Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2023

Β' ΕΘΝΙΚΗ (ΑΝΔΡΕΣ)

 Τεράστια υπέρβαση της Διοίκησης του Πανσερραϊκού με τη μεταγραφή του Diego Kapelan!!!

Όχι, δεν είναι σήμερα πρωταπριλιά. Η είδηση είναι πέρα για πέρα αληθινή. Η Διοίκηση του Πανσερραϊκού μετά από μεθοδικές και αθόρυβες κινήσεις ήρθε σε συμφωνία με τον διεθνή καλαθοσφαιριστή, Diego Kapelan!!!

Μια τέτοια μεταγραφή αποτελεί πολυτέλεια όχι μόνο για τη Β' Εθνική, αλλά και για την Α2, λαμβάνοντας υπόψιν ότι τη περσινή σεζόν ο ικανότατος παίκτης αγωνίσθηκε στη Basket League με τον Ιωνικό Νίκαιας (σε 9 ματς είχε μέσο όρο σκοραρίσματος 10,3 πόντους).

Παρά το γεγονός ότι τη φετινή σεζόν οι «κόκκινοι» δεν έχουν πιάσει υψηλά στάνταρ απόδοσης, μολονότι το καλοκαίρι έγιναν αξιόλογες μεταγραφές, εν τούτοις η διοίκηση των «λιονταριών» αποφάσισε να προχωρήσει σε μία τεράστια υπέρβαση, προκειμένου να δώσει σημαντική ώθηση στην ομάδα ενόψει της συνέχειας του πρωταθλήματος, δίνοντας παράλληλα και έξτρα κίνητρο στους φιλάθλους για να στηρίξουν ακόμη περισσότερο τον Πανσερραϊκό και να απολαύσουν όμορφο μπάσκετ, το οποίο ευχής έργον θα ήταν να συνδυαστεί με επιτυχίες.

Ο Ντιέγκο Κάπελαν είναι 36 ετών, έχει ύψος 1.93, γεννημένος στη Βοσνία Ερζεγοβίνη, μεγαλωμένος όμως στον Καναδά. Αγωνίζεται στις θέσεις "1" και "2".

Ο έμπειρος αθλητής έχει παίξει στο NCAA με τους McNeese State Cowboys, στη Βοσνία (1η κατηγορία), στη Γερμανία (2η κατηγορία), στη Κύπρο (1η κατηγορία), στην Αργεντινή (1η κατηγορία), στην Αυστρία (1η κατηγορία) στη Λιθουανία (1η κατηγορία), στην Ελλάδα (σε Κολοσσό Ρόδου και Ιωνικό Νίκαιας), στην Ισπανία (2η κατηγορία), στη Πορτογαλία (1η κατηγορία - Κορυφαίος Σκόρερ) και στον Καναδά (1η κατηγορία). 

Eπίσης πέρα από τις εθνικές διοργανώσεις, ο Κάπελαν έχει λάβει μέρος στο Basketball Champions League με τη Λιθουανική Siauliai και στο FIBA Europe Cup με τον Απόλλωνα Λεμεσού. 

Ο Κάπελαν έχει διπλή υπηκοότητα συμμετέχοντας στη προετοιμασία της Εθνικής Βοσνίας για το Ευρωμπάσκετ του 2011, ενώ έδωσε το «παρών» στο William Jones Cup με την Εθνική Καναδά το 2017 (M.V.P.).

Ο Diego Capelan αναμένεται να έρθει στις Σέρρες το συντομότερο δυνατό (έχουν κλεισθεί τα εισιτήρια) και θα αποτελέσει τον δεύτερο ξένο καλαθοσφαιριστή στην ιστορία του Πανσερραϊκού, μετά τον Νεμάνια Μιλόσεβιτς πέρυσι.

https://www.proballers.com/basketball/player/54895/diego-kapelan

Δεν υπάρχουν σχόλια: