Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2023

Γ' ΕΘΝΙΚΗ (ΑΝΔΡΕΣ)

 

Φώτης Κοκολιός: «Σύμμαχος ο χρόνος για το "στρώσιμο" της ομάδας» - «Συμμετέχω στις  δημοτικές εκλογές αφουγκραζόμενος τη γενική δυσαρέσκεια του κόσμου»

Η προετοιμασία του Ρούπελ ενόψει της έναρξης του πρωταθλήματος στις 22 Οκτωβρίου συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς.

Το «οχυρό» το προηγούμενο Σάββατο έδωσε φιλικό παιχνίδι με την ΚΟΥΠΑ Κιλκίς, ενώ το ίδιο θα γίνει και το προσεχές Σάββατο.

Ο προπονητής της σερραϊκής ομάδας, Φώτης Κοκολιός μίλησε στο SerresBasket για την προαγωνιστική περίοδο αναφέροντας τα εξής:

«Προσπαθούμε να "στρώσουμε" ως ομάδα. Έχουμε άλλες 3 εβδομάδες περιθώριο μέχρι το παιχνίδι της πρεμιέρας με την Ευκαρπία. Θεωρώ ότι στη παρούσα φάση ο χρόνος αποτελεί σύμμαχο για εμάς.

Περιμένουμε και τον Μπάμπη τον Σιδερίδη να ενσωματωθεί τον Οκτώβριο στη προετοιμασία, ο οποίος βρίσκεται εκτός νομού Σερρών λόγω σοβαρών επαγγελματικών υποχρεώσεων.

Από εκεί και πέρα κάποια παιδιά εκδήλωσαν ενδιαφέρον να δοκιμασθούν στις προπονήσεις της ομάδας, οπότε αυτό το διάστημα θα αξιολογηθούν και θα δούμε κατά πόσο μπορούν να μας βοηθήσουν ή όχι».

Ο Φώτης Κοκολιός ρωτήθηκε και για την απόφαση που έλαβε να κατέλθει ως υποψήφιος στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, τους λόγους που τον οδήγησαν να λάβει μέρος σε αυτή τη διαδικασία και τους στόχους του, με τον 49χρονο κόουτς να δηλώνει τα εξής:

«Συμμετέχω στις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου με τη Βαρβάρα Μητλιάγκα και τη παράταξη "ΕΝΤΟΣ", αφουγκραζόμενος τη γενική δυσαρέσκεια του κόσμου για τη κατάσταση που επικρατεί στις Σέρρες.

Η πόλη τείνει να γίνει μια πόλη-"φάντασμα". Ο πληθυσμός γερνάει, οι νέοι φεύγουν απογοητευμένοι από εδώ. Το σίγουρο ότι πρέπει να επέλθουν αλλαγές σε τομείς ζωτικής σημασίας, έτσι ώστε το αύριο να είναι πολύ καλύτερο για τη περιοχή μας, για όλους τους δημότες.

Επίκεντρο του ενδιαφέροντος μου, βάσει της εμπειρίας και της γνώσης που έχω, είναι οι τομείς της Παιδείας και του Αθλητισμού.

Είναι στενάχωρο το γεγονός να μιλώ με διευθυντές σχολείων και να ακούω συχνά ότι οι σχολικές μονάδες αντιμετωπίζουν σοβαρά λειτουργικά προβλήματα. 

Απαιτείται λοιπόν η δημιουργία ενός οργανωμένου πλάνου για τη συντήρηση αυτών των εγκαταστάσεων, στις οποίες εκπαιδεύονται μαθητές, εργάζονται δάσκαλοι και καθηγητές, περνώντας ένα μεγάλο μέρος της ζωής τους εκεί.

Όσο αφορά τον Αθλητισμό, πρέπει να υπάρξει αναβάθμιση των γηπέδων και γενικότερα των χώρων άθλησης με συγκεκριμένες και εξειδικευμένες παρεμβάσεις, προκειμένου στο μέλλον οι Σέρρες να είναι σε θέση να φιλοξενήσουν πολύ μεγάλες διοργανώσεις. 

Ο Αθλητικός Τουρισμός αποτελεί μία από τις πιο γρήγορα αναπτυσσόμενες μορφές τουρισμού και πρέπει να εστιάσουμε σε αυτό το κομμάτι με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. 

Και προς Θεού δεν μένω στο άθλημα του Μπάσκετ, με το οποίο καταγίνομαι εδώ και αρκετά χρόνια, αλλά για παράδειγμα μία εξαιρετική προοπτική είναι η ανάπτυξη του υπαίθριου αθλητισμού στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Σερρών, με την ορεινή ποδηλασία.

Ο κόσμος είναι ο τελικός κριτής όλων μας. 

Εύχομαι καλή επιτυχία σε όλους τους υποψήφιους και τις υποψήφιες».

* ΦΩΤΟ-ΠΗΓΗ: www.anexartitos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: