Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2023

ΔΙΑΦΟΡΑ

Κώστας Γεωργαντζάς: «Τραγική η κατάσταση στον Παλαμά»

Η Θεσσαλία περνάει πολύ δύσκολες στιγμές μετά την ανυπολόγιστη καταστροφή που προκάλεσε η θεομηνία "Daniel" στους νομούς Καρδίτσας, Μαγνησίας και Λάρισας.

Για τη κατάσταση που επικρατεί στην ευρύτερη περιοχή της Καρδίτσας μίλησε στο SerresBasket ο Κώστας Γεωργαντζάς. Ο Καρδιτσιώτης παλαίμαχος καλαθοσφαιριστής, ο οποίος αγωνίσθηκε με επιτυχία στους Ικάρους και στον Ορφέα Νέου Σκοπού, ανέφερε τα εξής:

«Η κατάσταση είναι τραγική στον Παλαμά. Ό,τι και να πω είναι λίγο. Άνθρωποι πέθαναν, τα ζώα ψόφησαν, τα σπίτια διαλύθηκαν.

Τους έπιασε στον ύπνο η καταστροφή. Δεν ειδοποιήθηκαν οι κάτοικοι εκεί σε αντίθεση με ότι έγινε στον Βλοχό και στη Μεταμόρφωση που οι άνθρωποι εκκένωσαν τα χωριά τους εγκαίρως.

Ο Παλαμάς είναι μια κωμόπολη της Καρδίτσας με 7000 κατοίκους. Στις 4 τα ξημερώματα οι άνθρωποι ξύπνησαν λόγω των νερών που είχαν μπει στα σπίτια τους. Μέσα σε 2 ώρες το ύψος του νερού είχε φτάσει τα δυόμισι μέτρα. 

Ο παλιός πρόεδρος της ομάδας μπάσκετ των Τιτάνων Παλαμά τη περίοδο που έπαιζα εγώ εκεί, ήταν αυτός που άκουσε ένα βουητό και τηλεφώνησε στο Δήμαρχο για να του πει αυτό που είχε αντιληφθεί, ότι δηλαδή είχε σπάει το ρέμα.

Προτίμησαν αυτή τη φορά να πλημμυρίσουν τα χωριά και όχι η Καρδίτσα, διότι θα τους κρέμαγαν μετά τη καταστροφή που είχε υποστεί η πόλη το 2020. 

Κι όσο αφορά τα αντιπλημμυρικά έργα για τα οποία λένε τώρα στα κανάλια, δεν έκαναν τίποτα. 

Και τα μέτρα που ανακοινώθηκαν με τις αποζημιώσεις... τι να σου κάνει αυτή η αποζημίωση όταν έχεις χάσει ολόκληρο το βιος σου.

Το καλό είναι ότι όλη η Καρδίτσα έχει σκύψει πάνω στον Παλαμά για να τον βοηθήσει. Εγώ επισκέφτηκα τη περιοχή δύο φορές. Πήγαμε ρούχα στους ανθρώπους. Οι ανάγκες είναι μεγάλες.

Πολλά μπράβο αξίζουν στον Γιάννη Μπουρούση. Είναι κάθε μέρα εκεί με το τζιπ του και βοηθάει όπως μπορεί».

Δεν υπάρχουν σχόλια: