Σάββατο 12 Αυγούστου 2023

Β' ΕΘΝΙΚΗ (ΑΝΔΡΕΣ)

 

«Αγκαλιά» με Μανούσο ο Πανσερραϊκός - Επένδυση με Γεωργιάδη οι «κόκκινοι» - Αποχωρεί από τα «λιοντάρια» ο Χατζόπουλος

Ο Πανσερραϊκός είναι έτοιμος να ντύσει στα κόκκινα τον πολύπειρο, χαρισματικό καλαθοσφαιριστή, Σάββα-Αλέξανδρο Μανούσο.

Ο 38χρονος καλαθοσφαιριστής έχει ύψος 2,08 και αγωνίζεται στις θέσεις "4" και "5". Ο Μανούσος είναι από τη Θεσσαλονίκη, αλλά διατηρεί συγγενικούς δεσμούς με τις Σέρρες (εξάδελφος του Σιδηροκαστρινού αθλητή Σάββα Παρχαρίδη).

Ο υψηλόσωμος παίκτης κατά το παρελθόν έχει παίξει εντός συνόρων στον Π.Α.Ο.Κ. (χρυσό μετάλλιο στο πανελλήνιο πρωτάθλημα των εφήβων), στον Κ.Α.Ο.Δ. (Α2),  στην Α.Ε.Λ.- Γ.Σ. Λάρισας (Α1), στον Απόλλωνα Πατρών (Α2), στην Ολυμπιάδα Πατρών (Α2), στην Αναγέννηση Φλόγας (Β' Εθνική), στη Δόξα Λευκάδας (Α2), στο Λαύριο (Α2), στον Ερμή Λαγκαδά (Α2), στην Ένωση Καβάλας (Α2), στην Ευρώπη '87 Πευκοχωρίου (Α2), στους Ικάρους (Β' Εθνική), στον ΓΑΣ Μελίκης (Β' Εθνική) και στην Κούπα Κιλκίς (Γ' Εθνική και τοπικό).

Επίσης ο Μανούσος έχει παραστάσεις από το εξωτερικό και συγκεκριμένα από Λιθουανία (BC Lietkabelis, 1η Κατηγορία και Βαλτική Λίγκα), Ισπανία (Club Instituto Rosalia de Castro - 3η Κατηγορία, Club Basquet L' Hospitalet  - 3η Κατηγορία), Σκόπια (KK Strumica - 1η Κατηγορία, Πρωταθλητής), Κύπρο (Αθλητική Ένωση Λεμεσού - 1η Κατηγορία και Euro Challenge. Νικητής του Κυπριακού Super Cup), Τσεχία (BK Nova Hut Ostrava - 1η Κατηγορία) και Γαλλία (DAX Gamarde Goos Basket - 4η Κατηγορία. Κυπελλούχος [Coupe De Landes] και Νικητής του Super Coupe Sud Quest).

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι ο Μανούσος έχει φορέσει τη φανέλα με το εθνόσημο (Εθνική Ομάδα Παίδων).

Εκτός όμως από εμπειρία ο Πανσερραϊκός πρόσθεσε και νιάτα στο ρόστερ του αποκτώντας τον 18χρονο γκαρντ με ύψος 1,85 Ιάσωνα - Κωνσταντίνο Γεωργιάδη, ο οποίος έμαθε μπάσκετ στα τμήματα υποδομής του Παναθηναϊκού.

Πλήγμα για τους «κόκκινους» αποτελεί η αποχώρηση του Σερραίου ταλαντούχου σέντερ Χρήστου Χατζόπουλου. Ο φετινός νικητής του Βραβείου «ΑΝΔΡΕΑΣ ΡΟΤΑΡΙ» εισήχθη στη Σχολή Αξιωματικών Νοσηλευτικής και τον Σεπτέμβριο θα εγκατασταθεί στην Αθήνα. Ο Χατζόπουλος θα ενισχύσει τον Ερμή Αργυρούπολης, ο οποίος ανέβηκε στη Γ' Εθνική και μεταξύ άλλων θα έχει ως συμπαίκτες τον Ντούσαν Σάκοτα και τον Νίκο Πέττα!

* ΦΩΤΟ-ΠΗΓΗ: www.anexartitos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: