Κυριακή 26 Μαρτίου 2023

Α2 ΕΘΝΙΚΗ (ΓΥΝΑΙΚΕΣ / ΠΛΕΪ-ΟΦ/Β' ΦΑΣΗ - 1η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ)

 Άντεξε ένα ημίχρονο

Πανσερραϊκός - Άρης: 43-65

Υπέκυψε στην ανωτερότητα του Άρη ο Πανσερραϊκός, γνωρίζοντας την ήττα από τις «κιτρινόμαυρες» με 43-65 στο πρώτο παιχνίδι της δεύτερης φάσης των πλέι-οφ της Α2 που διεξήχθη στο  κατάμεστο από κόσμο ΔΑΚ Σερρών «ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΣΙΝΤΣΑΡΗΣ».

Αναφορικά με την εικόνα της αναμέτρησης στο εναρκτήριο δεκάλεπτο οι «κόκκινες» παρασύρθηκαν από τον ρυθμό του Άρη και βρέθηκαν να χάνουν 2-9 στο 5'. Σημείο αναφοράς για τις Θεσσαλονικιές στο ξεκίνημα του ματς ήταν η Νάστου.

Η είσοδος στον αγωνιστικό χώρο της Μαρίας Χωλοπούλου επέδρασε θετικά στις «λιονταρίνες», οι οποίες δυνάμωσαν την άμυνά τους, διαβάζοντας καλύτερα το παιχνίδι του Άρη, ενώ στην επίθεση οι γηπεδούχες ανακάλυψαν τις αδυναμίες των φιλοξενούμενων κάνοντας την ανατροπή στο σκορ (11-10, 2:30).

Η περίοδος έκλεισε με 15-12.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι δύο ομάδες πάλευαν σκληρά για να επιβληθεί η μία στην άλλη (17-19, 20-19). 

Η νεαρή Δροσούνη έδωσε ώθηση στον Άρη, ο οποίος απέκτησε διαφορά 6 πόντων στο 19' (22-28), εκμεταλλευόμενος την απουσία της Νίκης Χωλοπούλου (η γκαρντ των «κόκκινων» χτύπησε ψηλά στο αριστερό πόδι και αποχώρησε από το παρκέ).

Η περίοδος έληξε 24-31.

Στο τρίτο δεκάλεπτο οι «κιτρινόμαυρες» αξιοποίησαν σωστά τις περιστροφές, «πληγώνοντας» τον Πανσερραϊκό μέσα στο «ζωγραφιστό» (24-35).

Οι «λιονταρίνες» «μπλόκαραν», με τον Άρη να πιέζει ασφυκτικά τις «κόκκινες»,  «βομβαρδίζοντας» ασταμάτητα το καλάθι του Πανσερραϊκού από τη περιφέρεια και τη διαφορά να εκτινάσσεται στο +21 (29-50, 2:40).

Η περίοδος ολοκληρώθηκε με 33-50.

Στις αρχές της τέταρτης περιόδου ο Πασχάλης Ρούλης επέλεξε κοντό σχήμα χρησιμοποιώντας τις πιο μικρές σε ηλικία παίκτριες, με τη Νίκη Χωλοπούλου να κάθεται στον πάγκο λόγω ενοχλήσεων, ενώ η Μαρία Χωλοπούλου δεν ενίσχυσε τις «λιονταρίνες» λόγω του ότι είχε αποβληθεί με δύο τεχνικές ποινές.

Ο Άρης διατηρούσε απόσταση ασφαλείας από τις «κόκκινες», οι οποίες είχαν μεγάλη αστοχία στο τρίποντο και παρά το ανακάτεμα της τράπουλας που έκανε ξανά ο κόουτς του Πανσερραϊκού, η κατάσταση ήταν μη αναστρέψιμη και το ροζ φύλλο αγώνος κατέληξε στη πλευρά των φιλοξενούμενων.

Σχόλιο από SerresBasket: Ζητείται θαύμα για τον Πανσερραϊκό μετά το σημερινό αρνητικό αποτέλεσμα. Οι «λιονταρίνες» πρέπει πετύχουν δύο νίκες στο "Nick Galis Hall" στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο για να προκριθούν.

Οι Τσε Γκεβάρα δεν έδωσαν το «παρών» στο ματς, λόγω του ότι ταξίδεψαν στην Ηγουμενίτσα για το παιχνίδι της ανδρικής ομάδας του Πανσερραϊκού στο ποδόσφαιρο, αλλά οι Σερραίοι φίλαθλοι με κόρνες και κουδούνες (!) συμπαραστάθηκαν με θέρμη στις «λιονταρίνες».

Όμορφη ατμόσφαιρα δημιούργησαν οι οπαδοί των «κιτρινόμαυρων», οι οποίοι γέμισαν τη κερκίδα των φιλοξενούμενων και στο τέλος πανηγύρισαν μαζί με τις αθλήτριες και το προπονητικό τιμ του Άρη το σπουδαίο διπλό.

«Αστακός» ήταν το κλειστό γυμναστήριο της κοιλάδας των Αγίων  Αναργύρων με ισχυρή παρουσία αστυνομικής δύναμης .

Διαιτητές: Χατζηκώστας - Τοπαλίδης

Δεκάλεπτα: 15-12, 24-31 (ημ.), 33-50, 43-65

Πανσερραϊκός (Ρούλης): Χωλοπούλου Ν. 4, Μαραγκού 8, Ατσάλου, Φωτιάδου, Μπακιρτζίδου 10, Τζιαμπάζη 2, Γκέγκα 2, Χωλοπούλου Μ. 2, Μαμούδη, Θανοπούλου 5 (1), Μπούροπούλου, Σπάιτς 10 (2).

Άρης (Λέκος): Ευφραιμίδου, Καρβουνιάδου, Κυρπιζλίδου 6, Τζιμωρότα, Τσιαρτσιώτη, Τσαμπούρη 3 (1), Κουμαντσιώτου 2, Παπαϊωάννου 11, Νάστου 15 (2), Δροσούνη 16 (2), Μιχαηλίδου 9 (1), Ιγγλέζου 3 (1).

* ΦΩΤΟ-ΠΗΓΗ: www.anexartitos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: