Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2022

Β' ΕΘΝΙΚΗ (4ος ΟΜΙΛΟΣ - 7η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ)

Τον «πληγώνει» η έδρα 

Πανσερραϊκός STIHL - Μαχητές Πειραματικό Πεύκων: 60-67

Δεύτερη εντός έδρας ήττα υπέστη ο Πανσερραϊκός. Οι «κόκκινοι» υπέκυψαν στα Πεύκα, τα οποία ήταν ανώτερα στο παρκέ εξασφαλίζοντας δίκαια το ροζ φύλλο αγώνος.

Αναφορικά με την εικόνα του παιχνιδιού οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν καλύτερα στο ματς και προηγήθηκαν 6-14. Τα «λιοντάρια» μείωσαν σε 11-14 και το πρώτο δεκάλεπτο έληξε 13-17.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο η ομάδα του Γιάννη Κακιούζη παρουσιάζοντας έλλειμα συγκέντρωσης βρέθηκε να χάνει με 15-25 (8:21), ενώ η διαφορά υπέρ των φιλοξενούμενων «εκτοξεύθηκε» στο +15 (15-30, 6:45), παρά το γεγονός ότι λίγο νωρίτερα ο κόουτς του Πανσερραϊκού είχε καλέσει τάιμ-άουτ.

Στα τελευταία λεπτά της περιόδου οι «κόκκινοι» ανέκαμψαν (30-35 στο 18') και το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με 33-39.

Στη τρίτη περίοδο εκ νέου οι Θεσσαλονικείς απέκτησαν απόσταση ασφαλείας από τα «λιοντάρια» (37-49 στο 24'). Το δεκάλεπτο έκλεισε με 46-56.

Στη τέταρτη περίοδο οι γηπεδούχοι πίεσαν, έτρεξαν περισσότερο, πλησίασαν στο -6 (54-60, 3:24), όμως τα Πεύκα έδειξαν χαρακτήρα (54-65) και κατέκτησαν τη πολύτιμη νίκη.

Σχόλιο από SerresBasket: 1/3 έχει ο Πανσερραϊκός στο «σπίτι» του. Μετά τη Γέφυρα και τα Πεύκα απόψε έκαναν το διπλό στο ΔΑΚ Σερρών «ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΣΙΝΤΣΑΡΗΣ». Αντί η έδρα να αποτελεί φόβητρο για τους αντίπαλους, έχει μετατραπεί σε πληγή για τα «λιοντάρια».

Οι Μαχητές απέδειξαν ότι δεν βρίσκονται τυχαία στη κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Οι φιλοξενούμενοι δεν βασίστηκαν στην ικανότητα μόνο ενός παίκτη, με τους Χαραλαμπίδη, Κιγμέτογλου, Γεωργίου και Νώτη να είναι «κίνδυνος-θάνατος».

Πολλά ριμπάουντ έχασαν τα «λιοντάρια» και σε κρίσιμα χρονικά σημεία της αναμέτρησης, με τον Νώτη να κυριαρχεί μέσα στη ρακέτα, εκμεταλλευόμενος αλλεπάλληλες ολιγωρίες στην άμυνα των Σερραίων.

Πάλεψε ο Γεωργιανός, ενώ καλό ματς σε γενικές γραμμές έκανε και ο Χριστοδούλου.

Ο κόσμος διαμαρτυρήθηκε σε κόσμια πλαίσια στους διαιτητές για το γεγονός ότι ο Πανσερραϊκός μέχρι σχεδόν το τέλος του αγώνα είχε εκτελέσει μόνο 1 (!) βολή.

Οι διαιτητές δεν διαμόρφωσαν το τελικό αποτέλεσμα.

Σε δύο μεγάλα σουτ ευστόχησαν Παπασάβογλου και Κιγμέτογλου στη λήξη του χρόνου της επίθεσης των Πεύκων, πάνω που τα «λιοντάρια» είχαν αναθαρρήσει.

Ο Μιλόσεβιτς, ο οποίος είναι παίκτης-βαρόμετρο για τον Πανσερραϊκό, δεν βοήθησε όσο θα έπρεπε την ομάδα του και λίγο πριν το φινάλε της συνάντησης υπέπεσε σε καθοριστικό λάθος στη προσπάθεια του για διείσδυση. 

Ενώ πριν 10 μέρες έβγαινε προς τα έξω ότι ο Νικολόπουλος θα επέστρεφε στην αγωνιστική δράση, τελικά τα πράγματα είναι διαφορετικά. Ο 34χρονος γκαρντ θα εξετασθεί ξανά από γιατρό σε 2-3 εβδομάδες και αν όλα πάνε καλά θα ενισχύσει τους «κόκκινους» στις αρχές του 2023!

«Σκασμένος» ήταν μετά το τέλος του αγώνα ο Πρόεδρος του Πανσερραϊκού, κ. Τάσος Παναγιώτου. Τα «λιοντάρια» ηττήθηκαν σήμερα τόσο στο μπάσκετ, όσο και στο ποδόσφαιρο (0-2 από τον Ηρακλή).

Με σκυμμένο κεφάλι αποχώρησε από το γήπεδο ο αρχηγός των «κόκκινων», Παντελής Γεωργιανός.

Διαιτητές: Ευφραιμίδης - Παπαγεωργίου - Χρυσάφης

Δεκάλεπτα: 13-17, 33-39 (ημ.), 46-56, 60-67

Πανσερραϊκός STIHL (Κακιούζης): Μιλόσεβιτς 9 (1), Γρίψιος 2, Γεωργιανός 19 (1), Χριστοδούλου 14, Κεραμάρης 2, Μπίλιος 6 (2), Μάντζιος 2, Ντίνος 6 (1).

Μαχητές Πειραματικό Πεύκων (Μελετιάδης): Γεωργίου 12 (1), Τσιμερίκας 4, Ματενίδης, Στεφανίδης 8 (1), Νώτας 11 (1), Παπασάβογλου 8 (1), Κιγμέτογλου 15 (3), Χαρίτογλου, Χαραλαμπίδης 9 (1).

- ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (26/11/2022): ΔΕΚΑ - ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ STIHL

*ΦΩΤΟ-ΠΗΓΗ: www.anexartitos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: