Κυριακή 30 Απριλίου 2023

ΕΚΑΣΑΜΑΘ (ΑΝΔΡΕΣ - Γ' ΦΑΣΗ/4η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ)

 

Βίοι αντίθετοι

Γ.Σ. Ίκαροι - Αγία Βαρβάρα: 73-74

Στο μεγάλο ντέρμπι της 4ης αγωνιστικής της τελικής φάσης του πρωταθλήματος οι «κυανοκίτρινοι» ηττήθηκαν στο ΔΑΚ Σερρών «ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΣΙΝΤΣΑΡΗΣ» από την Αγία Βαρβάρα, η οποία είχε στο πλευρό της 100 και πλέον φιλάθλους.

Αναφορικά με την εικόνα της αναμέτρησης στο πρώτο δεκάλεπτο οι γηπεδούχοι ήταν ανώτεροι στο παρκέ. Οι Ίκαροι άρχισαν σταδιακά να «χτίζουν» μια διαφορά υπέρ τους (8-4, 15-9, 18-11, 21-13). Η περίοδος έκλεισε με 25-13.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο και μέχρι το 16' οι Σερραίοι διατηρούσαν το πάνω χέρι στο παιχνίδι (32-23). Οι φιλοξενούμενοι όμως αύξαναν διαρκώς τη πίεση προς την ομάδα του Γιάννη Μπουτάκογλου μειώνοντας σε 32-29 (1:07). Η περίοδος έληξε 34-31.

Στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου οι Καβαλιώτες προσπέρασαν στο σκορ (34-35 στο 22'). Οι Ίκαροι αντέδρασαν (40-35, 6:11) και βρέθηκαν και στο +9 (52-43, στο 27'). Η «Σάντα» δεν τα παράτησε, αντεπιτέθηκε εκ νέου ισοφαρίζοντας σε 53-53.

Στο τέταρτο δεκάλεπτο η Αγία Βαρβάρα απέκτησε πλεονέκτημα 5 πόντων (59-64 στο 35'). Οι «κυανοκίτρινοι» προσπαθούσαν με νύχια και με δόντια να παραμείνουν ζωντανοί (63-66, 4:15), φέρνοντας το ματς σε απόλυτη ισορροπία (68-68, 2:43).

Ο αγώνας έγινε θρίλερ, με τις δύο ομάδες να βαδίζουν σε τεντωμένο σχοινί. Η Αγία Βαρβάρα προηγήθηκε με 70-71 (1:45). Οι Ίκαροι αστόχησαν σε δύο καθοριστικές βολές και λίγο αργότερα οι Καβαλιώτες οδηγηθήκαν σκοπίμως στη γραμμή της «φιλανθρωπίας». Οι φιλοξενούμενοι έβαλαν τη πρώτη, έχασαν τη δεύτερη (70-72, 11"), αλλά στη πιο κρίσιμη στιγμή της αναμέτρησης οι Σερραίοι αμέλησαν να μαζέψουν το ριμπάουντ. Η «Σάντα» κέρδισε δεύτερο συνεχόμενο ζευγάρι βολών και με 2/2 σημείωσε το 70-74 (6"). 

Στην εκπνοή του αγώνα οι γηπεδούχοι με τρίποντο διαμόρφωσαν το τελικό 73-74, με τους Καβαλιώτες να ξεσπούν σε έξαλλους πανηγυρισμούς για το σπουδαίο διπλό κάνοντας ακόμη ένα σημαντικό βήμα για την εξασφάλιση της ανόδου στη Γ' Εθνική.

Σχόλιο από SerresBasket: Ο «εκτελεστής» των Σερραϊκών ομάδων, Δημήτρης Αθανασιάδης έδρασε κι απόψε. Ο πολύπειρος σμολ-φόργουορντ ήταν ο ακρογωνιαίος λίθος της επιτυχίας των φιλοξενούμενων σκοράροντας κατά ριπάς. Ο Γιάννης Μπουτάκογλου έκανε αλλαγές παικτών στα μαρκαρίσματα με στόχο να τον περιορίσει, αλλά ο παλιός είν' αλλιώς.

Δυστυχώς αρκετοί καλαθοσφαιριστές των Ικάρων δεν γνωρίζουν σε ποια ομάδα αγωνίζονται. Καλό είναι να δουν στο YouTube κάποια βίντεο του ένδοξου παρελθόντος με αθλητές που έγραψαν ιστορία στο ελληνικό μπάσκετ. Η «κυανοκίτρινη» φανέλα έχει ειδικό βάρος και κάποιοι δεν μπορούν να σηκώσουν το βάρος της.

Είναι αδιανόητο να είσαι 20, 25 χρονών παίκτης και να μη ξέρεις τις βασικές αρχές του Μπάσκετ. Σε αυτή τη περίπτωση δεν κάνεις για ομάδα που έχει υψηλούς στόχους.

Είναι αδιανόητο να σε έχει προικίσει η φύση με σωματικά προσόντα κι εσύ να λειτουργείς με τόση αφέλεια και επιπολαιότητα στον αγωνιστικό χώρο (άμυνα με τα μάτια, αδιαφορία για το ριμπάουντ, πάσες της συμφοράς, τραγικά τελειώματα στα λέι-απ στον αιφνιδιασμό).

Είναι αδιανόητο σε ματς ντέρμπι να μη μπορείς να πάρεις εύκολους πόντους από βολές (πάνω από 20 χαμένες είχαν οι «κυανοκίτρινοι»). Κανονικά ο κόουτς Μπουτάκογλου πρέπει να στείλει τους παίκτες του στα ανοικτά γήπεδα της Κοιλάδας να σουτάρουν βολές μέχρι να ξημερώσει.

Κι όπως σωστά είπε ο Τεχνικός Διευθυντής των Ικάρων, κ. Στάθης Καμαράκης που παρακολούθησε το παιχνίδι από τη κερκίδα: «Η ομάδα έχει νόμους και πρέπει να λειτουργείς με αυτούς. Το να είσαι λίγο απ' όλα δεν επιτρέπεται».

Το καλοκαίρι πρέπει να γίνουν μαζικές εκκαθαρίσεις στους Ικάρους, εφόσον οι «κυανοκίτρινοι» θέλουν να πρωταγωνιστήσουν.

Οι Ίκαροι πρέπει να μαζέψουν τα κομμάτια τους και να κερδίσουν μέσα στη Καβάλα την Ένωση για να έχουν ελπίδες κατάκτησης της δεύτερης θέσης, μήπως και ανοίξει κάποιο «παραθυράκι» για τη Γ' Εθνική.

Ο πρώτος διαιτητής του αγώνα, κ. Ντούρας, ο πιο έμπειρος της τριάδας υπέπεσε σε λάθη εις βάρος των Σερραίων.

Οι «κυανοκίτρινοι» ολοκλήρωσαν τις εντός έδρας αγωνιστικές τους υποχρεώσεις τη φετινή σεζόν.

Διαιτητές: Ντούρας - Ισιγώνης - Ρούκας

Δεκάλεπτα: 25-13, 34-31 (ημ.), 53-53, 73-74

Γ.Σ. Ίκαροι (Μπουτάκογλου): Δάγκουλας, Λαδιάς, Χατζής 16 (1), Θεοδοσιάδης 5 (1), Μηνάς 2, Σιδηρόπουλος, Ασημάκης 21 (3), Λόγυρος 16 (2), Γούνας, Χασάπης 6, Δημητρακάς 7 (1).

Αγία Βαρβάρα (Μυτικόπουλος): Στεφανίδης 5, Αναγνώστου 8 (2), Σουλίδης, Πρεμέτης 7 (1), Βασιλόπουλος 1, Πέππα 11, Λαζαρίδης 8, Πρασίνης, Αθανασιάδης 34 (5).

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Γ.Σ. ΙΚΑΡΟΙ - ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ: 73-74

ΑΣΤΕΡΑΣ ΚΑΒΑΛΑΣ - ΝΕΟΙ ΕΝΩΣΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ: 57-64

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ 8

ΝΕΟΙ ΕΝΩΣΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ 7

Γ.Σ. ΙΚΑΡΟΙ 5

ΑΣΤΕΡΑΣ ΚΑΒΑΛΑΣ 4

- ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (7/5/2023): ΝΕΟΙ ΕΝΩΣΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ - Γ.Σ. ΙΚΑΡΟΙ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: