Κυριακή 24 Δεκεμβρίου 2023

ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ

 Χριστουγεννιάτικο Τουρνουά Μπάσκετ «ΑΝΔΡΕΑΣ ΡΟΤΑΡΙ» από τη Siris Basketball Academy!

Η Ακαδημία Καλαθοσφαίρισης ΣΙΡΙΣ ανακοίνωσε τη διεξαγωγή του 1ου Χριστουγεννιάτικου Τουρνουά Μπάσκετ «ΑΝΔΡΕΑΣ ΡΟΤΑΡΙ», το οποίο θα λάβει χώρα στις Σέρρες και συγκεκριμένα στο ΔΑΚ Σερρών «ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΣΙΝΤΣΑΡΗΣ» και στο Siris Basketball Airdome από τις 27 έως τις 30 Δεκεμβρίου 2023.

Το τουρνουά αποτελεί συνδιοργάνωση της ΣΙΡΙΣ και του Δήμου Σερρών, τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας - Περιφερειακή Ενότητα Σερρών και του και του Ινστιτούτου Επιστημονικών Ερευνών του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, ενώ έχει την υποστήριξη του Ιατρικού Συλλόγου Σερρών, του Οδοντιατρικού Συλλόγου Σερρών και του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού - Παράρτημα Σερρών.

Η Χριστουγεννιάτικη Μπασκετική Γιορτή αποτελεί φόρο τιμής στη μνήμη του αδικοχαμένου εφήβου καλαθοσφαιριστή του Πανσερραϊκού, Ανδρέα Ροτάρι

Ο στόχος αυτής της σπουδαίας αθλητικής εκδήλωσης είναι τριπλός: Η ανάδειξη της αξίας και της σημασίας του προαθλητικού ελέγχου, η ενίσχυση του Κοινωνικού Συσσιτίου του Δήμου Σερρών με τρόφιμα προς όφελος των συνανθρώπων μας που περνάνε δύσκολες μέρες (200 άτομα που ζουν στη πόλη και σε 12 χωριά του Δήμου Σερρών) κι ασφαλώς η ψυχαγωγία μικρών και μεγάλων.

Στο "1ο XMAS Basketball Tournament ΑΝΔΡΕΑΣ ΡΟΤΑΡΙ" θα δώσουν το «παρών» σύλλογοι από όλη την Ελλάδα. Οι ομάδες χωρίστηκαν σε 4 κατηγορίες (ΑμεΑ, Παμπαίδες, U13, Παλαίμαχοι).

Αναλυτικά στο Τουρνουά θα συμμετάσχουν οι: 

ΣΙΡΙΣ, Ομάδα Μπάσκετ ΚΔΑΠ ΜΕΑ ΕΝ ΕΡΓΩ, ΚΔΑΠ ΜΕΑ ΠΡΟΣΒΑΣΗ (Καβάλα), Ίκαροι, Αθλητικός Όμιλος Ηράκλειας, Ρούπελ Σιδηροκάστρου, Βισάλτης Νιγρίτας, Χ.Α.Ν.Θ., Αθλητικός Σύλλογος Ασβεστοχωρίου (Θεσσαλονίκη),  Αστέρας Καβάλας, Ασπίδα Ξάνθης, Απόλλων Δράμας, Κούπα Κιλκίς, ΟΙ ΠΕΛΑΡΓΟΙ (η ομάδα μπάσκετ των φίλων της Εθνικής Ομάδας), η ομάδα καλαθοσφαίρισης του Πυροσβεστικού Σώματος, οι Gangsters '87 και η Siris Plus.










Αναφορικά με τη συγκέντρωση προϊόντων υπέρ της ενίσχυσης του Κοινωνικού Συσσιτίου του Δήμου Σερρών βασικά αγαθά είναι τα εξής:

  • Ζυμαρικά (μακαρόνια, κριθαράκι, κουσκούς)
  • Ρύζι (κίτρινο, καρολίνα)
  • Όσπρια (φακές, φασόλια, ρεβίθια)
  • Σάλτσα
  • Ζωμοί λαχανικών μαγειρικής
  • Φαγητοδοχεία μιας χρήσης
  • Αλουμινόχαρτο
Σχόλιο από SerresBasket: Ένα προσωπικό όνειρο γίνεται πραγματικότητα μέσω της SIRIS BASKETBALL ACADEMY! Αρκετές φορές κατά το παρελθόν το SerresBasket προσπάθησε να "στήσει" ένα Τουρνουά στη μνήμη του ΑΝΔΡΕΑ ΡΟΤΑΡΙ, το οποίο να γίνει θεσμός, αλλά πάντοτε εμφανίζονταν εμπόδια στο δρόμο μας. Κάλλιο αργά, παρά ποτέ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: