Σάββατο 16 Μαρτίου 2024

ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ

 Μεγάλη και πρωτοποριακή συνεργασία της Siris Basketball Academy με την Ισπανική Βαλένθια!

Τεράστια επιτυχία συνιστά για την Ακαδημία Καλαθοσφαίρισης ΣΙΡΙΣ και γενικότερα για το Σερραϊκό Μπάσκετ, η έναρξη συνεργασίας του σερραϊκού συλλόγου με τη θρυλική Βαλένθια!

Οι «νυχτερίδες» των 4 ευρωπαϊκών τροπαίων (EuroCup: 2003, 2010, 2014, 2019), οι οποίες συμμετέχουν στην Ευρωλίγκα, θα επισκεφτούν τις Σέρρες!

Ο σύλλογος της Ισπανίας αποτελεί πρότυπο όσο αφορά τον τομέα των Ακαδημιών, δαπανώντας αρκετά χρήματα κάθε χρόνο στα αναπτυξιακά προγράμματα, επιδιώκοντας τη δημιουργία γόνιμων αθλητικών συνεργασιών με συλλόγους σε πανευρωπαϊκή κλίμακα, υπό τη προϋπόθεση ότι αυτοί έχουν υψηλά στάνταρ, αναφορικά με τις Ακαδημίες τους.

Όλες οι ενέργειες μέχρι να επισημοποιηθεί αυτή η σπουδαία συμφωνία, πραγματοποιήθηκαν υπό άκρα μυστικότητα. Άνθρωπος εκ μέρους της Βαλένθια ήρθε στις Σέρρες πριν από μικρό χρονικό διάστημα, συζήτησε με τους παράγοντες της Siris Basketball Academy, αναλύοντάς τους το πλάνο των «νυχτερίδων» και αφού κατέγραψε όλα όσα τον ενδιέφεραν (τεχνογνωσία, γηπεδικές εγκαταστάσεις, τοποθεσία), εν συνεχεία παρουσίασε τα στοιχεία στους υπεύθυνους της Βαλένθια, οι οποίοι έδωσαν τη τελική έγκρισή, για την υλοποίηση αυτής της προσπάθειας, τα "Skill Camps"

Η «αφρόκρεμα» των νεαρών καλαθοσφαιριστών από τις Βαλκανικές Χώρες θα προπονηθεί στις Σέρρες, στις εγκαταστάσεις της Siris Basketball Academy, υπό την εποπτεία του επιτελείου της ΣΙΡΙΣ και της Βαλένθια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρεσβευτής αυτού του σημαντικού εγχειρήματος είναι ο παλαίμαχος διεθνής καλαθοσφαιριστής του Ολυμπιακού, του Άρη, του Π.Α.Ο.Κ. και της Α.Ε.Κ., Παναγιώτης Βασιλόπουλος, ο οποίος ως παίκτης αγωνίσθηκε και στην Ισπανία και συγκεκριμένα στη Βαγιαδολίδ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: