Τρίτη 28 Μαρτίου 2023

ΔΙΑΦΟΡΑ

 Μερικές αράδες για τον σπουδαίο Βασίλη Αγοραστό

Δύο μήνες συμπληρώνονται από την τελετή ονοματοδοσίας του δημοτικού κλειστού γυμναστηρίου της Ομόνοιας σε «ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ».

Το SerresBasket θεώρησε σωστό να γράψει λίγα πράγματα προς ενημέρωση των νεότερων σε ηλικία Σερραίων, οι οποίοι ίσως να μη γνωρίζουν κάτι γι' αυτόν τον σπουδαίο άνδρα.

Ο Βασίλης Αγοραστός διακρίθηκε για τις εξαιρετικές επιδόσεις του στον κλασικό αθλητισμό, ως αθλητής του στίβου και συγκεκριμένα ως δρομέας στις αποστάσεις των 400, 800 και 1500 μέτρων αντίστοιχα, κατακτώντας τη 1η θέση στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα, υπηρετώντας τον σύλλογο του Άρη Θεσσαλονίκης από τα μέσα της δεκαετίας του '50 έως τα μέσα της δεκαετίας του '60, ενώ ανεδείχθη και Βαλκανιονίκης τιμώντας την Ελλάδα!

Ο Βασίλης Αγοραστός ασχολήθηκε με επιτυχία με τα κοινά της τοπικής κοινωνίας των Σερρών (Αντιδήμαρχος και δημοτικός σύμβουλος), ενώ ήταν και ο ιδρυτής της επιχείρησης αθλητικών ειδών με την επωνυμία «ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ ΣΠΟΡ» στο κέντρο της πόλης.

Συχνές ήταν οι παρουσίες του στα κλειστά γυμναστήρια των Σερρών για την παρακολούθηση αγώνων.

Ο Βασίλης Αγοραστός έφυγε από τη ζωή το 2019.

* Αριστερά στη φωτογραφία ο πατέρας του Βασίλη Αγοραστού, Αγοραστός Αγοραστός, εις εκ των ιδρυτών του Άρη Θεσσαλονίκης το 1914, ενώ εάν δεν κάνουμε λάθος αγωνίσθηκε και ως ποδοσφαιριστής (επιθετικός) στους «κιτρινόμαυρους».

** ΦΩΤΟ-ΠΗΓΗ: ARIS Retro 1914 (facebook), www.anexartitos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: