-52

Χαρακτήρα θρίλερ έλαβε ο σημερινός αγώνας Κυπέλλου μεταξύ του Πανσερραϊκού και της Δόξας Λευκάδας που διεξήχθη στο κλειστό γυμναστήριο της κοιλάδας των Αγίων Αναργύρων.

Οι «κόκκινοι» υπέταξαν τους ισχυρούς και φιλόδοξους νησιώτες σε ένα ματς που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των φιλάθλων που το παρακολούθησαν από κοντά.

Αναφορικά με την εικόνα του παιχνιδιού στο πρώτο δεκάλεπτο οι παίκτες του Γιάννη Κακιούζη ξεχύθηκαν στο παρκέ σαν «αφηνιασμένα» λιοντάρια.

Οι γηπεδούχοι έβγαλαν τρομερή ενέργεια στον αγωνιστικό χώρο, πίεσαν στην άμυνα, έκλεψαν μπάλες, έβγαλαν αιφνιδιασμούς και το κυριότερο έβλεπαν σαν βαρέλι το καλάθι των αντιπάλων τους «πυροβολώντας» κατά ριπάς από τη περιφέρεια με εξαιρετική ευστοχία.

Ο Πανσερραϊκός προηγήθηκε 19-3 (2:25) έχοντας 5/8 εύστοχα τρίποντα (Γρίψιος, Γεωργιανός και Μιλόσεβιτς οι εκτελεστές).

Η περίοδος έκλεισε με 21-8.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι «κόκκινοι» έγιναν «σοφτ» στην άμυνα, στην επίθεση δεν είχαν την ίδια ευχέρεια στο σκοράρισμα έξω από τη γραμμή των 6.75, ενώ δεν μπορούσαν να βρουν λύσεις ούτε μέσα στο «ζωγραφιστό».

Στον αντίποδα η Λευκάδα ανασυντάχθηκε και αντεπιτέθηκε. Οι φιλοξενούμενοι γύρισαν με υπομονή τη μπάλα, βρήκανε ελεύθερα μακρινά σουτ, ενώ και οι περιστροφές τους ήταν καταπληκτικές, «τρυπώντας» κατ' επανάληψη  την άμυνα του Πανσερραϊκού εντός της ρακέτας.

Η Δόξα όχι μόνο μείωσε την εις βάρος της διαφορά (21-18 στο 12'), αλλά πραγματοποίησε λίγο αργότερα την ολική ανατροπή στο σκορ (24-25, 5:18).

Μετά κόπων και βασάνων οι Σερραίοι ξεμπλόκαραν στην επίθεση και το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με 29-27.

Στη τρίτη περίοδο το σύνολο του Γιάννη Κακιούζη εμφάνισε εκ νέου το καλό του πρόσωπο. Ο Πανσερραϊκός δυνάμωσε, ο Χριστοδούλου έδωσε μάχες κοντά στο καλάθι, ο Μιλόσεβιτς ανέλαβε ξανά δράση και οι γηπεδούχοι απέκτησαν πλεονέκτημα 12 πόντων (43-31, 2:30).

Οι αντίπαλοι όμως δεν πτοήθηκαν παραμένοντας ζωντανοί στο ματς (43-38 στο 30').

Στο τέταρτο δεκάλεπτο «έσπασαν» καρδιές! Η Λευκάδα άφησε πίσω της τους «κόκκινους» (43-44 στο 35').

Ο Πανσερραϊκός «βραχυκύκλωσε» και πέτυχε καλάθι μετά από 10 ολόκληρα λεπτά χάρη σε προσπάθεια του Μπίλιου (υπολογίζοντας και χρονικό το διάστημα από τη προηγούμενη περίοδο).

Στο 39'  ο Γεωργιανός με καθοριστικό τρίποντο διαμόρφωσε το 51-48 και ο Μιλόσεβιτς με ωραία ενέργεια στα 37 δεύτερα πριν την εκπνοή της συνάντησης σημείωσε το 53-50.

Η Λευκάδα πλησίασε στον πόντο (53-52, 33") και είχε τη «χρυσή» ευκαιρία να ανακτήσει το προβάδισμα αλλά οι αθλητές του  Γιώργου Ζαφειρούδη υπέπεσαν σε παιδαριώδες λάθος.

Ο αρχηγός των «λιονταριών» Παντελής Γεωργιανός κέρδισε το φάουλ και οδηγήθηκε στη γραμμή της «φιλανθρωπίας» απ' όπου είχε 1/2 βολές, σημειώνοντας το 54-52.

Η Δόξα θα μπορούσε να «κλέψει» τη νίκη στη λήξη της αναμέτρησης, αλλά ευτυχώς για τους Σερραίους φιλάθλους ο Βακουφτσής έστειλε τη μπάλα στο σίδερο στο τελευταίο τρίποντο του αγώνα.

Σχόλιο από SerresBasket: 200 χιλιάρικα μπάτζετ έχει φέτος η Λευκάδα. Αυτό το πράγμα από μόνο του λέει πολλά για την αποψινή πανάξια νίκη-πρόκριση του Πανσερραϊκού.

Φανταστική η παιδική κερκίδα με σημαίες και τύμπανα!

Νικολόπουλος και Χατζόπουλος δεν αγωνίσθηκαν.

Διαιτητές: Κοϊμτζόγλου - Αγραφιώτης - Ηλιόπουλος

Δεκάλεπτα: 21-8, 29-27 (ημ.), 43-38, 54-52

Πανσερραϊκός (Κακιούζης): Μιλόσεβιτς 13 (3), Γρίψιος 8 (2), Αχτσής, Γεωργιανός 14 (3), Χριστοδούλου 6, Κεραμάρης, Μπίλιος 5 (1), Μάντζιος, Ντίνος 8 (2).

Δόξα Λευκάδας (Ζαφειρούδης): Σταματέλος, Αργυρός, Βακουφτσής 5 (1), Ντόβας 3 (1), Μανάκας 14, Κουρτίδης 8, Χείλαρης 13 (3), Τσιαβές 9 (1).

* Το Σάββατο ο Πανσερραϊκός θα αντιμετωπίσει την Ευκαρπία στο κλειστό γυμναστήριο της κοιλάδας των Αγίων Αναργύρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: