Κυριακή 11 Ιουνίου 2023

ΔΙΑΦΟΡΑ

Η Ακαδημία Καλαθοσφαίρισης ΣΙΡΙΣ στηρίζει την 1η Επετειακή Μπασκετική Αιμοδοσία

Η Siris Basketball Academy στηρίζει δυναμικά την 1η Επετειακή Μπασκετική Αιμοδοσία στις 14 Ιουνίου 2023 που συνδιοργανώνουν η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης και το Ινστιτούτο Επιστημονικών Ερευνών του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, με πολύτιμο αρωγό τον Σύνδεσμο Φίλων της Επίσημης Αγαπημένης «Οι Πελαργοί» και αφορμή  την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη, η οποία συμπίπτει με τη Χρυσή Επέτειο της κατάκτησης του πρώτου Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στην ιστορία της Εθνικής Ομάδας Μπάσκετ το 1987. 

Στον εορτασμό των 36 χρόνων, η Ε.Ο.Κ. και το Ινστιτούτο Επιστημονικών Ερευνών του ΠΙΣ με την πρωτοβουλία αυτή τιμούν από κοινού την πρώτη μεγάλη επιτυχία του ελληνικού αθλητισμού στα ομαδικά αθλήματα, στηρίζουν όσους έχουν ανάγκη αίματος και ενισχύουν τις βάσεις για μια αλληλέγγυα κοινωνία. 

Στις Σέρρες, η αιμοδοσία θα λάβει χώρα από τις 8:30 έως τις 13:30 στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του ΔΗΠΕΘΕ (Θέατρο «Αστέρια»), από την Κινητή Μονάδα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου της πόλης μας και εντάσσεται στο πλαίσιο των «Εθελοντικών Δράσεων» του Δήμου Σερρών. 

Η διάρκεια της αιμοδοσίας δεν ξεπερνά τα 10’ και θα πραγματοποιηθεί με αυστηρή τήρηση όλων των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας. 

Οι προϋποθέσεις της είναι απλές: Οι ενήλικοι εθελοντές από 18 έως 65 ετών  πρέπει να προσέλθουν έχοντας ήδη φάει, να αποφύγουν τη λήψη της πρωινής δόσης εάν τυχόν λαμβάνουν χρόνια φαρμακευτική αγωγή και να γνωρίζουν τον ΑΜΚΑ τους. Φυσικά, μπορούν να χορηγήσουν κατά δήλωση τη φιάλη τους σε οποιαδήποτε Τράπεζα Αίματος επιθυμούν. 


Δεν υπάρχουν σχόλια: