Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2022

Β' ΕΘΝΙΚΗ (4ος ΟΜΙΛΟΣ - 2η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ)

 «Έγκλημα και τιμωρία»

Πανσερραϊκός STIHL - Γέφυρα: 50-53

Κολλύριο θα χρειαστούν όσοι παρακολούθησαν τον σημερινό αγώνα του Πανσερραϊκού με τη Γέφυρα. Το θέαμα στο παιχνίδι ήταν πολύ φτωχό, με τους «κόκκινους» να πραγματοποιούν κακή εμφάνιση και να χάνουν από τους Θεσσαλονικείς στο πρώτο εντός έδρας παιχνίδι που έδωσαν για το πρωτάθλημα της Β' Εθνικής τη φετινή σεζόν.

Κι όμως η αρχή του ματς ήταν άκρως ενθαρρυντική για τα «λιοντάρια» και τους φιλάθλους που βρέθηκαν στο ΔΑΚ Σερρών «ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΣΙΝΤΣΑΡΗΣ».

Το συγκρότημα του Γιάννη Κακιούζη ήταν εξαιρετικό σε άμυνα κι επίθεση, με τον Γεωργιανό να τα πηγαίνει περίφημα, τόσο στα οργανωτικά, όσο και στα εκτελεστικά του καθήκοντα, ενώ φανταστικός ήταν ο Γρίψιος που βρήκε ρυθμό και απειλούσε διαρκώς το αντίπαλο καλάθι. 

Ο Πανσερραϊκός προηγήθηκε 15-2 (4:23) κι ο κόσμος στις κερκίδες ήταν αισιόδοξος για τη τελική έκβαση του αγώνα.

Ο Σιώπης (παλιός παίκτης των Ικάρων) πήρε από το χέρι την ομάδα της Γέφυρας και με εύστοχα σουτ από την περιφέρεια την «ανέστησε» (15-10, 2:36).

Το πρώτο δεκάλεπτο έκλεισε με 19-17.

Στη δεύτερη περίοδο φάνηκε προς στιγμή ότι η «μηχανή» των γηπεδούχων πήρε ξανά μπροστά (29-19, 3:39), αλλά οι «πορτοκαλί» αντέδρασαν εκ νέου, κάνοντας θραύση στα επιθετικά ριμπάουντ. Το δεκάλεπτο έληξε 31-27.

Στη τρίτη περίοδο η Γέφυρα πήρε την πρωτοπορία στο σκορ (35-36, 4:42), Οι «κόκκινοι» προσπαθούσαν να συνέλθουν πνευματικά κι αγωνιστικά, με το δεκάλεπτο να τελειώνει 39-41.

Στη τέταρτη περίοδο ο Γιάννης Κακιούζης έριξε ξανά στο παιχνίδι τον Γρίψιο, τον οποίο ξεκούρασε στο τρίτο δεκάλεπτο.

Τα «λιοντάρια» δεν είχαν ηρεμία, τα ριμπάουντ ήταν η αχίλλειος πτέρνα για τους Σερραίους, παρά το γεγονός ότι η Γέφυρα δεν είχε πολύ ψηλό παίκτη στο παρκέ, ενώ ο Μιλόσεβιτς ήταν εκτός τόπου και χρόνου!

Ο έμπειρος Καλαϊτζίδης με τρίποντο διαμόρφωσε το 43-47 στο 36'. 

Ο Γεωργιανός με τον ίδιο τρόπο λίγο αργότερα μείωσε σε 48-49 (στο 38'), με τον Κουτουξίδη εν συνεχεία να ανεβάζει τη διαφορά στο +3 (48-51), με διείσδυση και άψογο τελείωμα.

Ο αγώνας απέκτησε άγρια ομορφιά.

Ο Χριστοδούλου ήταν αποτελεσματικός μέσα στο «ζωγραφιστό» και έφερε για άλλη μια φορά το ματς στον πόντο (50-51, 46").

Ο Πανσερραϊκός όμως επέλεξε να «αυτοκτονήσει» και μάλιστα δις με μοιραίο τον Μιλόσεβιτς. 

Μετά το άστοχο λέι-άπ του Χρυσόπουλου, ο Σέρβος γκαρντ κράτησε τη μπάλα και αποφάσισε να κάνει το ντράιβ, αλλά την κρίσιμη στιγμή αντί να επιδιώξει να σκοράρει έψαξε τη πάσα, με τον Χρυσόπουλο να τον μπλοκάρει επιτυχώς.

Ο καλαθοσφαιριστής της Γέφυρας 7 δευτερόλεπτα πριν εκπνοή της αναμέτρησης κέρδισε φάουλ, αλλά είχε 0/2 από τη γραμμή της «φιλανθρωπίας».

Ο Χριστοδούλου μάζεψε το «σκουπίδι», έδωσε την μπάλα στον Μιλόσεβιτς, με τον ξένο αθλητή του Πανσερραϊκού να αργεί χαρακτηριστικά να τρέξει στην επίθεση κι όταν σκέφτηκε να πασάρει τη μπάλα στον Γεωργιανό, το έκανε επιπόλαια. 

Ο Κουτουξίδης έκλεψε τη μπάλα και στο φινάλε «έγραψε» το τελικό 50-53.

Σχόλιο από SerresBasket: Εάν ο Πανσερραϊκός «χτίσθηκε» φέτος για να ζει ή να πεθαίνει ανάλογα με τα κέφια του Μιλόσεβιτς, τότε αυτό δεν θα του βγει σε καλό.

Σαφώς και όλοι οι παίκτες έχουν  το δικαίωμα σε μια κακή μέρα (δεν είναι ρομπότ), αλλά σε αυτή τη περίπτωση ο Γιάννης Κακιούζης όφειλε να κρατήσει στον πάγκο τον Σέρβο, ο οποίος ήθελε στο τέλος με το στανιό να γίνει ο ήρωας, αλλά πέτυχε το εντελώς αντίθετο.

Κακώς ο Γρίψιος ξεκουράστηκε τόση ώρα στο τρίτο δεκάλεπτο. Ο καλαθοσφαιριστής των «λιονταριών» ήταν λίρα εκατό στην επίθεση. Όταν χρησιμοποιήθηκε στη τέταρτη περίοδο (από το 32' κι έπειτα), είχε βγει εκτός ρυθμού.

Ένα ριμπάουντ ρε παιδιά..!

Ο Μάντζιος πρέπει να βοηθήσει περισσότερο την ομάδα.

Και σέρβικα ακούστηκαν στο γήπεδο, με έναν κύριο από τη κερκίδα να φωνάζει στον Μιλόσεβιτς στις δύο περιπτώσεις που ο παίκτης των «κόκκινων» υπέπεσε σε επιθετικό φάουλ, προκειμένου να παραμείνει ψύχραιμος.

Μακάρι το ρεπό της επόμενης αγωνιστικής να έχει ευεργετική επίδραση στον Πανσερραϊκό.

Διαιτητές: Ταρενίδης Στ.-Ταρενίδης Κ.-Χρυσάφης 

Δεκάλεπτα: 19-17, 31-27 (ημ.), 39-41, 50-53 

Πανσερραϊκός (Κακιούζης): Αχτσής, Μιλόσεβιτς 3, Γρίψιος 15 (1), Γεωργιανός 12 (2), Χριστοδούλου 12, Κεραμάρης 2, Μπίλιος 5 (1), Μάντζιος 1, Ντίνος. 

Γέφυρα (Τζιβάνης): Κελεσίδης 4, Πολυμένης 1, Μπάρμπας, Φόρογλου, Χρυσόπουλος 12 (1), Σιώπης 20 (5), Κουτουξίδης 11, Αλευρίδης, Καλαϊτζίδης 5 (1), Οκλαλιώτης, Λαζάρου, Στράτος.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ STIHL - ΓΕΦΥΡΑ: 50-53

ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ - ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ: 55-74

ΕΡΜΗΣ ΛΑΓΚΑΔΑ - ΛΕΥΚΙΠΠΟΣ ΞΑΝΘΗΣ: 86-62

ΜΑΧΗΤΕΣ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΠΕΥΚΩΝ - ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗ: 73-65

Χ.Α.Ν.Θ. - ΕΥΚΑΡΠΙΑ: 86-58

ΡΕΠΟ: ΔΕΚΑ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Χ.Α.Ν.Θ. 4

ΕΡΜΗΣ ΛΑΓΚΑΔΑ 4

ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ 4

ΜΑΧΗΤΕΣ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΠΕΥΚΩΝ 4

ΛΕΥΚΙΠΠΟΣ ΞΑΝΘΗΣ 3

ΓΕΦΥΡΑ 2 (ΣΕ 1 ΠΑΙΧΝΙΔΙ)

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ STIHL 2

ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗ 2

ΕΥΚΑΡΠΙΑ 2

ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ 2

ΔΕΚΑ 1 (ΣΕ 1 ΠΑΙΧΝΙΔΙ)

- ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (15/10/2022): Ο ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ STIHL ΕΧΕΙ ΡΕΠΟ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: