Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2022

ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ

 Στο προπονητικό επιτελείο της ΣΙΡΙΣ ο Κώστας Πεχλιβάνης!

Ο παλαίμαχος Σερραίος καλαθοσφαιριστής, ιδρυτής και προπονητής στην Ακαδημία Καλαθοσφαίρισης Νέας Ζίχνης, Κώστας Πεχλιβάνης, εντάχθηκε στο αξιόλογο προπονητικό επιτελείο της Siris Basketball Academy, το οποίο αποτελείται τώρα από τον Κώστα Τότσιο, τον Ζήση Παπούδα, τη Λένια Κουτούση και το νεότερο μέλος της «παρέας», τον «Πέχλι».

Ο σερραϊκός σύλλογος εξέδωσε ανακοίνωση για τη «μεταγραφή» του Πεχλιβάνη, η οποία αναφέρει τα εξής:

«Η 𝐒𝐢𝐫𝐢𝐬 βάζει "τρίποντο"…με Πεχλιβάνη! 

Η 𝐒𝐢𝐫𝐢𝐬 𝐁𝐚𝐬𝐤𝐞𝐭𝐛𝐚𝐥𝐥 𝐀𝐜𝐚𝐝𝐞𝐦𝐲 μεγαλώνει και εξελίσσεται, ενισχύοντας το δυναμικό των προπονητών της με την προσθήκη ενός ακόμη έμπειρου coach! 

Ο λόγος για τον "bomber" Κώστα Πεχλιβάνη, ο οποίος στην πολύχρονη καριέρα του στα παρκέ, έμεινε γνωστός για τη σπουδαία έφεσή του στο σκοράρισμα, την αγωνιστικότητά του & το ήθος του! 

Ο Κ. Πεχλιβάνης ξεκίνησε την μπασκετική του πορεία σε ηλικία 14 ετών στην ομάδα της Α.Ε. Σερρών.

Τη σεζόν 2000-2001 αγωνίστηκε στη Γ’ Εθνική κατηγορία με την ομάδα των Ικάρων. Την επόμενη τριετία αγωνίζεται στον Πανσερραϊκό (Γ’ Εθνική Κατηγορία), ενώ το διάστημα από το 2004-2013 επιστρέφει στους «κυανοκίτρινους», όπου και πετυχαίνει άνοδο στη Β’ Εθνική Κατηγορία (2004-05), άνοδο στην Α2 Εθνική Κατηγορία (2008-09) και κατάκτηση της 3ης θέσης στο Πρωτάθλημα τη σεζόν 2011-12. 

Από το 2013 έως το 2017 αγωνίζεται στον Ορφέα Ν. Σκοπού, πανηγυρίζοντας μία ακόμη άνοδο στην Γ’ Εθνική Κατηγορία (2013-14). Ενώ, τη σεζόν 2018-19 συμμετέχει σε μια ακόμη επιτυχία (άνοδος στην Γ’ Εθνική) με τη φανέλα του Πανσερραϊκού αυτή τη φορά! 

Είναι κάτοχος διπλώματος προπονητικής, πιστοποιημένος και εγγεγραμμένος στη Γ.Γ.Α. και μέλος του ΣΕΠΚ.

Η προπονητική του πορεία ξεκινά το 2012, όταν ιδρύει την Ακαδημία καλαθοσφαίρισης Νέας Ζίχνης, ενώ από το 2013 έως το 2019 εκτελεί και χρέη προπονητή στην Ακαδημία και το παιδικό τμήμα του Ορφέα Ν. Σκοπού.

Τον καλωσορίζουμε στην Ακαδημία μας και του ευχόμαστε ολόψυχα καλή επιτυχία στο σπουδαίο έργο του!».

Δεν υπάρχουν σχόλια: