Τετάρτη 21 Ιουνίου 2023

ΑΡΘΡΟ

Το αξίζει ο Πανσερραϊκός, το αξίζουν οι Σέρρες!

Τον Απρίλιο του 2000 ο Πανσερραϊκός πανηγύρισε για πρώτη φορά στην ιστορία του την άνοδο στην Α1 Εθνική, πραγματοποιώντας εξαιρετική πορεία με απολογισμό 20 νίκες και 2 ήττες στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία της γυναικείας καλαθοσφαίρισης.

Για 5 σερί σεζόν οι «λιονταρίνες» αγωνίσθηκαν ενάντια σε σπουδαίες ομάδες, παραδοσιακές δυνάμεις της χώρας μας, ενώ τη κόκκινη φανέλα φόρεσαν αξιόλογες Ελληνίδες και ξένες αθλήτριες. 

Στο κλειστό γυμναστήριο της κοιλάδας των Αγίων Αναργύρων στήνονταν γιορτή στα εντός έδρας παιχνίδια του Πανσερραϊκού, με πανό, κόρνες, τύμπανα και χαρτάκια. Ισχυροί αντίπαλοι έφευγαν με σκυμμένα κεφάλια από το γήπεδο.

Δυστυχώς όμως μετά την ακμή, ακολούθησε η παρακμή της ομάδας και για επτά χρόνια οι «κόκκινες» δεν υπήρχαν στον μπασκετικό χάρτη.

Από το 2012 ξεκίνησε η επιχείρηση της αναδιοργάνωσης και της ανασύνταξης των «λιονταρίνων» και το καλοκαίρι του 2017 ο Πανσερραϊκός επέστρεψε στις εθνικές κατηγορίες!

Έκτοτε οι «κόκκινες» όχι μόνο κατάφεραν να σταθεροποιηθούν στην Α2, αλλά συμμετείχαν μέχρι και στα πλέι-οφ για τον προβιβασμό στα «σαλόνια» του γυναικείου μπάσκετ.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι στο πρόσφατο παρελθόν η Ομοσπονδία είχε προτείνει στην ομάδα να λάβει μέρος στη διοργάνωση της Α1, με τους παράγοντες του συλλόγου να λένε «ΟΧΙ» στη πρόταση της Ε.Ο.Κ., σκεπτόμενοι ότι το οικοδόμημα που ήταν εκ νέου υπό κατασκευή ενδεχομένως να κατέρρεε σαν χάρτινος πύργος, συνυπολογίζοντας μέσα σε όλα και το μπάτζετ που απαιτείτο για την ανώτερη κατηγορία (150.000€).

Φαίνεται όμως ότι οι συνθήκες ωρίμασαν πλέον στο «στρατόπεδο» του Πανσερραϊκού και η διοίκηση έδωσε το σύνθημα της επανόδου των «κόκκινων» στην Α1. 

Οι μεταγραφές που έχουν γίνει έως τώρα φανερώνουν τις προθέσεις των ανθρώπων της ομάδας, της ομάδας όλων των Σερραίων, της ομάδας που έχει ανάγκη τη στήριξη της τοπικής κοινωνίας (φορείς, επιχειρήσεις, απλοί και οργανωμένοι φίλαθλοι), για να πετύχει τον μεγάλο της στόχο!

Προς αυτή τη κατεύθυνση πρέπει να γίνουν έξυπνες κινήσεις από τη πλευρά της διοίκησης με τη κυκλοφορία εισιτηρίων διαρκείας σε προσιτές τιμές και τη σωστή προώθησή τους (καλοφτιαγμένα βίντεο, χορηγούμενες διαφημίσεις κλπ), όπως επίσης και με προγραμματισμένες εκδηλώσεις γνωριμίας και δικτύωσης τόσο με τα Σερραϊκά Μ.Μ.Ε., όσο και με τους Σερραίους φιλάθλους, προκειμένου να «ανάψει» για τα καλά η «σπίθα» και να γίνει «φωτιά», ούτως ώστε το ΔΑΚ Σερρών «ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΣΙΝΤΣΑΡΗΣ» να ζήσει και πάλι σπουδαίες στιγμές, στιγμές θριάμβων και επιτυχιών! 

Το αξίζει ο Πανσερραϊκός, το αξίζουν οι Σέρρες!

* ΦΩΤΟ-ΠΗΓΗ: www.anexartitos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: