Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ (Α' ΦΑΣΗ - 2η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ)

 «Κόκκινος Θεός» Πανσερραϊκός

Πανσερραϊκός STIHL - Άρης: 65-32

Δεύτερη σερί εύκολη νίκη-πρόκριση για τις «λιονταρίνες» στη διοργάνωση του Κυπέλλου Ελλάδος. Η ομάδα του Πασχάλη Ρούλη είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στο παρκέ στην εντός έδρας αναμέτρηση με τον Άρη, μη επιτρέποντας στις φιλοξενούμενες  να αντιδράσουν εντός των τεσσάρων γραμμών γηπέδου.

Οι «κόκκινες» πραγματοποίησαν ιδανικό ξεκίνημα στο παιχνίδι (8-1), ενώ πολύ γρήγορα η διαφορά υπέρ του Πανσερραϊκού «σκαρφάλωσε» σε διψήφιο αριθμό (13-2 στο 6'). 

Το πρώτο δεκάλεπτο έληξε 18-2.

Οι «λιονταρίνες» συνέχισαν να είναι καταιγιστικές και στη δεύτερη περίοδο του ματς, με τις «κιτρινόμαυρες» στην αντίπερα όχθη να μη μπορούν να αντισταθούν στις «άγριες» διαθέσεις των γηπεδούχων (31-6, 7:21).

Το δεκάλεπτο έκλεισε με 35-12.

Στη τρίτη περίοδο η ψαλίδα της διαφοράς μεταξύ των δύο ομάδων άνοιξε ακόμη περισσότερο (44-17, 5:18). Το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με 59-25.

Στη τέταρτη περίοδο οι «κόκκινες» βρέθηκαν κοντά στο +40 (65-26 στο 35'), κατακτώντας δίκαια το ροζ φύλλο.

Σχόλιο από SerresBasket: Η ανωτερότητα του Πανσερραϊκού στο παρκέ ήταν εμφανής διά γυμνού οφθαλμού.

Ο Άρης φέτος απαρτίζεται κατά 80% από νεάνιδες και κορασίδες και θα αντιμετωπίσει αρκετές δυσκολίες στο πρωτάθλημα της Α2.

Νάστου, Μιχαηλίδου και Τζημορώτα ξεχώρισαν από πλευράς «κόκκινων».

Τον σταυρό της έκανε η Άσπα Καλαμπόκου μετά το πρώτο εύστοχο τρίποντο που σημείωσε στο τρίτο δεκάλεπτο της συνάντησης. Μάλιστα η Αθηναία αθλήτρια στην ανάπαυλα του ημιχρόνου δεν πήγε στα αποδυτήρια για να ξεκουρασθεί, προτιμώντας να κάνει αρκετά σουτ, προκειμένου να «σπάσει» η γκίνια, κάτι που έγινε στο δεύτερο μέρος του αγώνα.

Ο ΚΑΟ Μελισσίων είναι ο επόμενος αντίπαλος του Πανσερραϊκού στο Κύπελλο. Οι «λιονταρίνες» θα ταξιδέψουν στην Αθήνα την επόμενη εβδομάδα.

Μικρή αντιπροσωπεία φιλάθλων του Άρη έδωσε το «παρών» στο παιχνίδι (ήταν και ο απογευματινός αγώνας ποδοσφαίρου των «κιτρινόμαυρων» με τον Παναιτωλικό στο γήπεδο «Κλεάνθης Βικελίδης»). Παρά το γεγονός ότι η αγαπημένη τους ομάδα βρέθηκε να χάνει από αρκετά νωρίς με σημαντική διαφορά, εν τούτοις οι φίλοι του Άρη εμψύχωναν διαρκώς με συνθήματα τις παίκτριες του Κώστα Κωτούλη. Μάλιστα μετά το τέλος της αναμέτρησης, το προπονητικό τιμ και οι καλαθοσφαιρίστριες του συλλόγου της Θεσσαλονίκης ευχαρίστησαν τους οπαδούς τους για την υποστήριξη.

Στο δεύτερο μέρος δεν αγωνίσθηκε η Μαραγκού, η οποία φάνηκε να αισθάνεται κάποιες ενοχλήσεις.

Απαράδεκτες καταστάσεις στο ΔΑΚ Σερρών «ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΣΙΝΤΣΑΡΗΣ». Λίγη ώρα πριν την έναρξη του ματς, οι παίκτριες του Πανσερραϊκού προσπαθούσαν να καθαρίσουν τον αγωνιστικό χώρο από τις κόλλες, οι οποίες υπήρχαν διάσπαρτες στο παρκέ, εξαιτίας της προπόνησης του χάντμπολ. Τόσο δύσκολο ήταν να καθαρίσει τη σάλα ένας υπάλληλος; Εάν τραυματιζόταν σοβαρά μια αθλήτρια, ποιος θα αναλάμβανε την ευθύνη; Σοβαρότης μηδέν..!

Διαιτητές: Θεοδωρίδης - Καρυπίδης

Δεκάλεπτα: 18-2, 3512 (ημ.), 59-25, 65-32

Πανσερραϊκός STIHL (Ρούλης Π.): Μαραγκού, Ούμε 2, Τζημορώτα 11 (1), Μπακιρτζίδου 2, Τζιαμπάζη 1, Χωλοπούλου 2, Μαμούδη, Καλαμπάκου 8 (2), Μιχαηλίδου 10 (2), Νάστου 21 (3), Δαμιανάκου, Γκομπετζισβίλι 8.

Άρης (Κωτούλης): Μπαλτζή 4, Βλάχου Κ., Παρακεντέ, Τσιαρτσιώτη 3, Γκατζιώνη 1, Γιάνταη 2, Παπαχρήστου 5, Παπαγεωργοπούλου 2, Βλάχου Μ., Μάντζιου Α., Μάντζιου Ε., Εφραιμίδου 15 (3).

* ΦΩΤΟ-ΠΗΓΗ: www.anexartitos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: